Γενικά Τι φύλο είναι τελικά αυτό το καναρίνι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiriazis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiriazis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
455
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορούμε να καταλάβουμε τί φύλο είναι τελικά αυτό το καναρινάκι;
Τον έχουμε από τα Χριστούγεννα και το πήραμε για αρσενικό αλλά δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να κελαηδάει.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Αδελφε μου καλησπερα με την μικρη μου εμπηρια για αρσενικο το βλεπω. Αν κανω λαθος α με διορθωσουν η πιο εμπηροι. Συγνωνη για την ορθογραφια δεν ειμαι τοσο καλος.
 
Ακριβώς δε ξέρω πόσο είναι αλλά είναι του 2021 με βάση τις πληροφορίες του εκτροφέα που το πήρα.
Απλά δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να κελαηδάει πέρα από τα κλασικά τσιρ τσιρ.
 
Κι εμένα αρσενικό μου φαίνεται, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθούσε καλύτερα μια φωτογραφία με βρεγμένα παραμερισμένα (δεξιά κι αριστερά) πούπουλα στην κοιλιά και στην αμάρα, και το πουλάκι ανάποδα (ανάσκελα) και οριζόντια (χωρίς κλίση δλδ, ώστε η κάμερα να βρίσκεται στην κατακόρυφο) για να δει κανείς τόσο το όργανο του πουλιού όσο και τον προσανατολισμό αυτού σε σχέση με τον άξονα του σώματός του. Επίσης μια τέτοια φωτογραφία θα βοηθήσει πολύ να καταλάβεις αν έχει λίπος ή όχι (η ύπαρξη του οποίου ενίοτε μειώνει το κελάηδημα στα αρσενικά). Τέλος, και πριν κάνεις ο,τιδήποτε από αυτά, καλό θα ήταν να εξασφαλίσεις την έξοδο του κλουβιού μια όμορφη ημέρα σε φως, χωρίς να υπάρχουν θηλυκά καναρίνια κοντά του ώστε να μην τα βλέπει και να μην τα ακούει...τότε ενδεχομένως (και λίγη ώρα μετά την έξοδο) να ακούσεις αν κάνει τρίλιες ή όχι.
Η ηλικία του επίσης είναι ένα ζήτημα, λόγω του ότι τα πολύ νεαρά αρσενικά δεν τραγουδούν. Γνωρίζεις πόσων μηνών / ετών είναι; Κι αν είναι ήδη άνω του ενός έτους, ξέρεις πότε πέρασε πτερόρροια (ή πότε ξεκίνησε);
 
@ianos τα πουλάκια τα έχω έξω μόνιμα αλλά ακόμα και τώρα που κάνει καλές μέρες με ήλιο δεν άλλαξε κάτι.
Στη θέση που είναι το συγκεκριμένο πουλάκι δε βλέπει τα υπόλοιπα αλλά τα ακούει.
Εγώ το έχω σχεδόν 2,5 μήνες και ο εκτροφέας που το πήρα μου είπε ότι είναι πουλάκι του 2021 οπότε υποθέτω ότι είναι πάνω από 5-6 μηνών.
Για πτερόροια δε γνωρίζω.
 
@Kiriazis κάνε υπομονή λίγο και θα το ακούσεις αν είναι νεαρό όπως λες επισεις πιστεύω ότι για να ξεκινήσει πρέπει να σε μάθει να νιώθει άνετα και να μην φοβάται έχω και εγώ ένα σκουφατο και δεν το έχω ακούσει ακόμη. Το έχω και εγώ κανένα 2 μηνό αλλά δεν ξέρω εγώ την ηλικία στο δικό μου. Αλλά κάνω υπομονή και περιμένω να δω αν το ακούσω καπια στιγμή.
 
@Kiriazis Νομίζω ότι δεν είναι θέμα επιλογής. Το αρσενικό καναρίνι θα κελαιδησει. Απλά το καθένα έχει τον δικό του χρόνο. Κανε λίγη υπομονή κ θα ακούσεις μελωδίες από τον μικρούλη.
 
Αυτό το πουλάκι υπάρχει περίπτωση να μπορεί να μπει για αναπαραγωγή;
Το ρωτάω από την άποψη ότι το κελάηδημα είναι βασικό για την πρόκληση της θηλυκιάς αν έχω καταλάβει καλά.
 
Το ρωτάω από την άποψη ότι το κελάηδημα είναι βασικό για την πρόκληση της θηλυκιάς αν έχω καταλάβει καλά.
Μπορεί. Το κελάηδισμα είναι ένας μόνο παράγοντας για την ενεργοποίηση του αναπαραγωγικού ενστίκτου.
 
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
Εγώ νόμιζα ότι ήταν βασικό για το κάλεσμα της θηλυκιάς και ότι είναι αυτό που οδηγεί τη θηλυκιά να πάρει τη γνωστή στάση για ζευγάρωμα.
 
Είναι βασικό αλλά δεν είναι το μόνο ζητούμενο. Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι αρσενικό. Από εδώ και πέρα και καθώς πηγαίνουμε προς το τέλος του Μάρτη, το μόνο που θα χρειάζεται είναι να έχεις δύο υγιή πουλιά αρσενικού και θηλυκού φύλου.
 
Back
Top