Αναπαραγωγή Τι χρώμα νύφη (καναρίνι) προτείνετε να πάρω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eleanna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eleanna

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2016
Μηνύματα
442
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Φέτος για πρώτη φορά θα τολμήσω να ζευγαρώσω τα καναρινάκια μου και θέλω την συμβουλή σας ως προς την νυφη. Το αγοράκι της φωτο είναι ο υποψήφιος γαμπρός. Με την εμπειρία σας, τι χρώμα νύφη προτείνετε να πάρω; Σκεφτόμουν αχάτη παστέλ κόκκινο μωσαικό αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη! 😉

2009557132_n-min.webp
 
Εγώ θα πρότεινα μια ίδια. Αν δεν σκοπεύεις να βγάλεις μικρά που θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ψάχνεις για συμβατές μεταλλάξεις.
 
Εγώ θα πρότεινα μια ίδια. Αν δεν σκοπεύεις να βγάλεις μικρά που θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ψάχνεις για συμβατές μεταλλάξεις.
Δεν εχω εμπειρια, απλα ηθελα ενα κοριτσακι που να του ταιριαζει. Σε ευχαριστω πολυ.
 
Ο μικρος ειναι πιο σκουρος απ οτι στην φωτο. Αρα. Μια ιδια;
Ελεάννα καλησπέρα. Η απάντηση που πήρες και ενδεχομένως να ξαναπάρεις, δεν εξετάζει την χρωματική παλέτα του πτηνού αλλά την γονιδιακή. Γονιδιακά δηλαδή πρέπει να βρείς κάτι όμοιο, ασχέτως της έκφρασης των γονιδίων σε κάθε πουλί. Τέτοια ζητήματα εξετάζονται σε πτηνά που πάνε για εκθέσεις και είναι αρκετά περίπλοκα. Εσύ θα πάς τους απογόνους του Ρόβι κάπου;Φυσικά μπορείς να βρείς νύφη καταρχήν αχάτη και με μια ακόμα μετάλλαξη ή φορέα κάποιας. Το ζήτημα όμως που θα βρείς τέτοιο πουλί;Εσύ προς τα πού προσανατολίζεσαι; Την μετάλλαξη παστέλ στους αχάτες την γνωρίζεις, σου αρέσει; Σε κάθε περίπτωση αν βρείς "αχατίνα" με μια ακόμα μετάλλαξη, οι απόγονοι θα είναι φορείς αυτής της επιπρόσθετης μετάλλαξης, δηλαδή δεν θα την εκφράζουν, απο καθόλου εώς ελάχιστα.
 
Εσύ θα πάς τους απογόνους του Ρόβι κάπου;
Καλησπέρα! Εννοείται πως δεν έχω σκοπό να πάω τα πουλάκια κάπου, πως θα μπορούσα άλλωστε. Απλά επειδή είχα μπερδευτεί λίγο εδώ στα forum, π.χ. χρώμα, μαλακό ή σκληρό πτέρωμα, γι' αυτό ρωτάω. Θέλω απλά να δοκιμάσω να τον ζευγαρώσω και να βγάλω όμορφα και γερά πουλάκια. Μου αρέσουν τα παστέλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνω κάτι που δεν πρέπει. Γι' αυτό άλλωστε ρωτάω εσάς με την εμπειρία σας. Μου έδειξαν μία νύφη αλλά είναι πολύ ανοιχτόχρωμη, όπως η φωτο κάτω. Οπότε δεν τα μπερδεύω, θα πάρω μία ίδια από εκεί που πήρα τον Ρόβι.

16707080_1273445939389616_109767986_n.webp
 
Οπότε δεν τα μπερδεύω, θα πάρω μία ίδια από εκεί που πήρα τον Ρόβι.
Αν εμπιστεύεσαι τον εκτροφέα ναι! Να του πείς τι είχες πάρει και να κρίνει και αυτός βάσει αυτού.
Αν σου αρέσει η θηλυκιά της φωτογραφίας μπορείς να πάρεις και αυτήν. Δεν ξέρω αν είναι παστέλ ή οπάλ αλλά ότι και να είναι οι απόγονοι θα μοιάζουν πιο πολύ στον Ρόβι.
 
Αλλα εχει καποιο θεμα πανω απο το ματι; Ειναι σαν να του λειπει φτερωμα!
Πολύ σωστή παρατήρηση Ηλέκτρα.
Ωστόσο, η φωτογραφία είναι απο παλιά εώς αρχαία. Σε κάθε περίπτωση ας μας απαντήσει η Ελεάννα αν είναι καλά τώρα ο Ρόβι και εάν ο εκτροφέας, ο Κώστας,έχει εσωτερική εκτροφή.Αν μάλιστα ξαναπάρει απο εκεί ας προσέξει αυτά τα σημεία.
 
Αλλα εχει καποιο θεμα πανω απο το ματι; Ειναι σαν να του λειπει φτερωμα!
Καλησπέρα Ηλέκτρα. Όταν τον πήρα, είχε ένα θέμα όπως σωστά παρατήρησες, αλλά τώρα είναι εντάξει. Αυτή η φώτο είναι περσινή, όταν μου τον έστειλαν φωτο. Δεν κάθεται ο άτιμος να τον βγάλω, είναι πολύ ζωηρός. Από κλαδί σε κλαδί πετάει και φωνάζει.
 
Ωστόσο, η φωτογραφία είναι απο παλιά εώς αρχαία.
Καλησπέρα. Η φώτο είναι από πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Όπως είπα και στην Ηλέκτρα, δεν μπορώ να τον βγάλω μόνη μου γιατί δεν κάθεται πουθενά. Όσον αφορά τον εκτροφέα, δεν γνωρίζω τι εκτροφή έχει. Το ματάκι του το είχα δει, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία γιατί μετά από λίγο καιρό έφτιαξε. Ίσως βοήθησε η διατροφή που του έκανα και ενίοτε οι βιταμίνες.
Πάντως ο μικρός είναι μια χαρά τώρα και έχει και απίθανο πτέρωμα.
 
Back
Top