Γενικά Τι φύλο είναι το καναρινι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vasilis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vasilis

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2015
Μηνύματα
53
Πόλη
Κύμη
Το καναρίνι αυτό αγοραστικε από μεγάλο petshop για θηλυκό πέρσι αλλά ποτέ δεν έκανε αυγό, μπορείτε να με βοηθήσετε μέσο των φωτογραφιών για το φύλο και την ράτσα;

Αν είναι αρσενικό μπορώ να το ζευγαρώσω με την κόκκινη που έχω στο τέλος των φωτογραφιών;

Σας ευχαριστώ

DSC07779.webp DSC07792.webp DSC07799.webp
DSC07755.webp
DSC07759-001.webp
DSC07736.webp
 
Εγώ βλέπω να έχει "ψευδοπέος" (αρσενικό) αλλά βλέπω και πολύ λίπος ή πολύ φουσκωμένη κοιλιά... Θα ήθελα καλύτερες φώτο της κοιλιάς του.. Βρέξε τα δάχτυλά σου και απομάκρυνε λίγο τα πούπουλα.. και μετά ανέβασε νέες φώτο. Κελαηδάει καθόλου;

Θα είναι όμορφοι οι απόγονοι αλλά πιο όμορφοι θα είναι αν ζευγαρώσεις την κούκλα σου με ένα κόκκινο λιποχρωμικό χιονέ! Το μάλλον αρσενικό σου νομίζω πως είναι ένα όμορφο κοινό καναρινάκι..
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Για αρσενικο διχνει το πουλακι.
Απλα με ανησυχει λιγο η κοιλια του την βλεπω καπως κιτρινη σαν να εχει λιπος.
Αν το πουλακια εχει λιπος καλα θα ηταν να μπει σε μια διαιτα
 
Είναι κακό το λίπος τους; λίγο πολύ όλα μου τα καναρινιά έτσι είναι, τα ταΐζω καλά με ξερό σύκο μια φορά την εβδομάδα με αυγό το ίδιο και την κλασική τροφή κάθε 3 μέρες από τα pet shop !
Όσο για το αν κελαηδά ναι αρκετές φορές όχι το ίδιο υπέροχα όπως αλλά μου καναρίνια
DSC07885-001.webp DSC07888-001.webp DSC07896-001.webp DSC07914-001.webp
 
Μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος ως προς την τροφη; Τι μαρκα, ποια αυγοτροφη αν εχεις εκτος απο αυγο, ποσο συχνα κτλ.

Συκο γιατι; Ειναι φοβερα περιεκτικο σε ζαχαρη και δεν ξερω καν αν πρεπει να τρωνε κατι τοσο γλυκο.

Το λιπος φυσικα και ειναι κακο οταν ειναι υπερβολικο, διοτι επιβαρυνει την υγεια του και πιθανον το δυσκολεψει πολυ για επιτυχημενο ζευγαρωμα.
 
Τείνω ξανά προς αρσενικό και με αυτές τις φώτο! Βέβαια ποτέ δε ξέρεις.. έχω εγώ θηλυκό που πέρσι μου έκανε και αυγά και μεγάλωσε και μικρά που τραγουδάει σαν αρσενικό... όχι με τόση διάρκεια και με τόσα γυρίσματα αλλά σε μπερδεύει!

Είναι κακό το λίπος τους; λίγο πολύ όλα μου τα καναρινιά έτσι είναι
Όσο για το λίπος.. Λίγο τον χειμώνα (λόγω κρύου) είναι απαραίτητο, και στα θηλυκά την περίοδο αναπαραγωγής (κουράζονται πολύ οπότε το λίπος τα βοηθάει να αντέξουν) αλλά στα αρσενικά δεν κάνει καλό.. Το λίπος δεν τα βοηθάει να γονιμοποιήσουν.. Προκαλεί υπογεννητικότητα. Αλλά πάντα μιλάμε για λίγο λίπος.. Το πολύ λίπος δεν κάνει καλό.. είναι σαν τους παχύσαρκους ανθρώπους.

Βασίλη όταν σου είπα καλύτερες φωτο εννοούσα η κάμερα να είναι παράλληλη της κοιλιάς.. και όχι να βλέπουμε την ουρά τους.. Το λίπος στην κοιλιά θέλουμε να δούμε..
 
Το σύκο το (εκτελούν) όλα μου τα καναρίνια μέσα σε λίγα λεπτά, μάλλον θα πρέπει να τους το κόψω ε, η υπόλοιπη τροφή τους είναι αυγό βραστό κομμένο στην μέση και η χύμα (κελαηδινη) και αυτές τις μέρες βάζω και παπαρουνο σπορο
 
η χύμα (κελαηδινη)
Πολύ κακώς Βασίλη μου.. Δες αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/

και παπαρουνο σπορο
Καλύτερα να πάρεις κία, καμελίνα, βρώμη, λινάρι, γαιδουράγκαθο, διάφορα βότανα παρά αυτό..
 
