Αναπαραγωγή Τι χρειαζεται για το αποκλειστικο ταϊσμα νεοσσων κοκατιλ;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
αν εχω μωρακια παλι απο τα κοκατιλ σκεφτομαι να ταίσω ενα-δυο αποκληστικα(θα μου διξει ατομο που ξερει και αν δω οτι τα καταφερνω)
... Τι αξεσουαρ χρειαζετε το αποκληστικο ταϊσμα;
καποια λαμπα;(κοινη ή ειδικη)... Ενα ενυδρειακι για θερμοκοιτιδα;θερμομετρο;και οτι αλλο μπορει να χρειαζετε ή αν κατι απο τα παραπανω δεν χρειαζετε...
 
Αγγελε εξαρταται απο ποια ηλικια θα το παρεις. Εγω τα περνω οταν εχουν αρχησει και βγαζουν ριζουλες με φτερακια. Ετσι δεν εχω χρειαστει ποτε λαμπες κλπ.

Ουτε ενυδρειο χρησιμοποιω η καποια θερμοκητιδα. Τα χω μεσα στην φωλια τους με μπολικο πριονιδι.Βεβαια αυτα οταν ο καιρος ειναι ζεστος. Γιατι αμα ειναι Φεβρουαριος ισως χρειαστεις καποια λαμπα!
 
Είμαι της γνώμης ότι το αποκλειστικό τάισμα από την πρώτη μέρα ζωής δεν χρειάζεται. Ακόμη και έμπειροι εκτροφείς που πουλάνε μεγαλωμένα στο χέρι μικρά δεν τα παίρνουν από την πρώτη μέρα από τη φωλιά. Τα ταΐζεις αν θες συμπληρωματικά στην αρχή και αφού βγάλουν πούπουλα τα παίρνεις για αποκλειστικό τάισμα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η φόρμουλα ταΐσματος, η σύριγγα, ένα δοχείο για το μείγμα σου, ένα κουτί για τα μικρά και μπόλικες χαρτοπετσέτες. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο όσο αφορά την εξημέρωση των πουλιών και κατά πάρα πολύ καλύτερο από πλευράς επιβίωσης των νεοσσών. Πολύ προσοχή στη ρευστότητα του μείγματος, τη θερμοκρασία του και την υγιεινή των νεοσσών.
 
θα το αφισω τις πρωτες μερες με τους γονεις(να παρει τα καταλιλα αντισωματα) και μετα(πριν ομως ανοιξει τα ματια) θα το παρω εγω(αν το παρω... Θα διξει...)
 
δεν υσχιει το οτι αν ανοιξει τα ματια του και ειναι με τους γονεις μετα μπορει να μην δεχετε απο εσενα να φαει; Εγω με τα προϊγουμε παντως ειδα οτι δυσκολα ετρωγαν απο εμενα αφου ανοιξαν τα ματια τους(εν μεροι ταϊσμενα στο χερι)...
το ενυδρειακι μηπως ειναι καλυτερο για να πλενετε συχνα;
 
Αγγελε οπου θες τα βαζεις. Ειτε σε ενυδρειακι ειτε σε φωλια. Οτι σε βολευει εσενα καλυτερα.

Εγω οσα κι αν εχω μεγαλωσει ειχαν ανοιξει τα ματια τους και ετρωγαν με την πρωτη.Ισως σ εσενα να μην ετρωγαν ευκολα επειδη ηταν ηδη ταισμενα απο τους γονεις.
 
μπορει... Οκ.. Θα το ψαξω πολυ πριν κανω αυτο το μεγαλο βημα για να μην εχουμε απροοπτα...
 
Το τάισμα απο την πρώτη μέρα της ζωής ενός παπαγάλου γίνεται μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Για παράδειγμα επιθετικότητα του πατέρα, άρνηση της μητέρας να ταίσει, καθώς και κάποια απώλεια του ενός γονέα. Το τάισμα απο την πρώτη μέρα είναι ακόμα πιο επίφοβο για επιπτώσεις στην υγεία του πτηνού. Για παράδειγμα το πρώτο 24ωρο ένας νεοσσός απο παπαγάλους δεν χρειάζεται καθόλου ταίσμα με φόρμουλα, αλλά χρειάζεται αποστειρωμένο νερό με pedialyte, και άλλα συμπληρώματα. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Βασίλης πιο πάνω, έμπειροι εκτροφείς με χρόνια στο χώρο δεν αναλαμβάνουν τέτοια ευθύνη εκτός και αν συντρέχουν λόγοι. Αν το μωρό παρθεί αφού πετάξει τα πρώτα του φτερά και ταίζεται συμπληρωματικά αυτό είνα ασφαλές για κάποιον που δεν έχει την ανάλογη εμπειρία. Τα μωρά χρειάζονται ειδική θερμοκοιτίδια με έλεγχο της θερμοκρασίας και του αέρα, και όχι ενυδρεία και πατέντες με λάμπες.
 
