Αναπαραγωγή Τι τροφή χρειάζονται τα καναρίνια για να ταΐζουν τους νεοσσούς τους;

Kiriakos1921

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2024
Μηνύματα
14
Καλησπέρα σας εχω νεογνα καναρινάκια 4 στο συνολο ειναι τωρα 7 ημερων!! Τ μπορω να βαλω ατους γονεις ν τα ταιζουν εκτος απο αυγο και τροφη;
 
@Kiriakos1921 καλησπέρα να τα χαίρεσαι τα μικρά μπορείς να βαλεις μια αυγοτροφη του εμπορίου ( η να φτιάξεις μια δικια σου λιγο δυσκολο) και λιγο μηλο αλλα λιγο αυτο που τα δινεις είναι ότι πρέπει απλά το αυγό δεν πρέπει να μένει αρκετή ώρα στο κλουβι ειδικά τώρα που ξεκινήσανε οι ζεστές ημέρες πρασινάδα είναι καλά να την αποφύγεις τωρα που είναι μικρα τα πουλια
Τώρα αν χρειάζονται τίποτα βιταμίνες θα σου το πει κάποιος άλλος που γνωρίζει καλύτερα εννοείται ότι πρέπει να έχεις κάθε μέρα Καθαρό νερό
 
Όταν τα καναρίνια ταΐζουν τους νεοσσούς τους χρειάζονται κυρίως μία βασική τροφή καλής ποιότητας και αύξηση του ποσοστού της πρωτεΐνης στη διατροφή τους. Έτσι εξασφαλίζετε ότι οι νεοσσοί λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξή τους. Πιο συγκεκριμένα, η διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει:
  1. Αυγό ή Αυγοτροφή: Η το αυγό ή η αυγοτροφή είναι σημαντικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Μπορείτε να παρασκευάσετε τη δική σας σπιτική αυγοτροφή από βραστό αυγό που έχει πολτοποιηθεί μαζί με βότανα ή άλλα συμπληρώματα ή να αγοράσετε μία ποιοτική αυγοτροφή του εμπορίου από κάποιο κατάστημα.
  2. Σπόροι: Ένα μείγμα σπόρων για καναρίνια είναι επίσης απαραίτητο. Αποφύγετε τη χύμα... "κελαηδίνη" άγνωστης προέλευσης και προτιμήστε κάποιο επώνυμο μείγμα υψηλής ποιότητας που περιέχει σπόρους κατάλληλους γη διατροφή των καναρινιών.
  3. Συμπληρώματα βιταμινών: Λόγω των αυξημένων διατροφικών αναγκών των πουλιών αυτή την περίοδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για πουλιά, αν πιστεύετε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν ελλείψεις στη διατροφή τους.
Εκτός αυτών, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι οι νεοσσοί λαμβάνουν επαρκή ποσότητα τροφής. Αυτές είναι κάποιες πολύ βασικές οδηγίες για την υγιή ανάπτυξη των νεοσσών.
 
Καλησπέρα σας εχω νεογνα καναρινάκια 4 στο συνολο ειναι τωρα 7 ημερων!! Τ μπορω να βαλω ατους γονεις ν τα ταιζουν εκτος απο αυγο και τροφη;
19/4 είχες νεοσσούς 24 ημερών που έμειναν χωρίς τους γονείς τους που δραπέτευσαν.
Ένα μήνα μετά έχεις νεοσσούς 7 ημερών.
Άρα μάλλον υποθετικά έχεις πολλαπλά ζευγάρια και αναπαραγωγές. Μέχρι στιγμής τι έδινες στους δραπέτες γονείς που μεγάλωσαν τα μικρά τους πριν φύγουν?
Όπως είπε και ο Σταύρος
Ένα σωστό μίγμα για αναπαραγωγή (διαφέρει από το μίγμα συντήρησης) , αυγό η αυγοτροφη , και από εκεί και πέρα όσο αντέχει η τσέπη σου σε θέμα έξτρα μεμονωμένων σπόρων αν θες για να έχουν ποικιλία και πράσινα φυλλώδη λαχανικά σταδιακά.
Αν με ρωτήσεις ποιους μεμονωμένους σπόρους θα σου πω ότι η γκάμα είναι τεράστια και εξ ου και λέω όσο αντέχει η τσέπη σου .
Πόσα πουλιά έχεις?
 
