Αναπαραγωγή Τι χρώματα θα έχουν τα μικρά από μωβ και μπλε παπαγαλάκια;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης alex7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους σας. Θέλω να ρωτήσω το εξής: Έχω ένα ζευγάρι παπαγαλάκια που το ένα είναι μωβ και το άλλο μπλε. 'Οταν με το καλό ζευγαρώσουν και γεννήσουν τί χρώματα θα είναι τα μικρά τους;

Τα χρωματα που θα παρουνε τα μικρα δεν τα καθοριζουν μονο οι γονεις. Αν δεχτουμε οτι τα χαρακτηριστικα μεταφερονται για 7 γενιες τοτε δεν μπορεις να ξερεις τι χρωμα μωρα θα βγαλουνε αν δεν ξερεις το ιστορικο του καθε γονεα 7 γενιες πισω για να πιασεις ολες τις πιθανοτητες... 😉

Kinder εκπληξη λοιπον τα αυγα... 😀

μωβ;δεν βαζεις καμια φοτο γιατι δεν εχω ξαναδει μωβ παπαγαλακι.
παντως περισσοτερες πιθανοτητες να ειναι αποχρωσεις του μπλε και ασπρου, δηλ πρασινοπα δε θανε, οχι οτι αποκλειεται παντος.

• Like
Αντιδράσεις: alex7
και επειδη μερικοι δεν την βλεπουν ενω εγω τη βλεπω κανονικα τη φωτο τη βαζω και σε λινκ...

φανταζομαι ειναι καπως ετσι... εχω δει καναδυο φορες και ειδα ενα προχτες στο πετ σοπ, ετοιμος ημουν να το αγορασω... :D 😱

Συνημμένα

• budgie.webp
    budgie.webp
    13,1 KB · Προβολές: 170
An tha zeugarosun ena Masked Lovebird blue kai ena Masked Lovebird green ta mikra tha vgoune blu kai green h tha allaksoun xroma pros thalasi; Zeugaronoun auta metaksi tous?

Στα κοινά παπαγαλάκια δεν ξέρω τι γίνεται με τις μεταλλάξεις των χρωμάτων και θα βοηθούσε όσοι φίλοι έχουν ζευγαρώσει διαφορετικά χρώματα να μας πουν τα αποτελέσματα. Όσο για τα Lovebirds που αναφέρθηκε τα πράγματα είναι λίγο περίεργα καθώς υπάρχουν διάφοροι τύποι μπλε (dutch blue, blue, violet κλπ). Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως (μπλε με πράσινο) το αποτέλεσμα θα είναι πράσινα (μερικά θα φέρουν το μπλε) εκτός κι αν υπάρχει στα γονίδια του πράσινου πουλιού το μπλε χρώμα οπότε θα έχεις ενδιαφέροντα αποτελέσματα με μπλε απογόνους απλού ή ίσως και διπλού παράγοντα (έχουν διαφορά στην απόχρωση, διπλού παράγοντα είναι πιο σκούρο αν θυμάμαι καλά). Καλή επιτυχία σε όλες τις αναπαραγωγές και μην ξεχνάται να μας γράφεται τα αποτελέσματα τέτοιων ζευγαριών γιατί βοηθάνε πολύ (υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες στο internet σχετικά)

Και εγώ παιδιά αναρωτιέμαι τ θα βγουν τα Budgies μου. το ενα ειναι πρασινο κιτρινο κ το άλλο μπλε...

Billy είπε:
Και εγώ παιδιά αναρωτιέμαι τ θα βγουν τα Budgies μου. το ενα ειναι πρασινο κιτρινο κ το άλλο μπλε...
Ποιο είναι αρσενικό, ποιο θηλυκό;

Δύο μπλε Lovebirds fischer. Για αυτό λέω ότι είναι πιο περίπλοκα σε αυτά τα πουλιά. είναι δύο διαφορετικά μπλε(διαφορετικές μεταλλάξεις: cobalt blue, Sky Blue) και υπάρχει και άλλη απόχρωση στο μπλε του ουρανού ο λεγόμενος διπλός παράγοντας (double factor). Οπότε καταλαβαίνεται πόσοι συνδιασμοί μπορούν να γίνουν μόνο με το μπλε χρώμα. Επίσης υπάρχουν διαφορές και μεταξύ των ειδών στις μεταλλάξεις. Άλλες έχει το peachfaced και άλλες το fischer για παράδειγμα.

Συνημμένα

• Lovebirds_Fischer2.webp
    Lovebirds_Fischer2.webp
    24,2 KB · Προβολές: 109
To ble einai anoikto ble i skouro ble ( mono faktor i diplo faktor ) ;

Genika ta ble einai rezessiv, kai to mprasino dominant. An den einai foreas gia alo xroma tha pai etsi:

Arseniko Ble x Thiliko Mprasino
Apogonos
50 % = Arseniko Mprasino/Ble 50 % = Thiliko Mprasino/Ble

Alexandros

Basillie,

double Faktor einai DD
mono Faktor einai Dd

an ta zefgaronis einai ta apotelesmata

DD x DdDD, 25% thiliko DD, 25% arseniko Dd, 25% thiliko Dd

Ola afto PANTA an den exoume foreas se ala xromata.

Alexandros

Μια καλή σελίδα για γεννετική σε Lovebirds http://www.africanLovebirdsociety.com/genetics/
Έχει μέσα για τα είδη των μπλε των Lovebirds Αλέξανδρε.

Φυσικά ισχύει και αυτό που λες σχετικά με το double factor αλλά είναι ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα. Και είναι διαφορετικά στα peachfaced από ότι στα fischer.

Καλησπερα. Μια ερωτηση τα Budgerigars ειναι τα παπαγαλακια αυστραλιας που λεμε;εχω μπερδευτει λιγο! Παντως δεν ξερω γιατι δεν γεννανε! Παλιοτερα δεν τα προλαβαινα, ολοι την ωρα ηταν καβαλα το ενα πανω στο αλλο. Απο 2 ζευγαρια κοντευα να φτασω τα 40 παπαγαλακια σε ενα χρονο. Ουτε και γω δεν θυμαμαι ποσα χαρισα.

Back