Αναπαραγωγή Τι χρωμα θα βγουν οι νεοσσοι;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
αν και οταν με το καλο ζευγαρωσουν ο ζορζ με την ροζα... Ο ζορζ ειναι γκρι με ασπρο πρωσοπο και λιγο στα φτερα και η ροζα ειναι περλε κιτρινο, μπεζ. Ασπρο...
τα μωρα θα βγουν καποια σαν το ζορζ και καποια σαν τη ροζα...ή θα παρουν χρωματα και απο τους δυο γονεις;
🙄
 
Απο οτι ξερω θα βγουν τζ περισσοτερα στο χρωμα του μπαμπα! Ισως καποιο να βγει και ανκατα! Δεν σου δεινω ομως και το λογο μου!
 
Aγγελε τα whiteface οφειλουν τον χρωματισμο τους σε υπολειπομενο γονιδιο το οποιο για να εκφραστει πρεπει αν βρισκεται σε ομοζυγωτία δηλαδή aa και να το πάρει και απο τους δύο γονείς. Άρα για να πάρεις whiteface μωρο θα πρεπει ο ενας γονιος της Ροζας να ηταν whiteface ωστε να φερει κι αυτη το γονιδιο. 😉

Δεν ισχυουν θεωριες του τυπου τα περισσοτερα θα μοιαζουν στο αρσενικο η στο θηλυκο. Υπαρχουν οι νομοι της γενετικης που εξηγουν τα πραγματα. :)
 
ααα οποτ χλομο... Και τι θα βγουν τα μωρα;
γκρι μς ασπρες πιτσιλες;
 

Συνημμένα

  • cockatiel-0215.webp
    cockatiel-0215.webp
    16,7 KB · Προβολές: 142
  • WhiteFacedPearl.webp
    WhiteFacedPearl.webp
    15,3 KB · Προβολές: 184
Δεν ξερω τι χρωμα θα βγουν τα μωρα(τουλαχιστον με σιγουρια, εκτιμησεις κανω)παντως θα βγουν κουκλια αν κρινω απο τους γονεις τους!
 
Αν και από cocatiels δεν ξέρω και πολλά δες εδώ λίγο σχετικά με τις μεταλλάξεις τους The Parrot Pages - Cockatiel Mutation Information
Αν αυτό που βλέπω και στα δύο πουλιά είναι pearl μετάλλαξη και δεν κάνω λάθος τότε θα βγουν και τα δύο pearl. Τώρα χωρίς να ξέρεις το pedigree τους (γενεαλογικό δέντρο) δεν μπορείς να προβλέψεις τί άλλο θα εμφανίσουν από μεταλλάξεις. Kinder έκπληξη δηλαδή:D. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως σε αυτό το post να βάλεις και φωτό από τα μικρά όταν γεννηθούν με το καλό ώστε να δούμε το χρωματικό αποτέλεσμα του ζευγαριού.
 
Αν και από cocatiels δεν ξέρω και πολλά δες εδώ λίγο σχετικά με τις μεταλλάξεις τους The Parrot Pages - Cockatiel Mutation Information
Αν αυτό που βλέπω και στα δύο πουλιά είναι pearl μετάλλαξη και δεν κάνω λάθος τότε θα βγουν και τα δύο pearl. Τώρα χωρίς να ξέρεις το pedigree τους (γενεαλογικό δέντρο) δεν μπορείς να προβλέψεις τί άλλο θα εμφανίσουν από μεταλλάξεις. Kinder έκπληξη δηλαδή:D. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως σε αυτό το post να βάλεις και φωτό από τα μικρά όταν γεννηθούν με το καλό ώστε να δούμε το χρωματικό αποτέλεσμα του ζευγαριού.

Βασιλη αυτα στην φωτο του Αγγελου δυο ποστ πριν δεν ειναι τα δικα του. Αυτα ειναι και τα δυο θηλυκα εκτος αν ειναι καποιο απο αυτα ειναι ανηλικο οποτε τα πραγματα ειναι πιο ρευστα, καθως ο pearl χρωματισμος ειναι φυλοσυνδετος στα θηλυκα και τα αρσενικα whiteface εχουν λευκο προσωπο σαν αυτο που εχει το κοκατιλ του Αγγελου. :) Του Αγγελου το whiteface ειναι pied. Εγω πιστευω οτι για να βγει whiteface μωρο θα πρεπει ο ενας απο τους δυο γονεις της Ροζας του Αγγελου να ηταν whiteface οσο για τον pearl χρωματισμο το θεωρω πιθανο σε καποιο θηλυκο μωρο. Και pied γκρι μωρα ειναι αρκετα πιθανο, ειναι η γνωμη μου. :)
 
αυτο ειναι το ζευγαρακι... Ελπιζω να γινουν γονεις...
 

