Αναπαραγωγή Τι τρώνε τα μωρά Κοκατίλ;

Elisabeth.kn❤

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2017
Μηνύματα
25
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Βγήκε το παπαγαλάκι από το αυγό αλλά τώρα τι πρέπει να κάνω. Πρεπει να τους δώσω κάτι να το ταϊσουν μήπως, γιατί δεν βλέπω να το ταϊζουν κατι. Τι τρωνε τα μωρά κοκατιλ;
 
Αν όχι τώρα γιατί την πρώτη μέρα ταΐζει η μάνα ένα είδος πρωτόγαλα, πολύ νωρίς το πρωί. Θα το βράσεις για 15 λεπτά. Αυγοτροφή δεν έχεις; αν δεν έχεις θα πάρεις πάλι πρωί πρωί συσκευασμένη που να γράφει οπωσδήποτε eggfood στην συσκευασία.
 
Α δηλαδη τώρα αυτό αν το αφήσω έτσι δεν θα πάθει τίποτα τόσες ώρες χωρίς να φάει κατι, επειδή είχα την εντύπωση ότι ψωφισε Σήμερα περίμενα να γεννηθεί αλλά δεν ήξερα ότι θα βγει το βραδυ και για αυτό δεν πήρα αυγοτροφη.
 
Βράσε ένα αυγό, άφησέ το να κρυώσει, βάλε το μισό τώρα και το πρωί πέταξέ ό,τι έχει μείνει και βάλε το υπόλοιπο που θα έχεις φυλάξει στο ψυγείο αφού το αφήσεις για λίγο στο δωμάτιο να ζεσταθεί. Εν τω μεταξύ επείγον να πάρει αυγοτροφή. Πάρε πατέ.
 
Είδες αν ταΐζουν; Άντε με το καλό και το επόμενο! 🙂
 
Το δεύτερο αυγό εδώ και πόσες ώρες δεν βγαίνει από το αυγό του αλλά υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στην ακρη. Ομως οι γονείς του δεν το βοηθάνε να βγει μήπως θα έπρεπε να το βοηθήσω λίγο;
 
Έχεις την ικανότητα και τις γνώσεις να κανεις επέμβαση στο αυγο;
Αν ναι, μικρή βοήθεια για να μην πεθάνει σπο εξάντληση ο νεοσσός.
 
Μήπως να βάλει μπανιέρα στο κλουβί κι αν θέλει να βραχεί το θηλυκό;
 
Ελισάβετ, τι κάνεις βρίσκεσαι πάνω από τη φωλιά συνεχώς; Άφησε τα πουλάκια στην ησυχία τους. Βρίσκονται στο χώρο μας χωρίς να είναι ο δικός τους φυσικός χώρος επειδή τ' αναγκάσαμε να βρίσκονται εκεί. Άφησε τα στην ησυχία τους και πήγαινε μόνο δύο φορές την ημέρα για να εκτελέσεις τα της φροντίδας τους. Ας τους αφήσουμε τουλάχιστον λίγη ησυχία μέσα στο κλουβί τους.
 
Το δεύτερο αυγό εδώ και πόσες ώρες δεν βγαίνει από το αυγό του αλλά υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στην ακρη. Ομως οι γονείς του δεν το βοηθάνε να βγει μήπως θα έπρεπε να το βοηθήσω λίγο;

H εκκόλαψη διαρκεί πολλές φορές αρκετές ώρες. Δυο ώρες δεν είναι πολλές για να παρέμβει κανείς. Όπως σου είπε και ο Σταύρος μην τα ενοχλείς συνέχεια.
 
Καλά βγήκε και το τρίτο αλλα το τέταρτο νομίζω πως πρέπει να έχει ψωφισει γιατί πέρασαν πόσες μερες. Σημερα το έκανα ωοσκοπηση όμως και είδα πως είναι ακόμα αρκετά μικρό για να βγει από το αυγό του.
 
Back
Top