Φροντίδα Τι φωτισμό να χρησιμοποιήσω για εσωτερικό χώρο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Έχω διαβάσει αρκετά για τους φωτισμούς εσωτερικής εκτροφής αλλά κάποια πράγματα με δυσκολεύουν.Ήθελα να ρωτήσω αν και έχω διαβάσει και σε άλλα παρόμοια θέματα θα μπορούσα να βάλω ταινία led; Δεν θέλω να βάλω λάμπα φθορίου.Βρήκα σε δυο καταστήματα και το ένα μου είπε ότι ήτανε 6500Κ ψυχρού φωτός αν και δεν το έγραφε κάπου στο κουτί αυτήν την τιμή που μου είπε και βρήκα μια άλλη led ταινία με σκαφάκι, προστατευτικό γυαλί και μετασχηματιστή έτοιμο αλλά ήτανε 4000Κ αλλά υπήρχε και 6500Κ αν δεν κάνω λάθος. Ο χώρος που τα έχω τα πουλιά είναι δίπλα σε παράθυρο και είναι φωτεινό γιαυτό και σκεφτόμουνα να πάρω με το 4000Κ. Θα υπάρχει πρόβλημα; Σημείωση τα πουλιά αν πάρω μια γέννα δεν θα τα βάλω για δεύτερη και αρχές Απρίλη ή όταν φτιάξει ο καιρός θα βγούνε σε εξωτερικό χώρο μόνιμα οπότε δεν θα ήθελα να αγοράσω κάτι μόνιμο.
Κάπου είχα διαβάσει ότι αν η τιμή των 6500Κ βγει μεγαλύτερη θα πάρεις από την γέννα πιο πολλά θηλυκά.Ισχύει κάτι τέτοιο; Και γιατί να συμβαίνει αυτό έτσι από περιέργεια.
 
Θα σε παρότρυνα πριν κάνεις οποιαδήποτε προσπάθεια και αγορά να διαβάσεις όσο μπορείς περισσότερα.
Ο φωτισμός στην αναπαραγωγή και στη διαβίωση των πουλιών είναι η αρχή και το τέλος..
Οικονομίες στις εγκαταστάσεις "ζωής" δεν πρέπει να κάνουμε...
Έχουν γραφτεί πολλά...
https://community.petbirds.gr/threa...ακό-φως-ή-να-βάλω-λάμπες-στο-εκτροφείο.25240/
https://community.petbirds.gr/threads/Επιπρόσθετος-φωτισμός-σε-εκτροφείο.25022/
έχω ασχοληθεί αρκετά κι εγώ... https://community.petbirds.gr/threads/Φωτισμός-εκτροφείου.20914/
κι ακόμη παλεύω ... Να μάθω όσα μπορώ..
Κάπου είχα διαβάσει ότι αν η τιμή των 6500Κ βγει μεγαλύτερη θα πάρεις από την γέννα πιο πολλά θηλυκά.Ισχύει κάτι τέτοιο; Και γιατί να συμβαίνει αυτό έτσι από περιέργεια.
Αυτό θα με ενδιέφερε πάρα πολύ.
Οι φήμες που έχουν έρθει σε μένα ως πληροφορίες μιλούν για το αντίθετο αποτέλεσμα...
Δηλαδή πιο πολλά αρσενικά
Αν έχεις απορίες... εδώ είμαστε... η συζήτηση προσφέρει σε όλους...
 
Είναι από τις πρώτες αναφορές που διάβασα σχετικά με το φωτισμό.
Πρωτοπόρα προσπάθεια για την εποχή της.
Νομίζω όμως πως έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα από τότε.
Όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα κι οφείλουμε να τα παρακολουθούμε..
 
Πιο πολύ αυτό με ενδιέφερε Μαρία να ρωτήσω.Αν μπορούμε να τις βάλουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το uva uvb. Με το φτωχό μου το μυαλό πιστεύω ότι ότι βιταμίνες είναι να πάρουν τα πτηνά θα τις πάρουν από διατροφή και πολυβιταμίνες. Ο ήλιος δεν αντικαθίσταται όπως λένε και γιαυτό θα βάλω φως μόνο για να αυξήσω την ημέρα μπερδεύοντάς τα. Πήρα δυο ταινίες led από 1 μέτρο. Θα δοκιμάσω και τις 2 και αναλόγως θα καταλήξω. Είναι 6000Κ και οι δυο απλά η μια είναι πιο δυνατή από την άλλη.
 
Γιατί δεν περιμένεις να τα βάλεις αργότερα εξω. Αφού εξω θα τα έχεις μετα μόνιμα και δεν θα μπεις στα έξοδα και κόπο.
 
Είναι και αυτό υπό σκέψη.Απλά το έξω το σκέφτομαι και θα ήθελα την γνώμη σας. Μένω κοντά σε εκκλησία και 1 Μαίου πέφτει Πάσχα.Λέτε με κροτίδες βεγγαλικά να τρομάξουνε τα πουλιά και να έχουμε απώλειες;Ή ακόμα εγκατάλειψη φωλιάς από τη μάνα;Είμαι στα 50 μέτρα σχεδόν.
 