ειδικη θερμοκιτιδα; Που μπορω να βρω; Οποτε απο οταν αρχισει να βγαζει φτερα...
ευχαριστω!
 
συμφωνω και εγω οτι δεν πρεπει να περνεις τα πουλια απο την πρωτη μερα κατα την γνωμη μου ουτε την πρωτη εβδομαδα. μην φοβασαι αμα ανοιξουν τα ματια τους, η καλητερη περιοδος που μπορεις να τα παρεις για να τα ταϊσεις εσυ ειναι οταν ειναι σκατζοχοιρακια, εχουν βγαλει φυτρες. τα πουλια θα μαθουν εσενα γιατι εσυ πλεον θα τους παρεχεις τροφη! τωρα που ειναι ζεστος ο καιρος δεν χρειαζεται θερμοκιτιδα. καλο ειναι να τα εχεις σε ενα κουτακι ή φωλια και να τους εχεις μεσα ροκανιδι (ειναι πολυ πιο αποροφητικο απο χαρτοπετσετες!) τα πουλια θα σε μαθουν αμεσως! Θα πρεπει να τους αφιερωσεις ενα συγκεκριμενο χρονο για το φαϊ και την καθαριοτητα τους και να μαθεις να φτιαχνεις την σωστη ποσοτητα κρεμας και στη σωστη θερμοκρασια! Εγω χρονια χρησιμοποιωτην exact και την θεωρω σπουδαια κρεμα (εχω παρει για να δωκιμασω και αλλες κρεμες απο αλλες εταιριες αλλα δεν μαρεσε το αποτελεσμα). Οταν αρχισουν να βγαινουν απο την φωλια και να πετανε εγω προσωπικα τα ενθαρρυνω για να δυναμωσουν και ασχολουμαι με καθε ενα προσωπικα, μονο του και μετα ολα μαζι
 
σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες!
αυτο με το ποσο αραιο πρεπει να ειναι το μηγμα νομιζω το καταφερνα.. Την ποσοτητα καθε φορα μου περισευε, αλλα δεν πηραζει..
 
οταν περνουμε ενα μωρο αποτη φωλια.. Με σωστη φροντιδα οι πιθανοτητες να μην επιζησει ειναι οσες και οταν ειναι στη φωλια; Ή παντα ειναι περισσοτερες πιθανοτητες να μην επιβιοσημε το ταϊσμα στο χερι παρα το ποσο σχολαστικοι ημαστε;
 
Αγγελε βρισκω εξαιρετικά χρήσιμο που θέμα που άνοιξες και ευχαριστω και εγω ολους όσους απαντησαν. Συντομα ελπίζω να γινω και εγω μαμα ενος κοκατιλ καθώς η θηλυκια μου μπατζι κλωσσάει μαζι με τα 5 δικά της αυγα και ενα υιοθετημενο αυγο κοκατιλ, οποτε ολες οι πληροφορίες που λαμβανω είναι πάρα πολύ χρησιμες. Βεβαια είναι δύσκολο να δωθουν με τον γραπτό λογο οι ακριβείς πληροφορίες για την πυκνότητα του μίγματος. Ειναι κατι που μονο ενας έμπειρος μπορεί να το κρίνει.
Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα με βοηθούσε παρα πολύ για να βοηθησω το ζευγαρακι μου οταν με το καλό έρθει εκέινη η ώρα
 
οσες φορες εχω μεγαλωσει μωρα στο χερι δεν μου εχει παθει κανενα τιποτα! Εξαρταται με το τι φροντιδα θα του κανεις αμα ειναι η σωστη δεν θα εχεις κανενα προβλημα με το μωρο αλλα οσο πιο μικρο ειναι το μωρο τοσο πιο ευαλωτο και ευαισθητο ειναι επισης και στη φωλια με τους γονεις του αμα δεν εχεις τις καταλληλες συνθηκες ή τα ενοχλεις συνεχεια στη φωλια και τους αγχωσεις θα εχεις δυσαρεστα αποτελεσματα
 
Back
Top