Διατροφή Τι χρωστική να χρησιμοποιήσω για κόκκινα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης BullsEye
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BullsEye

PB Member
Εγγραφή
15 Απρ 2010
Μηνύματα
111
Πόλη
Χίος
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι χρωστική να χρησιμοποιήσω για κόκκινα καναρίνια. Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας στο τι χρωστική να χρησιμοποιήσω για κόκκινα καναρίνια. Ευχαριστώ!
Ανδρέα η ερώτησή σου είναι πολύ γενική και θα έπρεπε να την προσδιορίσεις διαφορετικά θα γράφουμε σελίδες ατελείωτες και χωρίς πιθανό να σε καλύψουμε.
Η χρήση της χρωστικής στα καναρίνια είναι από τα πρώτα θέματα που απασχόλησαν το χώρο αυτό και έχουν γραφτεί τόσα πολλά, που είναι δύσκολο να τα βρούμε όλα.
Μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ Χορήγηση χρωστικών στα Κόκκινα και Mosaic καναρίνια που νομίζουν καλύπτουν τόσο την ερώτησή σου όσο και τις πιθανά επόμενες. Διαβάζοντάς τα θα διαπιστώσεις και την αξία τους.
Επιπρόσθετα μπορείς να διαβάσεις και τις ερωτήσεις μελών όπως εδώ Μπορώ να δίνω κόκκινη χρωστική στα καναρίνια μου; | PetBirds και εδώ Πότε ξεκινάμε τη χορήγηση χρωστικών στα κόκκινα καναρίνια; | PetBirds
Τώρα για το είδος της χρωστικής και τις δοσολογίες μπορείς να διαβάσεις εδώ Απο που μπορω να προμηθευτω την καροφυλλη και την καροτινη β; | PetBirds
Ενδεχομένως να σου δημιουργηθούν νέες ερωτήσεις ή απορίες... έρχεσαι εδώ και ρωτάς όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και όσοι γνωρίζουν σίγουρα θα σου δώσουν τις απαντήσεις σου.
 
Καθαρή καροφύλλη της roche. 5 γρ. στο κιλό.
Έβαψα πέρσι πρώτη φόρα σίσκιν και μωσαικά και το αποτέλεσμα μου άρεσε ιδιαίτερα.
Είναι η μόνη καθαρή καροφύλλη που δεν την πουλάνε χύμα, αλλά σε συσκευασία.
 
δυστυχως μπορει να βρεθει και χυμα αλλα ειναι αγνωστο αν προκειται για "carofyll red" ή για καποιο αλλο προιον
 
Εγώ έκανα ένα πείραμα κάποια στιγμή για ν δω αν χρειάζεται η χρωστική.. Σε δυο αδέρφια μωσαϊκ άσπρο κόκκινα μετά την πρώτη πτεροροια η διαφορά ήταν εμφανής το ένα πορτολαλισε ενο το άλλο ήταν κόκκινο.. Οπότε χρειάζεται η χρωστική..
 
... Είναι η μόνη καθαρή καροφύλλη.
Υπάρχει φωτό; Ξέρεις Γιώργο την ακριβή σύσταση του προϊόντος;
Γιατί αν εννοείς το Carophyll-red, πρόκειται για ένα χημικό σκεύασμα που στηρίζεται στην Καταξανθίνη.
 
"Μακη εχεις δικιο. Αναφερει επακριβως το σκευασμα "10% καταξανθινη (περιεχει το υψηλοτερο ποσοστο χρωστικης από αλλα ομοια προιοντα)". Με μπερδεψε το "carofhyll" του συγκεκριμενου προιοντος, για αυτό εγραψα ότι είναι καθαρη καροφυλλη..
Τελικα σκευασμα με 100% καροφυλλη υπαρχει Μακη;
 
Γιώργο αυτό που ξέρω είναι οτι πρόκειται για την εμπορική ονομασία ενός σκευάσματος που περιέχει σαν βάση την <χημικά παρασκευαζόμενη> καταξανθίνη. Φυσικά συμπληρώνεται με "διάφορα άλλα" που αποτελούν το μυστικό του σκευάσματος.
Υ. Γ Δεν αμφιβάλλω οτι τώρα πλέον εκτός απο το Carophill red θα υπάρχουν και άλλα σκευάσματα με άγνωστη σύνθεση που θα τα ονομάζουν ΚΑΡΟΦΥΛΛΗ.
 
Mια φορά και έναν καιρό, ο συνδιασμός της... Καταξανθίνης-β καροτίνης-καροφύλλης κοκ... Είχε γίνει το σήμα κατατεθέν της ORNITALIA για το βάψιμο των κόκκινων μωσαϊκών και όχι μόνον. Ενας συνδιασμός που έλεγε οτι το κάθε συστατικό συμπλήρωνε τις ατέλειες του άλλου. Σωστή σκέψη που για κάποια χρόνια δούλεψε πολύ.
046_150x200.jpg
 
αυτήν την στιγμή στο εμπόριο Μάκη γνωρίζεις σκεύασμα με την ΟΥΣΙΑ καροφύλλη μέσα;
 
Παιδιά ποια η διαφορά της καροφύλλης απ την καταξανθίνη και τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε; Συμπληρώνει το ένα το άλλο ή καμία σχέση;
 
Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που τα συνδυάζει και τα 3? Γενικά εσείς που ασχολείστε με τη ράτσα τι χρησιμοποιείτε;
 
Υπάρχει κάποιο σκεύασμα που τα συνδυάζει και τα 3? Γενικά εσείς που ασχολείστε με τη ράτσα τι χρησιμοποιείτε;
Ρήξε μια ματια στο 10ο πόστ. Οσους περισσότερους ρωτήσεις, τόσο περισσότερες διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις :) 😉
 
Ρήξε μια ματια στο 10ο πόστ. Οσους περισσότερους ρωτήσεις, τόσο περισσότερες διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις :) 😉
Αυτή για Αγγλικές ράτσες ή η premix red mosaico? Μόνο η red mosaico απ ότι διαβάζω περιέχει και καροφύλλη και καταξανθήνη και β καροτίνη. Μόνο για mosaic κάνει αυτή ή και γενικά για κόκκινα;
 
... Μόνο η red mosaico απ ότι διαβάζω περιέχει και καροφύλλη και καταξανθήνη και β καροτίνη. Μόνο για mosaic κάνει αυτή ή και γενικά για κόκκινα;

Για όλα. Το κόκκινο λιπόχρωμα και η απόχρωση που απαιτούν τα στάνταρς, είναι ίδια. Δεν ενδιαφέρει αν πρόκειται για μωσαϊκού ή για εντόνου πτερώματος πουλιά.
 
Back
Top