Το πουλάκι είναι αρσενικό, για την ράτσα δεν μπορώ να πω, δεν βοηθάει ή εικόνα. Σίγουρα ομος είναι ένα πουλάκι μελανινης και το θηλυκό είναι λιποχρωμικο, καλό είναι σε καναρίνια χρώματος και όχι κοινά να ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες για την αναπαραγωγή τους, σωστό ζευγάρωμα δεν είναι μελανίνης με λιποχρωμικό.
Για το λιπος χρειάζεται λίγο διατροφή, καλό είναι ένα μείγμα σπόρων με περισότερο κεχρί και βρώμη ( 75% αμυλούχων ) και σπόρους κια. Μια κουτάλια της σούπας τροφη είναι μια χαρά (ποσότητα ανά μέρα)
 
Η εκτίμηση σας είναι ότι τα δυο καναρίνια στης αρχικές φωτογραφίες μπορούν να ζευγαρώσουν; αν όχι ποιες είναι οι προτάσεις σας;

Και αφού τελικά είναι αρσενικό πως ένα τόσο μεγάλο και υπεύθυνο pet το πούλησε πέρσι για θηλυκό ☹
 
Για το αν πρέπει να ζευγαρώσουν αυτά τα δύο "διαφορετικά" πουλάκια σου έγραψα στο περασμένο ποστ.
Ή πρόταση μου είναι να πάρεις ένα "λιποχρωμικο" κόκκινο χιονε αρσενικό να βάλεις με την όμορφη κοκκινουλα

Τα λάθη με το φύλο των πουλιών γίνετε... Και στα καλύτερα τα σπιτια..
 
Για το αν πρέπει να ζευγαρώσουν αυτά τα δύο "διαφορετικά" πουλάκια σου έγραψα στο περασμένο ποστ.
Ή πρόταση μου είναι να πάρεις ένα "λιποχρωμικο" κόκκινο χιονε αρσενικό να βάλεις με την όμορφη κοκκινουλα
Συμφωνώ!

Επίσης κάνε δίαιτα στο αρσενικό... είναι παχύσαρκο και επιβαρύνεται η υγεία του.

Και αφού τελικά είναι αρσενικό πως ένα τόσο μεγάλο και υπεύθυνο pet το πούλησε πέρσι για θηλυκό ☹
Τι σε κάνει να νομίζεις πως έχουν την παραμικρή ιδέα να ξεχωρίζουν το φύλο των καναρινιών;
 
Θα πρέπει να προσέξεις την διατροφή του. Διάλεξε μια συσκευασμένη τροφή για τα καναρίνια σου ( βλέπω στις φωτογραφίες οτι έχεις αρκετά), χορήγησε μια κουταλιά της σούπας ανά μέρα στο κάθε καναρίνι, βάλε στην διατροφή τους κια - καμελινα και βρες και μια καλή αυγοτροφή ( φυσικά εδώ στο PB θα βρεις και σπιτικές συνταγές για να φτιάξεις μόνο σου την αυγοτροφή σου ) Προσοχή στην αλόγιστη χρήση της αυγοτροφής. Φυσικά από κάθε κλουβί να μην λείπει το σουπιοκόκαλο.

Διαβάζοντας τα αρθρα που σου έδωσαν τα παιδιά παραπάνω θα βρεις σίγουρα χρήσιμες πληροφορίες πιο αναλυτικά από τις δικές μου οι οποίες θα σε βοηθήσουν αρκετά ώστε να έχεις υγεία στα καναρινάκια σου.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην εκτροφή σου.
 
μπορείτε να με βοηθήσετε μέσο των φωτογραφιών για το φύλο και την ράτσα;

Είναι από τις λίγες φορές που μέσω μιας φωτογραφίας μπορώ να διακρίνω το φύλο ενός καναρινιού. Πρόκειται για αρσενικό. Όσον αφορά στη ράτσα δεν γνωρίζω, αλλά από το χρωματισμό συμπεραίνω ότι μάλλον προέρχεται από διασταύρωση με μωσαικού τύπου καναρίνι.
 
αλλά από το χρωματισμό συμπεραίνω ότι μάλλον προέρχεται από διασταύρωση με μωσαικού τύπου καναρίνι.
Πρέπει να είναι μωζαίκ με μελανικό καφέ/πράσινο. Έχω κάνει κι γω τέτοιους πειραματισμούς! 😉
 
Πρέπει να είναι μωζαίκ με μελανικό καφέ/πράσινο. Έχω κάνει κι γω τέτοιους πειραματισμούς! 😉
Eπειδή σ' αρέσουν κάτι τέτοια. Προς ενημέρωση. Οταν το υποπτέρωμα είναι γκρί δεν μπορεί να είναι πουλάκι της Καφέ σειράς. Είναι της Μαύρης ή έστω Μαύρο φορέας Καφέ. Οταν το λιπόχρωμα κλείνει (γεμίζει) όλο το στήθος και στον λαιμό ενώνεται με αυτό του κεφαλιού ΔΕΝ είναι μωσαικού πτερώματος. Είναι non intensive... Και σταμάτα τους πειραματισμούς. 🙂.
 
Eπειδή σ' αρέσουν κάτι τέτοια. Προς ενημέρωση. Οταν το υποπτέρωμα είναι γκρί δεν μπορεί να είναι πουλάκι της Καφέ σειράς. Είναι της Μαύρης ή έστω Μαύρο φορέας Καφέ. Οταν το λιπόχρωμα κλείνει (γεμίζει) όλο το στήθος και στον λαιμό ενώνεται με αυτό του κεφαλιού ΔΕΝ είναι μωσαικού πτερώματος. Είναι non intensive...
ΦΟΒΕΡΟΣ !

Και σταμάτα τους πειραματισμούς. 🙂.
😀 φέτος θα έχω ένα ζευγαράκι κόκκινο μωζαίκ γιατί θέλω να κόψω τους πειραματισμούς! :D

Θα παραδεχτώ όμως πως θα βάλω πορτοκαλί που φαίνεται λιποχρωμικό (δεν έχει δείγμα μελανίνης) από πράσινους γονείς (δε ξέρω πως βγήκε)
https://community.petbirds.gr/attachments/20151115_140844-jpg.36628/
με ένα λευκό κυρίαρχο! Να μη δω πως θα βγουν τα μικρά; Έχω περιέργεια! 😛
 
Back
Top