Αναπαραγωγή Τι τροφή να βάλω στα καναρίνια για να ταΐσουν τους νεοσσούς;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Siccario
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Siccario

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπερα, ήθελα να ρωτήσω τι τροφή θα πρέπει να βάλω στα καναρίνια μου για να ταισουν τους νεοσσούς; Ταιζουν και το αρσενικό και το θηλυκό άλλα δε ξέρω τι τροφή να τα βάλω για να δώσουν στα πουλάκια.
 
Έχεις ήδη νεοσσούς;
Συνήθως ταΐζουν αυγό ή / και αυγοτροφή τους νεοσσούς, αλλά και μισοχωνεμένους σπόρους από το μείγμα που τους δίνεις.
Έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία στο ζευγάρι σου;
Προσωπικά όταν γεννηθούν τα μικρά βάζω και διάφορους έξτρα σπόρους όπως καμελίνα, νίζερ, κανναβούρι, περίλα ...
 
Εγώ μόνο αυγοτροφη το απλό μίγμα καναρινιών κιχρη σουπιοκοκκαλο έχω μέσα, θα χρειαστεί κάτι άλλο?
[automerge]1610917489[/automerge]
@ianos ;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Άκουσε...ό,τι έχεις καλό θα ήταν να προέρχεται από κλειστή συσκευασία την οποία θα έχεις ανοίξει ο ίδιος και να είναι επώνυμο. Κάτι άλλα σε σακουλάκια τα οποία εχθές γέμισαν και είναι φρέσκα και πολύ καλά για την υγεία των πτηνών μας, είναι απλά προϊόντα κατά κύριο λογο άγνωστης σύστασης, αμφίβολης θρεπτικής ποιότητας, αβέβαιης καθαρότητας κλπ, που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρουν, αλλά φυσικά αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στον έμπορο.
Επομένως σε πρώτη ευκαιρία, κι αν δεν έχεις ήδη, πήγαινε και αγόρασε ένα επώνυμο μείγμα τροφής για καναρίνια (χωρίς έγχρωμα μπισκοτάκια ή αποξηραμένα φρούτα μέσα) και ένα επίσης επώνυμο σακουλάκι αυγοτροφής - eggfood - που να αναγράφει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και να μην χρειάζεται διάλυση σε νερό, να δίδεται αυτούσια δλδ. Το κεχρί (ασπούρι) από μόνο του δεν επαρκεί. Και πριν προβείς σε αγορές, διάβασε το άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Η-αναπαραγωγή-των-καναρινιών.29538/
ώστε να κάνεις τις σωστές κινήσεις εκ΄των προτέρων και ό,τι χρειαστείς, το συζητάμε.
Λόγω του ότι δεν απάντησες σε όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα, προς το παρόν σου έγραψα γενικές οδηγίες.
 
@ianos αυγοτροφη κάνω εγώ μια συνταγή που διάβασα εδώ μέσα σε μικρή ποσότητα για να μην πετάω πολλά υλικά άσκοπα, και τροφή δεν το ήξερα επερνα χύμα θα την αλλάξω το συντομότερο. Πουλάκια δεν έχω, έχω 5 όμορφα αυγουλάκια, έχω δει τον αρσενικό να βατευει παρόλα αυτά δεν πειράζει πλέον τα αυγά και ταιζει την καναρα στην φωλιά που και που. Είναι μέσα στο σπίτι σε πολύ ζεστό χώρο και με καλό φωτισμό, αν μπορείς να μου προτείνεις μια καλή τροφή με καλό μίγμα θα με βοηθούσε.
 
Χρησιμοποιώ τη Manitoba canary best premium και είμαι ευχαριστημένος. Αφού εκκολαφθούν τα μικρά βάζε και μικρές ποσότητες αυγού για να ταΐζουν οι γονείς, αλλά να το αλλάζεις κάθε 2-3 ώρες διότι αλλοιώνεται εύκολα.
 
