Διατροφή Τι τροφές να εισάγω στη διατροφή κοκατίλ 4 μηνών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Letkoy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Letkoy

PB New Member
Εγγραφή
22 Σεπ 2019
Μηνύματα
220
Καλημέρα ωραια μου παρεούλα. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Ο μητσάκος μας μπήκε στον 4ο μήνα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι τροφές θα πρέπει να του εντάξουμε σιγά σιγά στο διατροφολογιο του. Τι φρούτα τι λαχανικά και όλα τα συναφή για να εχουμε υγιή τον Μητσάκο μας. Του αρέσει πολύ το αυγό αλλα δεν του δίνουμε σε καθημερινή βάση τρώει την συσκευασμένη τροφή που εχει όλα τα σποράκια. Τρώει μαύρο ψωμάκι προχθές που τρώγαμε μακαρονία πήγαινε και τσιμπούσε τα μακαρόνια.. Θα ήθελα να ξέρω όμως τις επιτρέπεται και τι όχι.
 
οχι μας είπε ο εκτροφέας ότι μέχρι να εκλεινε τους 3 μήνες καλό θα ηταν μονο συσκευασμένη τροφή, αυγό βρασμένο πολύ καλα καθε 3 μέρες μαύρο ψωμάκι και αποστειρωμένα τα πάντα
 
Πρώτη φορά τα ακούω όλα αυτά για να πω την αλήθεια. Έχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα το πουλάκι (πχ θέμα υγείας 😉; Εγώ πάντοτε ξεκινούσα να δίνω φρούτα και λαχανικά από πολύ νωρίς για να τα συνηθίσουν.
 
Το ψωμι δεν το ξαναδινεις εκτος κι αν προκειται για κατι που φτιαχνεις εσυ χωρις ζαχαρη, αλατι και διογκωτικα.

Δεν υπηρχε λογος να περιμενεις 4 μηνες για να δωσεις παντως,θα συμφωνήσω με την Ζωη.
Ριξε μια ματια στη λίστα με τις επιτρεπομενες τροφες.
 
Κι εγώ από 2 μηνών τα έβαζα όλα να τα μάθει. Κάποια τα τρώει με όρεξη κάποια δε του αρέσουν αλλά θα δοκιμάσει. Λιγοφαγωτα τα κοκατιλ (ο δικός μου τουλάχιστον ) προσπάθησε οσο είναι νωρίς να έχει μια πλούσια διατροφή πέραν τους σπόρους γιατι αργότερα θα ειναι πιο δυσκολο!
 
Δώσε πολλά και διάφορα λαχανικά από τα επιτρεπόμενα και βεβαιώσου πώς τα θέλει.
Της @ζιζι τα τσακίζουν ολόκληρα. Ο δικός μου προτιμά κομματάκια μικρά.
Καρότα, μπρόκολο, πιπεριές, σπανάκι κτλ.

Καλή ιδέα το herb mix της evia parrots. Έχει εχινακεια, ταραξακο, τσουκνίδα, γαϊδουράγκαθο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και διάφορα βότανα. Τα πασπαλιζω λίγο μ'αυτό εγώ και του αρέσουν πολύ.

Δοκίμασε και με πελλετς συμπληρωματικά.

Αν τρώει αυγό, δε χρειάζεται αυγοτροφη έξτρα.
 
Καλημέρα! Εγώ δεν τον είχα από 4 μηνών, όμως δεν ήξερε να τρώει τίποτα πέρα από τους σπόρους του, δεν του είχε δώσει τίποτα όλο παρά μόνο κεχρί κ την τροφή του ο εκτροφέας του.
Ξεκίνησα με λαχανικά που τα προτιμούν πιο πολύ από τα φρούτα αλλά και φρούτα σε πολύ μικρά κομμάτια κομμένα και του τα έδινα με το χέρι μου. Στην αρχή αρνιόταν γιατι δεν είχε φάει ποτέ, επέμενα παρόλα αυτα γιατί όσο μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεκινήσει κάτι τέτοιο. Ένας τρόπος που εκανα και έπιασε είναι ότι εκανα ότι τα έτρωγα εγώ με επιφωνήματα χαράς και ενθουσιασμού μέχρι που ζήλεψε και έφαγε.
Ξεκινά με καρότο, μπρόκολο, πιπεριά και τέτοια.
Ψωμί δεν του έδωσα και εγώ ποτέ, αυγό μια φορά την εβδομάδα θα ήταν αρκετό νομίζω. Γνώμη μου.
 
Back
Top