Συνημμένα

  • 100_0800.webp
    100_0800.webp
    68,2 KB · Προβολές: 111
δεν ξερω γιατι αλλα δεν μου ανεβαζει της ροζας... Μπορειτε να την δειτε στο αλμπουν μου..
 
O arsenikos einai Asprokefalos, i metalaksei einai REZESSIV, I thiliki einai PEARL i metalaksei einai FYLOSYNDETI

Simenei an den metrame ta gonidia pou exoune ta poulia apo tous gonis tous ( afou den kseroume ), ta mikra ginounte:

Arseniko = 50% xroma tis fisis FOREAS ASPROKEFALOS kai PEARL
kai ta ala 50% xroma tis fisis FOREAS ASPROKEFALOS

Thiliki = 100% xroma tis fisis FOREAS ASPROKEFALOS
 
+ άλλη μια μετάλλαξη που έχει το ασπροκέφαλο, pied. Το λευκό στις φτερούγες οφείλετε σε αυτήν νομίζω. Δεν μπορείς να ξέρεις αν θα βγουν όλα στο χρώμα της φύσης γιατί δεν ξέρεις ποιες μεταλλάξεις κουβαλάει το κάθε πουλί. Μπορεί να εμφανίσουν οποιαδήποτε από αυτές τις μεταλλάξεις αν είναι φορέας ο ένας γονιός. Για αυτό είπα Kinder έκπληξη πιο πάνω. Από τα μικρά πάντως θα καταλάβεις αν φέρουν άλλες μεταλλάξεις οι γονείς και σε επόμενες γενιές θα έχεις πιο προβλέψιμα αποτελέσματα.
 
Signomi Bassili,

sta ASPROKEFALA Kokaktil exeis se 99% afto to aspro sti fterouga.

Den pistebo afto einai foreas PIED ( Pardalo ).

Ala poli sosto les, den boris na kseris ti kribi, an den ksereis tous gonis.

Defteri fotografia einai ASPROKEFALO-PARDALO arseniko.
( Kokaktil-pedia kato apo 18 xronon gia na min kitane )
 

Συνημμένα

  • Nymphens-Weissk-001.webp
    Nymphens-Weissk-001.webp
    13 KB · Προβολές: 114
  • Nymphens-Weissk-Scheck-001.webp
    Nymphens-Weissk-Scheck-001.webp
    26,7 KB · Προβολές: 103
Κι εγω θυμομουν οτι το αρσενικο κοκατιλ του Αγγελου ειχε περισσοτερο ασπρο στο σωμα του πραγμα που τωρα που το ξαναειδα πριν λιγο δεν μου φαινεται ετσι, αρα μαλλον θα συμφωνησω με τον Αλεξανδρο οτι ισως δεν ειναι pied.

Δεν φαινεται καλα η πλατη του και με επιφυλαξη θα πω οτι ισως φερει κι αυτος την pearl μεταλλαξη. Η οποια στα αρσενικα φαινεται απο καποια πολυ αχνα ασπρα σημαδια στην πλατη. Αγγελε οταν ηταν μικρος (εξαρταται βεβαια και σε τι ηλικια τον πηρατε) πως ηταν το χρωμα του;

Ενα whiteface pearl ζευγαρι ειναι αυτο κατω, το αρσενικο ειναι το πισω.
 

Συνημμένα

  • Niki & Pepper.webp
    Niki & Pepper.webp
    14,1 KB · Προβολές: 97
ο ζορζ ειναι γεννιμενος το 2004 και εμεις τον εχουμε περιπου ενα μισι χρονο... Οποτε δεν ηταν μικρος οταν τον πηραμε...
ασπρο εχει μονο στο προσωπο και στα φτερα... Πουθενα αλλου... Περιμενω τα φωτα σας...
 
ο ζορζ ειναι σαν την πρωτη φωτο που εβαλε ο αλεξανδρος...

ΥΠ αν δεν κοιτανε παιδια κατω τον 18 εγω πως θα βλεπω το θεμα🙄:D
 
Ego leo xoris na kseroume ti "krifto" exoune ta dio kokatil sou, to pio pithanon me tis plirofories pou exoume einai afto pou sou egrapsa. An blepoume ta mikra, boroume na sou poume ti alo "Kribete" sta gonidia tous gonis.

Den egrapsa PEDIA kato apo 18, egrapsa PEDIA-KOKAKTIL kato apo 18.
 
οποτε οπως ειπε και ο βασιλης κιντερ εκπληξη...
τωρα το καταλαβα για το κοκατιλ κατω τον 18:D
 
Back
Top