@Siccario Βρασε το αυγο οπως πρεπει, ξεφλουδισε το, και κοψτο στην μεση!το μισο το βαζεις στην αυγοθηκη στο ζευγαρι που θελεις!το αλλο μισο βαλτο σε αλλο ζευγαρι που εχεις!
 
@Elli Δεν έχω άλλο ζευγάρι, είναι τα μόνα μου πουλιά και ένα καρδερινοκαναρο 😃
 
@ianos καλησπερα! θα ήθελα να ρωτήσω τους σπόρους καμελίνα, νίζερ, κανναβούρι, περίλα .που αναφέρατε γιατι επιλεγετε τους συγκεκριμένους; και καθε πότε τους δινετε στα καναρινια; μονο οταν υπαρχουν μικρά ή κ σε ολη τη ζωή τους γενικά και ποιά εποχη; επειδη κ ο πετσοπας μου τους προτεινε ( αρκετά ακριβοί) θα ήθελα να μαθω καθε πότε να τους δινω και σε ποιά φαση της ζωής των καναρινιών. Ευχαριστώ εκ των προτερων:)
 
Σαν κέρασμα τους δίνεις σε ξεχωριστό ταιστρακι και το κανεις είτε περιοδικά μια στο τόσο, είτε όταν θέλεις να "ανεβάσεις" τα πουλια,ειτε όταν θες να τα ενισχύσεις διατροφικά.
 
@Tony Forpus και πως καταλαβαινω ποτε χρειαζονται διατροφικη ενισχυση;τι θα πει να τα ανεβασω; και πως καταλαβαινω ποιοι σποροι χρειαζονται σε καθε περισταση;.ευχαριστω!
 
@Dionysis K καλησπέρα. Οι σπόροι που αναφέρθηκαν, περιέχονται σε καλής ποιότητας συσκευασμένα μείγματα κ σε ποσοστά που διασφαλίζουν μια σωστή κ ισορροπημένη διατροφή. Η χορήγησή τους ενδείκνυται καθ' όλη την διάρκεια του έτους, εφόσον χορηγούνται με μέτρο και πάντα σύμφωνα με την σύσταση του εκάστοτε συσκευασμένου μείγματος. Κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου και λόγω της καταπόνησης των γεννητόρων, τόσο κατά την ωοτοκία όσο και κατά την ανατροφή των νεοσσών, καλό είναι να χρησιμοποιούνται μείγματα με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων. Δεν συστήνω την έξτρα χορήγηση σπόρων από αρχάριους, καθώς είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν ανεπιθύμητες συμπεριφορές(π.χ. το κανναβούρι σε μεγάλες ποσότητες ενοχοποιείται για αυξημένη επιθετικότητα). Όσον αφορά στην διατροφική προετοιμασία των καναρινιών πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι είναι ετήσια και αποσκοπεί στην γενικότερη καλή υγεία των πτηνών, είτε προορίζονται για αναπαραγωγή είτε όχι. Δεν νοείται καναρίνι που "υποσιτίζεται"(καταναλώνει φτωχό μείγμα σπόρων, δεν έχει σουπιοκόκκαλο, δεν τρώει αυγό, λαχανικά, φρούτα) π.χ. 7 μήνες τον χρόνο, μέσα σε διάστημα 1-2 μηνών, να προετοιμαστεί οργανικά για μια πετυχημένη αναπαραγωγική περίοδο. Συμπερασματικά, εφόσον το πουλάκι καταναλώνει μια ποικιλία σπόρων, κερασμάτων(αυγό, λαχανικά, βότανα, φρούτα), ιχνοστοιχείων και ασβεστίου όλο το χρόνο δεν υπάρχει θέμα ενίσχυσης αλλάζοντας την σύσταση , παρά μόνο την ποσότητα του μείγματος και αυτό κατά περιόδους(π.χ. αναπαραγωγή και πτερόρροια).
 
Back
Top