Γενικά Τι φύλο είναι (java sparrow);

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Titika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Titika

PB Member
Εγγραφή
20 Ιαν 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Ελληνικό
Απο την φωτο μπορεί να πει κάποιος τι φύλο είναι; Απ΄τα τόσα ωραία που έχω διαβάσει για αυτά τα πουλιά απο εσάς εδώ, δεν μπόρεσα να μην πάρω μόλις τα είδα.
 

Συνημμένα

  • DSC00466.webp
    DSC00466.webp
    39,3 KB · Προβολές: 145
δεν γνωριζω το φυλο τους εκατο τα εκατο απο αυτα που εχω διαβασει κ εγω θα σου απαντησω πως κατα τις λιγες μου γνωσεις το ασπρο ειναι θυληκο κ το αλλο αρσενικο.. ηθελα να ρωτησω βασικα ποσο τα πηρες; να σου ζησουν..
 
δεν γνωριζω το φυλο τους εκατο τα εκατο απο αυτα που εχω διαβασει κ εγω θα σου απαντησω πως κατα τις λιγες μου γνωσεις το ασπρο ειναι θυληκο κ το αλλο αρσενικο..

Kai sigura mas eksigis apo pou to katalabes afto.
 
Στα 25 ευρώ το ένα. Το άσπρο για θηλυκό μου το έδωσε αλλά για το γκρί δεν ήταν σίγουρος.
 
παιδια ο θειος μου εκτρεφει 15 χρονια τετοια κ μου εχει πει πως πεζει ρολο κ το μηκος απο το ραμφος. το αρσενικο ειναι ελαχιστα πιο μακρυ κ πιο εντονο στο χρωματισμο. επεισης κατι τετοι διαφασα κ στο ιντερνετ.. κ παλι ειπα πως δεν ειμαι σιγουρος απο τα λιγα που ξερω...
 
κ αυτο μαλιστα το δικαιολογει ενας λεγοντας πως ειναι συγκενεις με τα ζεμπρακια κ πανω κατω στα σημαδια για την διαφορα τους ειναι ιδια... (οχι ολα)
 
Η φωτο δεν βοηθαει.
Κελαηδαει καποιο; Αν ναι, αυτο ειναι το αρσενικο. Το κελαηδημα πρεπει να εχει μελωδια, οχι απλες κραυγουλες
 
Κάνει ένα ήχο σαν μπιπ το άσπρο για το άλλο δεν ξέρω. Αύριο θα τα παρατηρήσω περισσότερο και ελπίζω να καταλάβω. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
 
κ αυτο μαλιστα το δικαιολογει ενας λεγοντας πως ειναι συγκενεις με τα ζεμπρακια κ πανω κατω στα σημαδια για την διαφορα τους ειναι ιδια... (οχι ολα)
Τα σημάδια για τα ζέμπρα είναι τα πλευρά, τα μάγουλα, το στήθος, το κελάηδημα και το χρώμα του ράμφους. Ποια σημάδια είναι ίδια δηλαδή; Εκτός από το κελάηδισμα βέβαια.

ΥΓ. Αυτός ο ένας ποιος είναι; Υπάρχει κάποιο site ή κάποιο βιβλίο που το αναφέρει δηλαδή; Αν μπορείς ανέφερε την πηγή ώστε να ξέρουμε για τι μιλάμε.
 
Τα δύο φύλλα μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους στον χρωματισμό τους φτερώματός τους. Τα αρσενικά του είδους έχουν πιο βαρύ παράστημα, πιο χοντρό και πιο κόκκινο ράμφος από το θηλυκό. Και τα δύο φύλα έχουν μαύρο κεφάλι, λευκά μάγουλα, μαύρη ουρά, ρόδινη κοιλιά, ενώ ο οφθαλμικός τους δακτύλιος είναι πορτοκαλοκόκκινος.

https://community.petbirds.gr/threads/Πιγκουινάκια-java-sparrow-lonchura-oryzivora.1697/

Το χρώμα του ράμφους δεν διακρίνεται τόσο καλά στην φωτό. Παρατήρησε το χρώμα και στα δύο πουλιά αν έχει διαφορά. Αν δεν μπορέσεις να καταλάβεις θα ακούσεις κάποια στιγμή το κελάηδισμα (δεν είναι μόνο το μπιπ που ακούς) και θα καταλάβεις από εκεί.
 
Akribos san i Georgia kai o Bassili ida ta pragmata stin fotografia. To daxtilidi giro sta matia einai akribos idio, to ramfos einai akribos idio apo xroma kai apo megetos.

Apo tin fotografia den boris na katalabeneis apolito tipota gia to filo ton poulion.
Mono me to kelandima tha katalabeneis kati.
 
Ναι ρε παιδία τι συζηταμε... Δε παιζει απο τη φωτο να καταλάβεις... Και πίστεψε με το οτι στο πούλησαν για θυληκο... ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...😀! Ενα θυληκο που μου είχαν πουλήσει... Τώρα είναι ΜΠΑΜΠΑΣ τριων υπέροχων μικρών!
 
πρωτα απ'ολα παιδια να σεβεστε την γνωμη του αλλου. κ δευτερων ειπα απο τα λιγα που γνωριζω. Κ τελος ποτε δεν θα εσελνα σε καποιον την γνωμη μου για να το παιξω καποιος. τελος ασ κρατησουμε την ωραια ατμοσφερα του φοπουμ
 
Πάντα σεβόμαστε όλες τις γνώμες φίλε μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τις δεχόμαστε κιόλας. Δεν σου επιτέθηκε κάποιος για τη γνώμη σου. Εγώ μόνο διευκρινήσεις ζήτησα (σχετικά με την πηγή για το μήκος του ράμφους, και τις ομοιότητες με τα ζέμπρα). Από java finch δεν ξέρω πολλά ούτε εγώ, δεν είχα ποτέ απλά αυτά που διαβάζω. Όμως όταν γράφουμε κάτι, καλό είναι να αναφέρουμε και τις πηγές μας, όπως και όταν μας λένε κάτι να ψάχνουμε λίγο τις πηγές, ώστε να υπάρχει πιο σωστή ενημέρωση. Για το μακρύ ράμφος, μήπως σου είπαν πιο χοντρό και μπερδεύτηκες γιατί δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο.
Συγγνώμη αν το αρχικό μύνημα παρεξηγήθηκε και φάνηκε σαν επίθεση, δεν είχα τέτοια πρόθεση :)
 
Back
Top