Συμπληρωματικά προς τα παραπάνω μηνύματα, δλδ, πέραν ενός ποιοτικού μείγματος σπόρων (όχι χύμα, αλλά με εμπορική ονομασία και συσκευασία κλειστή, την οποία θα ανοίξεις μόνος σου), θα έλεγα τα ακόλουθα;
  1. Αυγό, σφικτό, με το τσόφλι. Το αυγό θα πρέπει να βρίσκεται υπό βρασμό 12-15 λεπτά και να αντικαθίσταται κάθε περίπου 2-3 ώρες. Όταν δεν υπάρχει χρόνος για την αντικατάσταση κι επειδή αλλοιώνεται (αναπτύσσονται δλδ παθογόνοι μικροοργανισμοί στο αυγό, που επιφέρουν ρίσκο στην υγεία των πτηνών) φτιάχνεις αυγοτροφή.
  2. Αυγοτροφή: βράζεις 12-15 λεπτά 4 αυγά. Αφήνεις να κρυώσουν (αλλιώς θα σου λασπώσει). Καθαρίζεις τα τσόφλια και τα τοποθετείς στο μπλέντερ, μαζί με περίπου 4 κουταλιές νιφάδων βρώμης ή πίτουρου βρώμης ή φρυγανιών τρίμμα (δεν το προτιμώ το τελευταίο διότι έχει αλάτι). Προσθέτεις 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ρίγανη απξηραμένη. Χτυπάς. Προσθέτεις τα αυγά σε κομμάτια και χτυπάς αλλά διακοπτόμενα και λίγο ως να ομογενοποιηθεί το μείγμα (με πολύ χτύπημα λασπώνει). Χωρίζεις σε σακουλάκια ποσότητες που θα σου αρκούν για 2-3 ημέρες. Τα τοποθετείς στην κατάψυξη και τα αποψύχεις εντός ψυγείου όταν τα χρησιμοποιείς.
  3. Σουσάμι και κινόα: τα προμηθεύεσαι από σούπερ μάρκετ. Το σουσάμι το δίνεις όπως είναι, για την κινόα: βάζεις μια μικρή ποσότητα σε ένα μπρίκι με νερό, βράζεις 5 λεπτά, αφήνεις άλλα 5 στο βραστό νερό, τότε τα φύτρα της κινόα έχουν ήδη αποκαλυφθεί, σουρώνεις και δίνεις μια ποσότητα...το υπόλοιπο διατηρείται σε σακουλάκι στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Η κινόα έχει (για σπόρος) υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης. Το σουσάμι υψηλή συγκέντρωση ασβεστίου.
  4. Συμπληρωματικοί σπόροι: καμελίνα, κανναβούρι, νίζερ (ελαιώδεις σπόροι), περίλλα (πρωτεΐνούχος σπόρος). Τα αγοράζεις σε μικρές συσκευασίες από πετσοπ.
  5. Χορταρικά - λαχανικά - κηπευτικά - βότανα. Προτιμούνται από τα φρούτα, καθώς έχουν χαμηλότερα σάκχαρα και δεν αλλοιώνονται τόσο γρήγορα. Καλά πλυμένα. Σταδιακά δίνεις όλο και παραπάνω. Π.χ. πιπεριά με τους σπόρους, φύλλα από μπρόκολο...θυμάρι, ρίγανη, βασιλικός...δες τα στο ακόλουθο άρθρο.
  6. Κόκκαλο σουπιάς θα πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί για την πρόσληψη του απαραίτητου ασβεστίου.
  7. Φρέσκο νερό καθημερινά σε καθαρό σκεύος.

Ενδέχεται το ζευγάρι σου να προχωρήσει σύντομα σε επόμενο αναπαραγωγικό κύκλο. Η εποχή όμως θα είναι ακατάλληλη για γέννα. Υπάρχουν τρόποι αποφυγής. Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι μας ρωτάς και σου απαντάμε.
 
Σταύρο, τα πουλάκια είναι ήδη 7 ημερών. Στα δικά μου δίνω από τη γέννησή τους τόσα χρόνια και μεγαλώνουν καλά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@φιλομαθης αδερφε του εβαζα αυγο μονο!!! Τα μικρα εκεινα μεγαλωσαν κ τωρα πηρα 1 ζευγαρια που γεννησαν κ εβγαλαν 16/5
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back
Top