Γενικά Τι φύλο είναι αυτά τα κοκατίλ;

rania koko

PB Member
Εγγραφή
21 Μαρ 2009
Μηνύματα
204
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σασ παιδια.. Μπορειτε να μου πειτε τι φυλο ειναι αυτα τα κοκατιλ. Εχω διαβασει οτι τα καταλαβαινεισ απο τισ περλεσ και τα κοκκινα μαγουλα αλλα δε μπορω να καταλαβω;
 

Συνημμένα

  • DSC00919.webp
    DSC00919.webp
    30,9 KB · Προβολές: 123
  • DSC00920.webp
    DSC00920.webp
    31,6 KB · Προβολές: 114
Οπως ισως διαβασες στο λινκ που σου εστειλε ο Φραγκισκος ο διαωχρισμος στα pied cockatiels(οπως ειναι τα συγκεκριμενα) ειναι αρκετα δυσκολος.

Τι ηλικια εχουν; Αν μπορεις βαλε καθαρες φωτογραφιες απο το εσωτερικο της φτερουγας και απο το κατω μερος της ουρας.

*δικα σου ειναι; Αν ναι αν τους αλλαξεις κλουβι.Φαινεται πολυ μικρο και το φτερωμα τους ειναι λιγο ταλαιπωρημενο. Συχνα μπανια..
 
Το χρώμα στα μάγουλα δεν είναι ενδεικτικό του φύλου. Συνήθως τα περλέ είναι θηλυκά αλλά και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αν μπορείς δείξε μας μερικές φωτογραφίες απο το κάτω μέρος της ουράς και απο την πλάτη.
Πάντως θα έλεγα οτι το δεύτερο ίσως να είναι θηλυκό γιατί έχει αρκετό γκρι χρώμα στο πρόσωπο.
 
Στα pied οπως ειπε κι ο Φωτης ο διαχωρισμος φυλου ειναι αρκετα δυσκολος και δεν ακολουθει τους συνηθισμενους κανονες με τα στιγματα κατω απο την ουρα και τις φτερουγες η το γκρι χρωμα στο προσωπο. Περισσοτερο πιστευω θα σε βοηθησει η συμπεριφορα και η φωνη αλλα αν δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα τοτε μια εξεταση DNA θα σου λυσει σιγουρα την απορια.

Απο που τα πηρες; Αυτος που τα ειχε πριν τι σου ειπε; Ακους καποιο να σφυριζει μελωδικα;
 
ευχαριστω παιδια. Δεν ειναι δικα μου δυστυχως, εγω ειμαι η νονα τουσ.:)χτεσ μολισ τ αποκτησαμε και ειναι ακομα φοβισμενα. Θα προσπαθησω να βγαλω και αλλεσ φωτο. Και το κλουβι τουσ. Ειναι αρκετα μακρυ αλλα δεν εχει πολυ υψοσ.. Θα το βγαλω και αυτο αν κ μαλλον θα χρειαστει καινουριο. Για την ηλικια αυτος ειπε οτι ειναι8μηνων και καλα.. Το ενα ομωσ εχει μαυρο δαχτυλιδι που σημαινει ειναι του2007, δε μπορω να το διαβασω καθαρα τι γραφει. το αλλο δεν εχει δαχτυλιδι.. Τα ειχε παντωσ ξεχωρα και ειπε οτι ειναι ζευγαρι.
 
ελπιζω να βοηθανε αυτεσ..
 

Συνημμένα

  • DSC00924.webp
    DSC00924.webp
    45 KB · Προβολές: 119
  • DSC00928.webp
    DSC00928.webp
    26,8 KB · Προβολές: 113
  • DSC00930.webp
    DSC00930.webp
    33,3 KB · Προβολές: 115
Αυτό με το μαύρο δαχτυλίδι μοιάζει με θηλυκό. Πάντως αυτό το κλουβί ειναι μικρό ακόμα και για ένα κοκατίλ. Καλύτερα θα είναι να προτιμήσετε ένα κλουβί που το πλάτος του θα χωράει άνετα ένα κοκατίλ με ανοιχτά φτερά και που το ύψος του θα είναι μεγαλύτερο απο το μήκος του.
 
Ρανια το κλουβι ειναι πολυ μικρο. Για ενα η δυο Lovebirds το πολυ ειναι καλο. Για κοκατιλ ομως οχι. Πως θα φτερουγιζουν εκει μεσα;

Οσο για το φυλο αν ειναι ενηλικα με επιφυλαξη θα πω οτι ειναι ζευγαρι. Στο ποστ 7 δευτερη φωτο μου κανει για αρσενικο(το δικο μου αρσενικο ειναι pied κι εχει ακριβως τα ιδια στιγματα).

Στην δευτερη φωτο θα πω σχεδον σιγουρα οτι ειναι θηλυκο λογω των γραμμων.

