Γενικά Τι φύλο είναι το budgie μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης stelli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

stelli

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2014
Μηνύματα
3
καλησπέρα είμαι καινούργια στο forum. Έχω ένα παπαγαλάκι εδώ k ενάμισι χρόνο νόμιζα ότι είναι κοριτσάκι k σήμερα που το είδες κάποιος γνωστός μου είπε ότι είναι αγοράκι.. Θα βάλω κάποιες φωτογραφίες που έβγαλα και αν μπορείτε να με βοηθήσετε.."ευχαριστοο"..
 

Συνημμένα

  • DSC02982.webp
    DSC02982.webp
    3,8 KB · Προβολές: 90
  • DSC02983.webp
    DSC02983.webp
    4,9 KB · Προβολές: 80
  • DSC02984.webp
    DSC02984.webp
    6,2 KB · Προβολές: 76
Κι εγώ νομίζω πως είναι θηλυκό. Τι ηλικία έχει; Δεν το βλέπω ώριμο αναπαραγωγικά.
Τι διατροφή του κάνεις; Έχει ποικιλία διατροφής; Έχεις παρατηρήσει κουτσουλιές καθόλου;
 
το έχω 1 χρόνο k 5 μήνες μου το είχαν φέρει δώρο αλλα ήταν μωρό άρα σίγουρα είναι ενάμισι χρόνον. του βάζο κανναβούρι και μπάρα με διαφορα (meli, ακτινίδιο, k.a.).. Και κόκαλο σουπιάς. Ναι έχει κουτσουλιές k παρα πολλές.. Προσπάθησα να του βάλω k άλλη τροφές όπως καροτάκι και αυγό αλλα ούτε που τα άγγιξε..
 
Στέλλα τα Budgies δεν τρώνε καναβούρι, υπάρχει ειδική τροφή για μικρά παπαγαλάκια.
Επίσης για να μάθουμε το πουλάκι μας να τρώει χόρτα και λαχανικά τα βάζουμε συνέχεια και επανειλημμένως και κάποτε θα δοκιμάσει
 
Πώς έκρινε ο γνωστός σου ότι πρόκειται για αρσενικό; Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με θηλυκό αλλά ίσως οι φωτογραφίες να μην ενδεικτικές λόγω του ότι ο φωτισμος μπορεί να επηρεάσει το χρώμα. Συνήθως ο διαχωρισμός φύλου στα παπαγαλάκια αυτού του είδους γίνεται από το χρώμα στα ρουθούνια του. Αν είναι μπλέ είναι αρσενικό, αν είναι ροζ είναι θηλυκό. Την περίοδο της αναπαραγωγής το ρόζ ρουθούνι γίνεται καφετί συνήθως..
 
βασικα έκανα λάθος, του δίνω σπόρους ειδικά για παπαγάλους.. Ο γνωστός μου το είδε για γαλαζιο αλλα μεχρι και 7 μηνών ήταν μωβ τώρα είναι μωβ, γύρω από τα ρουθούνια γαλαζιο και έχει βγάλει και μικρές κουκίδες καφέ.. Και εχω μπερδευτει για το τι φυλο ειναι το παπαγαλάκι μου..
 
Back
Top