Διατροφή Τι σπόρους δίνουμε στα καναρίνια ανάλογα την εποχή;

Xrhstos76

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2022
Μηνύματα
23
Πόλη
Γιαννιτσά
Θα μπορούσατε να πείτε αναλυτικά τι τροφές δίνουμε στα καναρίνια ανάλογα την εποχή αναφέρομαι στους σπόρους ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Xrhstos76
Οι βασικοί σπόροι της διατροφής των καναρινιών είναι ο καναρινόσπορος,(κεχρί), το ρούψεν, το νίζερ, ο λιναρόσπορος, το καναβούρι, και η βρώμη.
Ένα μείγμα πρέπει να έχει τουλάχιστον αυτούς τους σπόρους στις κατάλληλες αναλογίες για να καλύψει την βασική του διατροφή.
Υπάρχουν και άλλοι σπόροι, όπως ο παπαρουνόσπορος, το γαιδουράγκαθο, ή πέριλλα, ή καμελίνα, κτλ.
Το μείγμα ανάλογα την εποχή και τις συνθήκες πρέπει να αλλάζει γιατί τα πουλιά έχουν διαφορετικές ανάγκες σε θρεπτικά στοιχεία. Το χειμώνα τα πουλιά είναι σε ηρεμία και αν τα έχουμε μέσα στο σπίτι όπου οι θερμοκρασίες είναι υψηλές η τροφή τους θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και θερμίδες. Αν τα πουλιά τα διατηρούμε σε μη θερμαινόμενο χώρο όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά κατά τη διάρκεια του χειμώνα τότε καλό είναι να προσθέτουμε ένα ποσοστό λιπαρών σπόρων (καναβούρι, νίζερ, λιναρόσπορο κλπ) ώστε να αναπληρώνουν τις θερμίδες που ξοδεύουν λόγω του κρύου περιβάλλοντος. Την άνοιξη τελειώνει η περίοδος ηρεμίας των καναρινιών και εισέρχονται στην περίοδο αναπαραγωγής. Τα πτηνά αυτή την εποχή χρειάζονται μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων, περισσότερες πρωτεΐνες στη διατροφή τους μέσω της αυγοτροφής, αλλά και φρέσκα φρούτα ή φυτρωμένους σπόρους για να μπουν στην περίοδο αναπαραγωγής. Την άνοιξη καλό είναι να εμπλουτίζουμε τη διατροφή των πτηνών. Ο οργανισμός τους θα προετοιμαστεί για αναπαραγωγή έτσι κι αλλιώς και για αυτό μέσω της διατροφής πρέπει να τους προσφέρουμε όσα θρεπτικά στοιχεία θα χρειαστούν. Το καλοκαίρι όταν αρχίσουν οι ζέστες η διατροφή των πουλιών πάλι γίνεται πιο ελαφριά μέχρι την πτερόρροια τέλος καλοκαιριού όπου τα καναρίνια θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους τόσο πρωτεΐνες όσο και ωμέγα λιπαρά (στα οποία είναι πολύ πλούσιος ο λιναρόσπορος) για να αναπτύξουν το νέο τους φτέρωμα. Αυτή την περίοδο καλό είναι να προσφέρουμε και κάποια πολυβιταμίνη ειδική για την περίοδο της πτερόρροιας. Από τη στιγμή που θα τελειώσει η πτερόρροια στις αρχές του φθινωπόρου και μέχρι να ψυχράνει ο καιρός ξεκινάμε την αλλαγή της διατροφής μέχρι να φτάσουμε στο ελαφρύ μείγμα του χειμώνα.
 
@Vada εμένα είναι μέσα παράδειγμα αλά δεν είναι θερμενομενο δωμάτιο απλά είναι πέτρινο και ενώ έξω έχουμε-7 μέσα εγώ έχω 14 με 15 ενώ το καλοκαίρι ενώ έξω πιάνουμε 40αρια εμένα δεν πάει πάνω από 27 είναι λίγο μπερδεμένο και δεν ξέρω τι διατροφή να ακολουθήσω όσο για πολύ βιταμίνες δίνω κάθε μήνα όλο τον χρόνο
 
@Xrhstos76
Οι θερμοκρασίες που περιγράφεις είναι ικανοποιητικές για την διαβίωσή τους.
Οπότε λιτή διατροφή τον χειμώνα, και πιο πλούσια σε περιόδους αναπαραγωγής, επώασης και πτερόρριας.
Άν ακολουθείς σωστή διατροφή πολυβιταμiνες μόνο στην πτερόρρια, όχι όλο τον χρόνο.
 
τι τροφές δίνουμε στα καναρίνια ανάλογα την εποχή αναφέρομαι στους σπόρους
Δεν χρειάζεται να αλλάζεις το μείγμα στα καναρίνια. Μπορείς απλά να προσφέρεις λίγο πιο συχνά κεράσματα έξτρα σπόρων σε περιόδους όπως η αναπαραγωγή ή η πτερόρροια.
 
Back
Top