Αναπαραγωγή Τι χρώμα απόγονοι θα βγούν από CFW και Fawn;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giann
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giann

PB Member
Εγγραφή
16 Μαρ 2009
Μηνύματα
233
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα!
Από ζεμπράκια αρσενικο CFW continental και από θυληκό καφέ (fawn) τι χρώμα απόγονοι μπορεί να βγούνε;
Βασίλη τα φώτα σου! 🙂
Στις φωτο φαινονται οι 2 επίδοξοι γονεις.
 

Συνημμένα

  • cfw.webp
    cfw.webp
    2,6 KB · Προβολές: 157
  • fawn.webp
    fawn.webp
    24,4 KB · Προβολές: 95
Τα πάντα :D.
Λοιπόν θεωρητικά μιλώντας και υποθέτωντας ότι κανένα από τα πουλιά δεν είναι φορέας κάποιας άλλης μετάλλαξης όλα τα αρσενικά μικρά θα πρέπει να βγουν γκρι φορείς fawn ενώ τα θηλυκά Cfw. Αν ο αρσενικός είναι φορέας fawn (δεν μπορείς να το ξέρεις) θα έχεις και fawn απογόνους. Ο συνδυασμός Fawn CFW χρειάζεται crossing over για να επιτευχθεί οπότε μην περιμένεις να βγάλεις κάποιο μικρό (είναι πολύ μικρό το ποσοστό).

Από ίδιο ζευγάρι πέρσυ είχα βγάλει καφέ και γκρι αρσενικά, ένα Cfw θηλυκό και στην τελευταία γέννα ένα αρσενικό Fawn με μαύρο στήθος. Προφανώς ήταν και οι δύο γονείς φορείς του μαύρου στήθους και όπως αποδείχτηκε φέτος η μάνα ήταν φορέας και του pied. Για αυτό είπα στην αρχή ότι μπορείς να βγάλεις τα πάντα.
 
Βασίλη γίνεται ένα αρσενικό που εμφανισιακά είναι CFW continental να είναι και φορέας άλλης φυλοσύνδετης μετάλλαξης; Δηλαδή γίνεται να είναι φορέας fawn και να μην το εμφανίζει καθόλου στην εμφάνισή του; Ποιο κυριαρχεί το fawn ή το CFWcontinental;

Όλα τα θηλυκα θα βγουν CFW οκ το καταλαβαίνω αλλά τα αρσενικά πως γίνεται να βγούν γκρι. Αφου κανένας γονέας δεν είναι γκρι; Δεν θέλω άλλα γκρι!:D
 
Είναι περίεργη η συμπεριφορά λόγω του crossing over μεταξύ των δύο μεταλλάξεων. Αν κρίνω από τα αποτελέσματά μου, από CFW φορέα fawn τα περισσότερα μικρά θα βγουν ή Cfw ή Fawn. Αν γίνει crossing over θα βγει Fawn CFW. Αφού όπως είπα πιο πάνω είχα και fawn απόγονο από ζευγάρι σαν το δικό σου άρα γίνεται να είναι φορέας fawn το αρσενικό σου και να μην το εμφανίζει καθόλου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο πιθανόν να δεις και fawn απογόνους.

ΥΓ. Εγώ που σπάνια βγάζω κάποιο γκρι τι να πω; Δεν θέλω άλλα fawn :D
 
Back
Top