Διατροφή Τι χρωστική δίνουμε σε κόκκινο καναρίνι;

Thalia159

PB New Member
Εγγραφή
21 Σεπ 2018
Μηνύματα
28
Πόλη
Πλάτανος
Τι χρωστική δίνουμε σε κόκκινο καναρίνι;από το πετ σοπ μας έδωσαν μια χυμα βιταμίνη για να διατηρεί το χρώμα του...
 

Συνημμένα

  • rsz_1dsc_9177 (1).webp
    rsz_1dsc_9177 (1).webp
    128,9 KB · Προβολές: 12
Καλημέρα Θάλεια! Αυτό δυστυχώς δεν είναι βιταμίνη. Είναι ένα από τα ψέματα των καταστηματαρχών για να πουλήσουν ευκολότερα τα προϊόντα τους. Δεν προσφέρει τίποτα στο πτηνό, παρά λίπος και είναι αμφιβόλου προελεύσεως και συστατικών. Καλό θα ήταν να μην του το δώσεις ξανά. Σε αυτή τη φάση μπορείς να το ταΐζεις με λαχανικά πλούσια σε καροτίνη όπως τριμμένο καρότο, παντζάρι, κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο κ. Α. ώστε να διατηρηθεί το χρώμα του.:)

Για τα καναρίνια κόκκινου παράγοντα συστήνεται η χορήγηση ουδέτερης αυγοτροφής αναμεμειγμένη με χρωστική, τηρώντας με ακρίβεια την αναγραφόμενη δοσολογία. Ξεκινάς λίγο πριν την αναμενόμενη έναρξη της ετήσιας πτερόρροιας κατά τους θερινούς μήνες και την διακόπτεις αφού παρέλθει. Έτσι, το καναρίνι θα έχει το εντυπωσιακό και έντονο κόκκινο χρώμα του!👍
 
Για ένα καναρίνι δεν συμφέρει καν να αγοράζεις χρωστική.
Αυτό που σου έδωσαν μόνο κακό θα κάνει στο πουλάκι σου. Αν για κάποιο λόγο το θέλεις κατακόκκινο, τότε πρέπει να προμηθευτείς ειδική κόκκινη αυγοτροφή και να την δίνεις συγκεκριμένους μήνες του χρόνου.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι αξίζει.
Θα προτιμούσα να το "έβαφα" με φυσική διατροφή και ας γινόταν και πορτοκαλί αντί για κόκκινο :)
 
Ε καλά κ εγώ δεν καίγομαι να είναι κόκκινο.. Έμενα με νοιάζει το τραγούδι του! Απλά ρώτησα γιατί μας είπαν ότι πρέπει να του δίνουμε αυτή την βιταμίνη-χρωστική... Οκ σας ευχαριστώ!
🙂
 
Ε καλά κ εγώ δεν καίγομαι να είναι κόκκινο.. Έμενα με νοιάζει το τραγούδι του! Απλά ρώτησα γιατί μας είπαν ότι πρέπει να του δίνουμε αυτή την βιταμίνη-χρωστική... Οκ σας ευχαριστώ!
:)

Δυστυχως αυτο που "πρεπει" για τα περισσοτερα πετ ειναι αυτο που πρεπει να σου πουλησουν.
 
Δηλαδή δεν χρειάζεται όλο το χρόνο χρωστική;
Όχι όχι. Μόνον την εποχή που ανανεώνει το φτέρωμα του, ώστε να "βαφτούν" τα φτερά που θα "φυτρώσουν". Αν ένα πτηνό λαμβάνει χρωστική όλο τον χρόνο, αναπόφευκτα θα συσσωρεύεται η περίσσεια ποσότητα στο συκώτι του και θα του προκαλέσει προβλήματα.

κ μετά θα το διατηρώ με λαχανικά;
Ακριβώς! Αφού ολοκληρώσει την πτερόρροια του, η διατροφή του θα είναι η συνηθισμένη(βραστό αυγό, χορταρικά κ.λπ.). Το χρώμα γίνεται πιο έντονο και με τον κρόκο του αυγού, τον σπόρο καμελίνα και με την σπιρουλίνα, η οποία προστίθεται και στην αυγοτροφή. Όλα αυτά αποδίδουν ένα ικανοποιητικό χρωματικό αποτέλεσμα!
 
Υπάρχουν στο εμπόριο αυγοτροφές (κανονικές) που περιέχουν χρωστική και είναι ικανές να κρατήσουν ένα κόκκινο καναρίνι με αξιοπρέπεια ως προς το "κόκκινο".
Οι φυσικές τροφές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ελάχιστο στις προσδοκίες βαφής που θέλουμε.
 
Back
Top