Αναπαραγωγή Τι φταίει που τα lovebirds μου σπάζουν τ' αυγά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bashlis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bashlis

PB New Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2019
Μηνύματα
1
Γεια σας. Έχω δυο lovebrids και γέννησαν 3 αυγά προς το παρόν. Αύριο περιμένω το επόμενο αλλά άνοιξα τη φωλιά και είδα τα 2 από τα 3 σπασμένα. Τι μπορώ να κάνω και τι φταίει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν θέλεις γράφε Ελληνικά για να διαβάζουμε πιο εύκολα.
Η φωλιά τους είναι σωστή όσον αφορά το μέγεθος;
Βάλε φωτογραφία του κλουβιού για να σου πούν την γνώμη τους τα μέλη που έχουν εμπειρία με παπαγάλους
Αν ζευγαρώνουν για πρώτη φορά μπορεί να φταίει η απειρία τους.
 
Πολλα μπορει να φταινε! Κατι να τα ενοχλει, να ειναι απειρα, να τους λειπει κατι, να μη κανει η φωλια, να ειναι ασπορα τα αυγα! Ειναι σιγουρα ζευγαρι; τι ηλικια εχουν;
 
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να ωθούν τα παπαγαλάκια σου να σπάνε τα αυγά. Έχεις κάνει εξέταση DNA για να είσαι σίγουρος ότι μπορούν να αναπαραχθούν και ότι είναι ετερόφυλα; Επίσης όπως κάνουν τα περισσότερα πουλιά όταν ξέρουν ότι τα αυγά τους δεν θα βγάλουν πουλάκια καθώς δεν είναι γονιμοποιημένα τα σπάνε όπως σου είπαν και παραπάνω. Εγώ σου προτείνω να σταματήσεις την διαδικασία καθώς αν σπάνε τα αυγά δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείς το θηλυκό να κάνει αυγά.
 
Επίσης όπως κάνουν τα περισσότερα πουλιά όταν ξέρουν ότι τα αυγά τους δεν θα βγάλουν πουλάκια καθώς δεν είναι γονιμοποιημένα τα σπάνε όπως σου είπαν και παραπάνω.

Αυτό που λες δεν αποδεικνύεται σε καμιά έρευνα Δημήτρη. Τα πουλιά στην αιχμαλωσία σπάνε τα αυγά τους για πολλούς λόγους αλλά όχι γι'αυτόν.
 
Εγώ τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει σε κάποια site. Ευχαριστώ για την πληροφορία δεν θέλω να παραπληροφορήσω κανέναν, απλά προσπαθώ να βοηθήσω και να βοηθηθώ όπως τώρα που έμαθα ότι αυτό που είχα διαβάσει δεν ισχύει.
 
Back
Top