Αναπαραγωγή Τι χρώμα μικρά θα βγουν από κίτρινο και μπλε budgie;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.384
Πόλη
Βόλος
θελω να παρω ενα ζευγαρι dubgies ενα κιτρινο και ενα μπλε... Θελω να εχω και μικρα απο αυτα αν ολα παν καλα, σε ενα περιοδικο διαβασα για τα χρωματα που θα προκιψουν και ρωτω... Θα βγουν ολα τα μικρα πρασινα ή μπορουν να βγουν και μερικα μπλε μερικα κιτρινα;
 
Εμένα με αρσενικό μπλέ έντονο και θυλικό ασπρο κίτρινο το ένα που μου βγάλανε είχε χρώμα μπλέ ανοιχτό και στη θέση της λευκής μάσκας κίτρινο. Απ΄ότι γνωρίζω ( χωρίς σιγουριά) ρόλο παίζει το χρώμα του αρσενικού. Φωτό των δικών μου για αποχρώσεις έχω
 

Συνημμένα

  • budgie1.webp
    budgie1.webp
    25,8 KB · Προβολές: 141
Κώστα ότι ρόλο παίζει το χρώμα του αρσενικού αλλό τόσο ρόλο παίζει και το χρώμα του θυληκού,όπως ρόλο παίζει και το χρώμα των γονιών του αρσενικού και των παπούδων του αρσενικού και των γονιών του θυληκού και των παπούδων του θυληκού και πάει λέγοντας.
Γι'αυτό σε πολλά παιδιά έχει ''μαλιάσει'' η γλώσσα τους για τα δαχτυλίδια, βλέπεις το νούμερο του δαχτυλιδιού ξέρεις από που προέρχεται,ξέρεις τι απογόνους θα πάρεις.
 
Αγγελε αν τα καταφέρνεις λίγο στα αγγλικά κοίτα την πιο κάτω ιστοσελίδα που είναι ειδικά για Budgerigars.

budgerigars.co.uk
 
χρώμα των γονιών του αρσενικού και των παπούδων του αρσενικού και των γονιών του θυληκού
Το ξέρω γιαυτό πολλοί προσπαθούν στα καναρίνια να μη πλέκουν ράτσες και χρώματα για να πάρουν καθαρά πουλιά ειδικά σε αυτά που έχουν κόκκινο παράγοντα.
 
Εγω παιδια εχω ενα ζευγαρακι με κιτρινο τον αρσενικο και πρασινη την θυληκια και μου βγαλανε 3 πουλακια, το ενα κιτρινο θυληκο ιδιο με τον μπαμπα, το αλλο πρασινο αλλα οχι καθαρα πρασινο σαν την μαμα καπως σαν πρασινο με αποχρωση οινοπνευματη και το τριτο λαδι. Τωρα τι να πω; Απο οτι καταλαβαινω παιζουν ρολο και οι παπουδες οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Λαζαρος.
 
Εμενα απο θηλυκια πρασινη με κιτρινο κεφαλι και αρσενικο γαλαζιο οινοπνευματι βγαινουν μονο πρασινα μικρα με κιτρινα κεφαλια σαν να μπαινει η θηλυκια στο φωτοτυπικο και βγαζει φωτοτυπιες του εαυτου της.☹
 
για να μπορεσουμε να πουμε 100% τι χρωματα θα βγουνε τα πουλακια πρεπει αν ειμαστε γεννετιστες ή να γνωριζουμε πολυ καλα θεματα γεννετικης. Απο την εμπειρια που ειχα τα πουλακια εβγαιναν πανομοιοτυπα σαν τον πατερα(κιτρινο-γαλαζιο)-μητερα(μπλε) και μερικα εντελως λευκα -κιτρινα ή λευκο με γαλαζια πλατη ή κιτρινο με γαλαζια πλατη.
παιζουν ρολο και οι παππουδες.
 
Back
Top