Αναπαραγωγή Τι χρώμα απόγονοι θα βγουν από λευκό Χ γκρι ζεμπράκι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Παιδια αν ζευγαρώσω λευκό ζεμπράκι(θηλυκό) με κλασσικό γκρι (αρσενικό) τι χρώμα απόγονοι θα βγούν;
Επίσης θηλυκό όχι καταλευκο αλλά λευκό CFW με κλασσικο γκρι πάλι τι θα δώσουν;
Βασίλη ξέρεις; Οποιος ξέρει ας απαντήσει. Ευχαριστώ!
 
Καταρχήν ας υποθέσουμε ότι δεν είναι φορείς άλλων μεταλλάξεων (οπότε και το αποτέλεσμα θα διαφοροποιηθεί). Θα ξεκινήσω με το 2ο ζευγάρι Αρσενικό Grey με θηλυκό CFW. Η μετάλλαξη CFW είναι φυλοσύνδετη οπότε όλα τα πουλιά που θα βγάλεις θα είναι Grey. Τα αρσενικά απλά θα είναι φορείς CFW.
Στο 1ο ζευγάρι που αναφέρεις Αρσενικό Grey με Θηλυκό Λευκό επειδή το λευκό είναι αυτοσωματική υπολειπόμενη μετάλλαξη όλα τα μικρά (ανεξάρτητα από το φύλο) θα είναι φορείς λευκού αλλά ο φαινότυπος θα είναι κι εδώ Grey.
Βέβαια αν ένα από τα grey πουλιά είναι φορέας CFW ή λευκού αντίστοιχα τα αποτελέσματα θα είναι πολύ διαφορετικά (θα έχεις και μεταλλαγμένους απογόνους).

ΥΓ. Sorry που τα πήρα ανάποδα αλλά έχω μια προτίμηση στα CFW :D
 
Σευχαριστώ πολύ Βασίλη!
Κιεμένα μαρέσουν πολύ τα CFW και γενικά τα ανοιχτόχρωμα...
και κατι ακόμα.
Μπορούμε να ξεχωρίσουμε από κάτι στο χρώμα, στην εμφάνιση αν ένα γκρι κλασσικο αρσενικό ειναι "καθαρό" γκρι ή είναι και φορέας κάποιας μετάλλαξης πχ CFW ή καφέ ή κάτι άλλο;
 
Στις πιο πολλές μεταλλάξεις υπάρχουν σημάδια. Στους φορείς CFW εμφανίζονται πολλές φορές ανοιχτόχρωμα τελειώματα στα πούπουλα αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Δες και αυτά για λεπτομέρειες και φωτό.
The Varieties of Finches
Avian World_Zebra Finch
 
Συγνωμη που πεταγομαι ετσι, αλλα επειδη με ενδιαφερει η συζητηση... Τι ειναι τα CFW?
Ευχαριστω:)


Το ειδα απο το παραπανω ποστ...
Ευχαριστω και παλι
 
Συγνωμη που πεταγομαι ετσι, αλλα επειδη με ενδιαφερει η συζητηση... Τι ειναι τα CFW?
Ευχαριστω:)
Είναι το ζέμπρα που έχω στο avatar αν και στη συγκεκριμένη φωτό δεν φαίνετα καλά. Πιο ανοιχτόχρωμη μετάλλαξη από το γκρι. Υπάρχουν δύο τύποι το continental CFW και το Regular CFW. Το πρώτο είναι απλά πιο ανοιχτόχρωμο ενώ το δεύτερο είναι σχεδόν άσπρο ζέμπρα με ξεθωριασμένα σημάδια κάτω από τα μάγουλα και στα πλευρά. <broken link removed> φωτό από το ζεμπράκι που έχω στο avatar στην οποία φαίνεται πιο καθαρά το χρώμα του. Το συγκεκριμένο είναι Continental CFW. Το regular είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμο.
 
Ευχαριστω πολυ Βασιλη! Την εχω δει πολλες φορες την ιστοσελιδα σου αλλα δεν ειχα συγκρατησει τις συγκεκριμενες πληροφοριες!
 
Το ζευγαρι το δικο μου ειναι το αρσενικο φορεας CFW και το θηλυκο ειναι στα χρωματα σαν αυτο του αβαταρ του Βασιλη, χωρις τις βουλιτσες στο πλαι φυσικα! Και οι απογονοι ειναι σκουρα γκρι, αλλα ηταν ολα θηλυκα κι ετσι δεν ειδα ποικιλια σε χρωματα...
 
Το χρωμα των μικρων σκουρηνε μετα...
 

Συνημμένα

  • user4214_pic6861_1235126748.webp
    user4214_pic6861_1235126748.webp
    39,5 KB · Προβολές: 78
Παλιότερα είχα ζευγάρι αρσενικό γκρι(δεν ξέρω αν ήταν φορέας μετάλλαξης) και θυληκο σχεδόν λευκό,το CFW regular που είπε ο Βασίλης και έβγαλαν αρσενικό απόγονο καφε!
Τι σημαίνει αυτό?οτι ο αρσενικός ήταν φορέας καφέ μετάλλαξης;
 
Παλιότερα είχα ζευγάρι αρσενικό γκρι(δεν ξέρω αν ήταν φορέας μετάλλαξης) και θυληκο σχεδόν λευκό,το CFW regular που είπε ο Βασίλης και έβγαλαν αρσενικό απόγονο καφε!
Τι σημαίνει αυτό?οτι ο αρσενικός ήταν φορέας καφέ μετάλλαξης;
Η μόνη περίπτωση να έδωσαν αρσενικό Καφέ είναι το αρσενικό να ήταν φορέας και το θηλυκό Fawn CFW (δεν έχει μεγάλη διαφορά από το CFW). Αν το θηλυκό ήταν απλά CFW τότε μόνο θηλυκό καφέ θα μπορούσε να βγει.
 
Νίκη η θηλυκιά σου πιθανόν είναι Continental CFW ή Lightback. Από φωτό δεν ξεχωρίζουν οι δύο μεταλάξεις δυστηχώς. Ο αρσενικός αν δεν δεις CFW μικρά δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι φορέας της μετάλλαξης.
 
Βασίλη έχεις δίκιο! Δεν έδωσαν καφέ αρσενικό,έκανα λάθος.
Παρατηρώντας πιο προσεκτικά διάφορες φώτο πρόκειται μάλλον για Lightback ή CFW continental, δεν ξέρω...
 
Back
Top