Αναπαραγωγή Τι τρωνε τα καναρίνια όσο κλωσσάνε;

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
αυγό δίνω; τι άλλο πρέπει εκτός από σπόρους και λαχανικά; φρούτα. Αυγοτροφή; κάπου διάβασα όχι αυγό μετά την τέταρτη μέρα σωστά;

ορίστε το ζευγαράκι επί το έργο!
 

Συνημμένα

  • IMG10208.webp
    IMG10208.webp
    9 KB · Προβολές: 101
  • IMG10209 (1).webp
    IMG10209 (1).webp
    13 KB · Προβολές: 103
Απ' ό,τι έχω διαβάσει κι εγώ όταν αρχίσει το μόνιμο κλώσσημα σταματάς αυγό και το αρχίζεις την επόμενη μέρα που σκάνε τα πουλάκια.
Με το καλό, φτου φτου φτου!
 
ευχαριστώ μαρία σε ευχαριστώ για τήν θετική ενέργεια που στέλνεις στους δύο αυτούς νέους που παλεύουν να είναι γονείς. το 1 αυγό το έκανε στις 14 του μήνα. Πολλά τα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν λόγο κακής επιλογής μεριάς στο μπαλκόνι. Τελικά πλαστικοπιοήσαμε όλη τήν μεριά τους και τώρα είναι καλά. το γεγονός όμως ότι τήν νύχτα μένουν έξω με αναστατώνη τόσο που ξυπνάω κάθε λίγο και ελένχω με τον φακό. έχουν περάσει 4 μέρες και νομίζω ότι πέρασε μήνας. Βλέπεις έχω καναρίνια αρσενικά δύο που είναι 13 και 14 ετών χωρίς ποτέ να αρρωστήσουν η να ξεχαστούν μία μέρα ακαθάριστα.
 
Με το καλό οι απόγονοι αλλά μια επισήμανση:καλό ειναι να περιορίσεις στο ελάχιστο δυνατό την επιθεώρηση τους γιατί αν κάθε λίγο και λιγάκι τα ξυπνάς ή τα ενοχλείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρατήσουν τα αυγά.
Και εγώ μέχρι να κάνει αυγά η δικιά μου τα έλεγχα συνέχεια αλλά απο το δεύτερο αυγό και μετά μόνο φρέσκο φαγητό και νερό και απο μακριά...
 
ναι φυσικά δεν τα φωτίζω ώστε να τα ενοχλώ απλά ελένχω τον χώρο γύρω τους και την θερμοκρασία του χώρου. Πολλή άνχως βρε αμάν. τρέμω μήν κρυώση ο τυχερούλης. Πάντως είναι εξερετικός πατερούλης.
 
Μην φοβάσαι τίποτα, τα καναρίνια ειναι ανθεκτικά πλάσματα.Αρκει να μην τα χτυπά έντονος αέρας και να μην είναι κάτω απο τον ήλιο.
Τα έχω μόνιμα έξω και μέσα τα βάζω μόνο όταν η θερμοκρασία πλησιάζει τους μηδεν βαθμούς (15 μέρες το χειμώνα).
 
καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. αντε 5 μέρες πέρασαν κουράγιο μας. όλα είναι καλά μέχρι τώρα. Το μόνο να παρακαλάμε είναι να μήν βγάλη αέρα γιατί σε εμάς τα μποφόρια είναι τρελά.
 
δε νομιζω οτι μπορεις να δινεις λαχανικα
εχει αρθρο εδω, διαβασε το
 
Όσο κλωσά η κανάρα δίνουμε μόνο σπόρους. Αυτό γίνεται για να πέσουν οι βιορυθμοί του ζευγαριού και να μην ενοχλεί το αρσενικό το θηλυκό όταν κλωσά, αλλά και το θηλυκό να αραιώσει τους χρόνους μέχρι την επόμενη γέννα. Αυγοτροφή και αυγό βάζουμε πάλι μία μέρα πριν την εκτιμώμενη εκκόλαψη των αυγών και λαχανικά - φρούτα μετά τις πρώτες 10-15 ημέρες των νεοσσών ώστε να αποφύγουμε τυχόν διάρροιες που μολύνουν φωλιά και προκαλούν προβλήματα με μικρόβια και αφυδατώσεις στους νεοσσούς
 
14 του μήνα έκανε το 1 αυγό άρα από αύριο θα βάλω αυγό. όσο για τήν επόμενη γέννα ούτε για πλάκα ξανά. το αρσενικό είναι ο καλύτερος πατερούλης που έχω δεί. η θυλικιά κάνει βόλτες και αυτός τήν φωνάζει στήν φωλιά. άξιος ο τυχερούλης.
 
καλημέρα σε 'ολους σημερα έβαλα αυγό είναι η 13 μέρα. Δέν είδα αν τα αυγά είναι άσπορα η ένσπορα καμία φορά. Δεν θέλω να ξέρω εκ των προτέρων τι καί πώς. Θα φανεί σύντομα. Αδρεναλίνη γεμάτη η ιστορία.
 
Μπραβο εβαλες και αυγο που πρεπει! Αυριο λογικα θα σου σκασουν τα μικρα! Αντε με το καλο! Τα πας τοσο καλα!
Υ. Γ Πριν η θηλυκια γεννησει τα αυγα τα ειχες δει να ζευγαρωνουν; Για να εισαι σιγουρη οτι θα ειναι ενσπορα, για αυτο ρωταω! Φιλικα!
 
Back
Top