Γενικά Τι φυλο ειναι αυτα τα μπατζι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης davide
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

davide

PB Member
Εγγραφή
9 Φεβ 2009
Μηνύματα
81
Πόλη
Θεσσαλονίκη
αυτα ειναι τα μπατζι ενος φιλου μου ο οποιος σαν ασχετος απο ιντερνετ και σας παρακαλει να δωσεται τα φωτα σας.
παρακαλει να πειτε το φυλλο των πουλιων και μια ερωτηση για το ενα απο τα δυο η οποια ειναι η εξης. Ειχε το πουλι της πρωτης φωτο, και πηρε το πουλι μετα απο 10 μερες περιπου,το πρωτο το ειχε ηρεμο σχετικα μπαινοβγαινε στο κλουβι οποτε ηθελε,την τριτη μερα που εβαλα και το 2 πουλι και αφου ειδε οτι δεν βγαινει να πεταει και αυτο το εβγαλε με το ζορι να πεταξει αυτο το εκανα για 2-3 μερες σερι, απο τοτε και μεχρι σημερα παρατηρει οτι καθεται οχι παντα οπως με ειπε και οχι ολη την μερα απομακρο ανασαινει γρηγορα και ανοιγοκλεινει το στομα του γρηγορα(δεν κανει καποιο ηχο)και παραληλα το ιδιο κανει και η ουρα του και δεν τσιτσιβιζει οπως κανει το αλλο λες και ειναι κωφαλαλο απο το αλλο αλλα τρωει πινει και που και που παιζει και με κανενα παιχνιδι ή χαιδευεται με το αλλο πουλι. Αυτο το κανει σχεδον παντα οταν ειναι ο φιλος μου (αλλες φορες δεν το κανει αλλα δειχνει να μην εχει και πολλη ορεξη για παιχνιδια και χαδια με το αλλο πουλι) μεσα στο δωματιο του οπου ειναι και το κλουβι ανετο για 2 πουλακια κλουβι.στον υπνο του απο οτι με ειπε δεν το κανει και μαλιστα κοιμαται με το κεφαλι μεσα στα πουπουλα του. Πιστευεται οτι εχει αναπνευστικο προβλημα,ή το στρεσαρισε που το εβγαλε απο την 3 μερα με το ζορι να πεταξει νομιζοντας οτι θα το κανει καλο.
το πουλι φαινεται εξωτερικα καλα, οχι πεσμενα φτερα, ουτε φουσκωνει οταν καθεταικαι η αμαρα αλλα και τα ρουθουνια ειναι πεντακαθαρα
επαναλαναβανω οτι αναφερωμαι στο πουλι της 2 και 3 φωτογραφιας,θα προσπαθησω σημερα-αυριο να βαλω ποιο καθαρες φωτογραφιες αν αυτες δεν βοηθησουν
 

Συνημμένα

  • 16062009198.webp
    16062009198.webp
    34,1 KB · Προβολές: 129
  • 16062009200.webp
    16062009200.webp
    35,3 KB · Προβολές: 114
  • 16062009201.webp
    16062009201.webp
    34,2 KB · Προβολές: 119
Τηρησε το μέτρο της καραντίνας; Δεν αποκλείεται καθόλου το πιο καινούριο πουλί να ήταν άρρωστο απο το μαγαζί και να κολλησε και το άλλο. Η καραντίνα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα καινούρια πουλιά για να σιγουρευτούμε οτι δεν είναι άρρωστα, και αν είναι, να μην κολλήσουν και τα άλλα. Εγώ είχα πάρει τον Κίτσο πριν απο καμιά εβδομάδα και πέθανε μετά απο 4 μέρες. Αν τον είχα στο ίδιο δωματιο μαζί με τα άλλα μου πουλιά θα είχαν αρρωστήσει και αυτά. Εγώ λέω, αν και πλέον πιστεύω οτι είναι αργά, καλό θα κάνει να χωρίσει τα πουλιά (εννοώ σε χωριστά κλουβιά και σε διαφορετικά κλουβιά) για καμιά 10αριά μερες. Όσο για το φύλο, νομίζω οτι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει γιατί τα πουλιά είναι πολύ νεαρά ακόμα. Όμως κάποιος ειδικός εδώ μέσα θ ξέρει καλύτερα.
 
οι φωτο δεν ειναι πολυ καθαρες αλλα δεν πειραζει! Εγω απλα θα σου πω οτι ξερω πως τα θηλυκα εχουν ανοιχτοχρωμο ραμφος ενω τα αργενικα πιο σκουρο! Οταν λεω ραμφος δεν εννοω ολοκληρο αλλα το πανω μερος που ειναι τα ρουθουνια του!



παντως ετσι οπως το βλεπω ειναι
αρσενικο
 
Back
Top