Γενικά Τι συμβαίνει με το καρδερινοκάναρο μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Alexchlo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Alexchlo

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2018
Μηνύματα
12
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά! Εδω και κανα δυο τρεις εβδομάδες, εχω παρατηρήσει το καρδερινοκαναρο μου να μαζεύει το δεξι του πόδι. Το κάνει κάποιες μέρες της εβδομάδας, κάποια μεσημέρια, ενώ δεν παρουσιάζει κάποιο αλλο σύμπτωμα. Τρωει κανονικά και ειναι κεφατο, ενω κάνει κανονικά μπάνιο. Ανησυχώ λίγο γιατί δεν το εκανε παλιοτερα ή τουλάχιστον δεν είχα παρατηρήσει κάτι παρόμοιο. 6118761188Εσείς τι λέτε να είναι;
 
Πετάς οπωσδήποτε αυτα τα πλαστικά πάτηθρα που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσουν και αντικαθιστάς με ξύλινα.

Προτίμησε καλύτερα τα έτοιμα που υπάρχουν στο εμπόριο ή εάν μπορεί κάποιος να σου φτιάξει από καβιλιες. Υπάρχουν βέργες των 8 και 10mm που εάν κανείς τις κόψει στο κατάλληλο μήκος αναλόγως του κλουβιού κάνουν μια χαρά. Ένα κάλο τρίψιμο, επάλειψη με λαδάκι μερικές φόρες ώστε να τραβήξουν αρκετά, τις αφήνεις να στεγνώσουν καμιά βδομάδα και είσαι μια χαρά.

Καβίλιες

Ειναι παρα πολυ πιθανο να εχει προκυψει ενας τραυματισμος εξαιτιας των πατηθρων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχει μια υποψία αλλά για να είμαστε σίγουροι, θα πρέπει να δούμε κάποιες ποιο καθαρές φωτογραφίες εάν έχεις την δυνατότητα.
Συνήθως όμως από τα ακάρεα, δεν σηκώνουν το ποδαράκι τους.. Έκτος εάν έχουν εξαπλωθεί πάρα πολύ, που στην δική σου την περίπτωση δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.
Νομίζω ότι είναι κάποιος μικροτραυματισμός. Συνήθως αυτά μετά από μερικές μέρες περνούν. Εαν έχει καποια εμφανή πληγή θα μπορούσες να βάλεις λίγο betadine..Αλλά δεν φαίνεται κάτι σε αυτές τις φωτογραφίες.

Σε δικό μου καναρίνι το οποίο το τραυμάτισα εγώ καταλάθος, το πόδι του συνήλθε εντελώς μετά από δέκα μέρες.
 
61189611906119161192
[automerge]1551712024[/automerge]
Γενικά το κάνει συχνά; Η μόνο όταν κάθεται και ξεκουράζεται;
Δεν το κάνει γενικά. Κάποιες μερες μόνο το μεσημέρι, αλλά δεν ξέρω αν απλά ξεκουράζεται ή αν έχει και κάτι αλλο. Γιατί παίρνει την θέση ύπνου του και φουσκώνει λίγο τα φτερά.
 
@Alexchlo θεωρω τότε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Αυτό που περιγράφεις το κάνει και εμένα μία κανάρα μου! Την έχω δύο χρόνια και κάτι παραπάνω και δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα! Νομίζω το κάνουν αυτό τα πουλιά για να ξεκουραζουν τα πόδια τους! Κελαηδάει καθόλου; Έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά του;
 
Είναι ευδιάθετο και δεν έχει αλλαξει κάτι στη συμπεριφορά του. Θα αλλάξω τις πατηθρες και θα το παρατηρήσω να δω εαν συνεχίσει. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Ανησύχησα γιατί είναι η αδυναμία μου!
 
Back
Top