Γενικά Τον τελευταίο καιρό το καναρίνι μου συμπεριφέρεται περίεργα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Taskal
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Taskal

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2020
Μηνύματα
2
Πόλη
Δράμα
Καλησπέρα, το καναρίνι που κατέχω τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρεται περίεργα και για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας.

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως το πρωί όταν κανονικά το ξεσκεπάζω(έχω ένα μικρό σεντονακι για το βράδυ) είναι χαρούμενο χοροπηδάει πετάει και κελαηδεί κανονικά (ανάλογα με τον καιρό φυσικά εάν ο ήλιος μπαίνει στο σπίτι κλπ) . Αργότερα προς το μεσημέρι το καναρίνι τείνει να κάθεται στο κλαράκι σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση αλλά δε κοιμάται και δε θα λεγα πως είναι φουσκωμένο σε μεγάλο βαθμό. Αυτό συνεχίζει μέχρι το απόγευμα όπου παρατηρείται μια κίνηση αλλά όχι υπερβολική. Η ερώτηση είναι : είναι φυσιολογικό όλο αυτό ; Είναι φυσιολογικό να κάθεται το μεσημερι χωρίς να κάνει κάτι ίσως για ξεκούραση ; ( Να σημειωθεί πως το καναρίνι διατηρείται εντός του σπιτιού και τρώει κανονικά)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Είναι φυσιολογικό να ξεκουράζονται για λίγο αλλά για μερικά λεπτά. Πόσες ώρες κοιμάται; Και ο ύπνος είναι από το σούρουπο μέχρι το ξημέρωμα; Αν θέλεις ανέβασε και φωτογραφίες με το καναρινάκι και το κλουβί ολόκληρο για να έχουμε μια εικόνα. Σε χαρτί Α4 αν θέλεις βγάλε φωτογραφίες κουτσουλιές. Και από διατροφή τη μάρκα της τροφής αν δίνεις έξτρα σπόρους και αν δίνεις λαχανικά χορταρικά. Όλα αυτά θα βοηθήσουν όποιον μπορεί να σε βοηθήσει να έχει μια σωστή εικόνα! 🙂
 
Το καναρίνι κοιμάται συνήθως από τις 9 μέχρι το ξημέρωμα. Επίσης του δίνω εκτός από τους κύριους σπόρους μαρούλι ή αγγούρι και σπανιότερα αποξηραμένο σύκο. Παραθέτω σύνδεσμο για τη φωτογραφία του κλουβιου.

40112-c.webp
 
@Taskal θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι το περίεργο σε αυτά που περιγράφεις. Αρκετά πουλιά ξεκουράζονται το μεσημέρι για να περιποιηθουν τα φτερά τους, να ρίξουν ένα μικρό υπνάκο κτλ.
Σαφώς αν αυτό επεκταθεί και τις ώρες που κανονικά θα έπρεπε να είναι ενεργητικό τότε ίσως θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ή να στείλεις κουτσουλιές για καλλιέργεια.

Tip, αφαίρεσαι την μία πατήθρα από αυτές που είναι χαμηλά και τοποθέτησε την άλλη ακριβώς ανάμεσα από τις ταΐστρες. Έτσι του δίνεις περισσότερο κίνητρο για εξάσκηση. Επίσης η κούνια είναι περιττή για τέτοια κλουβιά, καλύτερα να της αφαιρέσεις. Εξάλλου έτσι όπως είναι τοποθετημένη το καναρίνι δεν μπορεί να την αξιοποιήσει.
Ένα σουπιοκόκκαλο καθώς και ένα μπολακι τριμμένα όστρακα (grit) στο κλουβί δεν θα ήταν άσχημη ιδέα και θα βοηθούσαν αρκετά το πουλί να λαμβάνει ασβέστιο.
 
@Taskal Τώρα που νυχτώνει 5:30 με 6:00 νομίζω κοιμάται λίγο αργά. Αν υπάρχει δυνατότητα να βάζεις το κλουβί σε ένα ήσυχο δωμάτιο και χωρίς φως θα είναι πολύ καλύτερα πιστεύω. Επίσης μπορείς να του δίνεις μπρόκολο και τα φύλλα, πιπεριά,σπανάκι ρόκα, καρότο και γενικά λαχανικά εποχής και άγρια χόρτα εποχής, αν εχεις καλο είναι να δινεις και βοτανα όλα πολύ καλά πλυμένα αλλά πρέπει να προσέξεις αυτά που απαγορεύονται. Παρακάτω παραθέτω ένα πολύ ωραίο άρθρο. Συγνώμη αν βγήκα από το θέμα αλλά όλα αυτά μόνο καλό κάνουν στο καναρινάκι! 🙂
Thread 'Ασφαλή και τοξικά φυτά και καρποί για τα πουλιά'
https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/
 
Back
Top