Σίγουρα θα υπάρξει θέμα αλλά θα φροντίσεις εσύ λίγο νωρίτερα αλλά και για λίγη ώρα αργότερα να υπάρξει φωτισμός στο χώρο.
Έτσι στον πανικό τους θα έχουν οπτική επαφή για να μη χτυπήσουν και ορατότητα να γυρίσουν όταν αυτός τελειώσει.
Καλή δύναμη.
 
Ευχαριστώ κ. Γιάννη. Δυστηχώς είναι έθιμο που δεν αλλάζει παρόλο που πεθαίνει και κόσμος κάθε χρόνο.
 
Eγω ειμαι στα 30 μετρα απο εκκλησια και δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα στα 4 χρονια. Ασε που ουτε καν ξυπνησαν και με καρδερινες τα 2 τελευταια χρονια.
 
Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα παιδιά. Είμαι σε δίλημμα τελικά. Πιστεύω η καλύτερη λύση θα ήταν να τα βγάλω έξω τα πουλιά για γέννα όπως είπε ο Δημήτρης. Η ταινία led είναι δυνατή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει ή να κάνει κακό στην υγεία των πουλιών. Σε περίπου 9 μέρες τελειώνει η καραντίνα του πουλιού που βρίσκεται έξω και έλεγα να τα βγάλω σιγά σιγά έξω τα πουλιά.Αυτές τις μέρες έχει καλό καιρό και θα μπορούσα να τα βγάλω αλλά είναι η καραντίνα στη μέση. Τον Μάρτιο μάλλον θα ξανακάνει κάτι κρύα όπως άκουσα.Λέτε αρχές Μάρτη αν τα βγάλω έξω προστατευμένα από αέρα μπορεί να αρρωστήσουνε;Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τί να πράξω.Από τη μια θα ήθελα να βάλω το ένα ζευγάρι να ξεκινήσει μέσα να δω και την διαδικασία καλά από κοντά αλλά φοβάμαι πως δεν θα τους δώσω τις καλύτερες συνθήκες φωτισμό κτλ.Από την άλλη δεν θέλω να τα βγάλω βεβιασμένα έξω και να αρρωστήσουνε από κρύα.
 
Εφόσον είναι σε φυσικο φωτεινό μέρος οπως λες μεσα στο σπίτι νομιζω δεν χρειάζονται όλοι αυτοι οι φωτισμοί και να μπεις σε έξοδα χωρίς λογο αφού θα βγουνε μετα έξω.Ιδιαίτερα όσο περνάει ο καιρός. Μπορείς άνετα και μέσα.Αρκετοί που διαθέτουν καναρίνια τα βάζουν να ζευγαρώνουν κοντά στην εποχή τους, εκεί στα μεσα Μάρτη, σε εσωτερικο φυσικο φωτισμένο χώρο με αριστα αποτελέσματα.Αυτή είναι η μια λύση αν διαλέξεις το μεσα(αυτό θα εκανα εγώ σαν ερασιτέχνης αν ήθελα το μεσα). Μετα υπάρχει και το εξω ειτε πιο αργότερα (κρίνοντας καιρού, συνθηκών εξ.χώρου και καταστασης των πουλιων, προσαρμογής).
 
Αν τα βάλω μέσα τώρα Δημήτρη θα πρέπει να τα ενώσω τέλη Μάρτη. Δεν θα έχουνε θέμα λες;
 
Εννοεις αν θα εχεις θέμα επειδή δεν θα εχεις τεχνικό φωτισμό; Αν εχει ο χώρος σου ενα καλό φυσικο φωτισμό απο την διαύγεια του ηλιου, για την εποχή που μιλάμε, προς τα τέλη Μάρτη να κανουν αυγα, δεν εχεις πρόβλημα. Δηλαδή τα προβλήματα παντα μπορεί να παρουσιαστούν αλλα δεν θα έχουν σχέση με αυτή την αιτία. Καλυτερα όμως να ακουσεις και άλλες γνώμες
 
Λάμπρο μου βλέπεις δείγματα να έχουν πυρώσει; Εμένα τα δικά μου έξω τα έχω και μερικά αρσενικά είναι τόσο πυρωμένα που βάζουν τα θηλυκά κάτω. Δε θα στο κρύψω ότι κι γω θέλω να προχωρήσω σε αναπαραγωγή, αλλά φοβάμαι τον καιρό. Προετοιμασία έχεις ξεκινήσει; Γιατί εγώ στην αρχή είμαι και μερικά αρσενικά μου τρώνε κάγκελα! 😛
 
Όχι προετοιμασία δεν έχω κάνει. Προσπαθώ να μην πυρώσουνε και γιαυτό προσεκτική διατροφή.
 
Φιλε μου όμως πρεπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις.. Και εννοώ αν τελικά τα ξεκινήσεις μέσα και μετά τα βγάλεις έξω για την συνέχεια πρέπει να ξεκινήσεις με την προετοιμασία!
 
Back
Top