Γενικά Τι χρειάζεται για να να πάρω το ζακό μαζί μου στη Γερμανία;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giannis95
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giannis95

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2024
Μηνύματα
10
Καλησπέρα σε όλους,
Επειδή επίκειται ένα ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία θα ήθελα να ρωτήσω τι χρειάζεται για να μπορέσω να πάρω το ζακο μαζί μου
Στην διάθεση μου έχω μόνο ένα τεστ DNA
Ευχαριστω εκ των προτέρων
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@giannis95 καλημέρα Γιάννη. Πρέπει πρώτα από όλα να επικοινωνήσεις με την αεροπορική εταιρεία. Κατά τα άλλα αυτό είναι ένα από τα σχετικά ποστ με πληροφορίες.

Έχει κλειστού τύπου δακτυλίδι;
[automerge]1715053844[/automerge]
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για να βγει ο παπαγάλος σου στο εξωτερικό, με το αεροπλάνο ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρειάζονται δυο χαρτιά.
Το πρώτο είναι εύκολο, ένα χαρτί από κάποιον κτηνίατρο που να πιστοποιεί την καλή του υγεία.
Το δεύτερο έχει κάποια δυσκολία επειδή τα ζακό θεωρούνται απειλούμενο είδος υπάγονται στην Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών το γνωστό και ως CITES.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πιστοποιητικό ότι το πουλάκι είναι εκτροφής και όχι πιασμένο από την φύση.
Το δαχτυλίδι κλειστού τύπου είναι απαραίτητο, και ο εκτροφέας του, για να πάρει αυτό το πιστοποιητικό θα πρέπει να το δηλώσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Υπηρεσία Δασών.
Υπάρχει και κάποιο κόστος περίπου 80€.
Το πιστοποιητικό DNA δεν αποδεικνύει κάτι άλλο παρά μόνο το φύλο του.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada Βάιε τοποθετούν το κλουβί με το πουλάκι στο χώρο που μεταφέρουν κ τα εμπορεύματα ή είναι υποχρεωτικό να έχουν ξεχωριστό χώρο; Ίσως πάλι, κάθε εταιρεία να εφαρμόζει τα δικά της.
 
@MARY58
Μαίρη,
συνήθως υπάρχει χώρος αποκλειστικά για την φιλοξενία των pet, πληρώνεις εισιτήριο για το πουλάκι, όμως κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της κανόνες και οι περισσότερες σε βάζουν να υπογράψεις ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση που γίνει κάτι στο πουλάκι σου κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
Πάντως με βάση την νομοθεσία, ζακό χωρίς το πιστοποιητικό CITES με αεροπλάνο δεν ταξιδεύει για Γερμανία με καμία εταιρεία.
Και οδικώς χρειάζεται αλλά εκεί είναι πιο χαλαρά τα πράγματα., μπορεί και να μην στο ζητήσουν και καθόλου.
 
Back
Top