και δεν ακολουθει τους συνηθισμενους κανονες με τα στιγματα κατω απο την ουρα και τις φτερουγες

Ανεστη εδω νομιζω εισαι λαθος. Τα περισοτερα θηλυκα pied cockatiel εχουν μπαρες στα φτερα της ουρας τους οπως τα θηλυκα φυσικου χρωματισμου.Αποδειξη αποτελει το πουλι της φωτο( #,).
 
...
Ανεστη εδω νομιζω εισαι λαθος. Τα περισοτερα θηλυκα pied cockatiel εχουν μπαρες στα φτερα της ουρας τους οπως τα θηλυκα φυσικου χρωματισμου.Αποδειξη αποτελει το πουλι της φωτο(#,).
Φωτη αυτο διαβασα σε ολες τις σελιδες που εψαξα να βρω μια ακρη. 😉
Δες κι εσυ...
Pied cockatiels are unique among the cockatiels as it is very difficult or impossible to tell the sex of them visually.
Cockatiel Mutations

The pieds are the most difficult to sex. Both males and females retain the same under wing markings in maturity.
Cockatiels, Advice From A Breeder
Στο πιο πανω λεει καθαρα οτι και τα αρσενικα μπορει να διατηρησουν σημαδια κατω απο τις φτερουγες και την ουρα τους.

Pied This mutation cannot be visually sexed. The bird will have grey and yellow/white patches all over its body, with bright orange cheekpatches. This is a highly variable mutation - some are more pied than others.
Takoda Aviary: Sexing a Cockatiel | suzzie.tripod.com/sexing.htm

It is impossible to visually sex a Pied cockatiel.
The Pied Cockatiel | cockatiel.org/mutations/pied.html

can not be visually sexed.
Cockatiels, How to tell if your Cockatiel is a Male or Female, The difference between male and female cockatiels.
 
ευχαριστω παιδια! Μπερδευτηκα λιγο αλλα απ οτι καταλαβα αυτο με το δαχτυλιδι ειναι το θηλυκο και τ αλλο αρσενικο αλλα μονο με τεστ θα ειμαι σιγουρη ετσι; Οσο για το κλουβι,ζουσαν 2μπατζι παλια.. Τωρα θα παρουμε καινουριο αφου συμφωνειτε ολοι οτι ειναι μικρο αυτο. 🙂
 
οσο για το κλουβι,ζουσαν 2μπατζι παλια.. Τωρα θα παρουμε καινουριο αφου συμφωνειτε ολοι οτι ειναι μικρο αυτο. 🙂
Και πολυ καλα θα κανετε Ρανια μου, γιατι αυτα τα δραστηρια πουλακια χρειαζονται χωρο για να παιζουν και για να ξεμουδιαζουν!
Και για να μην μπαινετε συνεχως σε εξοδα να παρετε ενα και καλη επιλογη!
Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;

Επισης αυτες οι πατηθρες ειναι ακαταλληλες για κοκατιλ!
Προτιμησε με ποιο χοντρη διαμετρο και για να ειναι τελειο το περιβαλλον τους(και για τα ποδια τους αλλα και απο αποψη διακοσμησης)να παρετε ξυλινες πατηθρες!
 
σ ευχαριστω πολυ νικη μου! Μεσα στη βδομαδα θ αποκτησουν νεο κλουβακι πιστευω:)θα το φροντισουμε και για τισ πατηθρεσ.. Το κλουβι ειναι οντωσ μεγαλη υποθεση να παρεισ ενα και καλο.στο Lovebird μου ειχα παρει ενα αρκετα μεγαλο και οικονομικο αλλα σκουριασε αμεσωσ. Μετα πηρα ενα λιγο πιο μικρο κανονικη τιμη, μετα ενα για να το μεταφερω και τωρα το χω σ ενα καινουριο το οποιο μου δωσε ο θειοσ μου..σκετη ταλαιπωρια και φανταζομαι δεν ειναι καλο και για το πουλι ναλλαζει συνεχωσ ''σπιτι΄'! 😛
 
can not be visually sexed. A pied has a combination of colors along with the colors of a normal gray. If a Pied cockatiel has dark tail feathers, it may be possible to tell a female if there are bars on the tail feathers. A lutino whiteface is a pure yellow or pure white bird with a white face. The orange cheek patches were genetically eliminated through selective breeding.
-> cockatielcottage.net/cockatiels3.html

Ανεστη εγω δεν ειπα οτι δεν εχουν σημαδια τα αρσενικα. Και το δικο μου pied αρσενικο εχει σημαδια στην ουρα αλλα οχι οπως των θηλυκων. Εχει κατι σαν πολυ μικρες βουλες. Στα θηλυκα ειναι γραμμες σαν κυματακια.

Τα αγγλικα μου δεν ειναι και τελεια για να τα καταλαβω ολα απο τα λινκς αλλα διαβασε αυτο που σου παρεθεσα(ειναι απο τα λινκ που μου δωσες).Λεει για τα σημαδια..
 
Back
Top