Ασθένειες Τοξικότητα Βιταμίνης Α

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jamieo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jamieo

PB Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2008
Μηνύματα
1.512
Πόλη
Cordova, USA
1 εβδομάδα πριν, πήρα σκυλιά μου να τον κτηνίατρο. Ήταν ώρα για τους εμβολιασμούς και τις εξετάσεις. Αυτή είναι η ίδια μου κτηνιάτρου, που θα αντιμετωπίζει τα πτηνά. Μου έδωσε κάποιες πληροφορίες για να διαβάσετε. Το θέμα ήταν τοξικότητα βιταμίνης Α στο lorikeets. Αυτό είναι που προκάλεσε τον θάνατο μου lorikeet, Πρισίλα.

Η βιταμίνη Α μπορεί να είναι τοξικό για όλα τα ζώα, αν η δόση είναι μεγάλη. Το ήπαρ αποθηκεύει περίσσεια βιταμίνης A. Αν το ποσό στο ήπαρ καταστεί υπερβολικά υψηλό, το συκώτι μπορεί να είναι κατεστραμμένο.

Άγρια lorikeets έχουν χαμηλές ποσότητες της βιταμίνης Α στο ήπαρ και στο αίμα. Δεσμευμένη lorikeets έχουν υψηλότερα επίπεδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρόφιμα που έχει δώσει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α. Αυτό ισχύει για πολλές άλλες παπαγάλοι τρώνε συσφαιρώματα ή παρόμοια τρόφιμα. Οι διατροφικές απαιτήσεις των ορισμένες παπαγαλοι δεν κατάλαβα πολύ καλά. Πιστεύω ότι οι διατροφικές απαιτήσεις των πιο κοινών παπαγαλοι (AfricanGreys, Αμαζόνες, macaws, conures, cockatiels, Budgerigars, κτλ) είναι καλά κατανοητή. Ωστόσο, lorikeets δεν είναι τόσο κοινή στην Αμερική με τους άλλους παπαγάλους. Οι περισσότερες από τις πληροφορίες που παρέχονται ο κτηνίατρος ήρθε από την Αυστραλία. Έτσι, οι εταιρείες που κάνουν lorikeet τροφές τείνουν να ακολουθούν τις διατροφικές απαιτήσεις για άλλα είδη παπαγάλοι.

Μια εναλλακτική λύση για την βιταμίνη Α είναι η παροχή τροφίμων που περιέχουν β-καροτένιο. Το σώμα μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρχει υπέρβαση βήτα καροτένιο, ο οργανισμός που θα παρέχει.

Έχω αρχίσει να μετατρέπουν lorikeets μου σε μια δίαιτα που είναι απαλλαγμένες από τη βιταμίνη Α. Θα βασίζεται σε β-καροτένιο, ένα θρεπτικό συστατικό.

Εάν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, θα τοποθετήσουμε μερικές από τις πληροφορίες που παρέσχε ο κτηνίατρος για μένα. Όλες οι πληροφορίες που συζητήθηκαν lorikeets, ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμη για τα άλλα είδη των παπαγάλοι.

Νομίζω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε δώσει το μυαλό σου ένα πουλί συμπλήρωμα βιταμίνης.
 
Back
Top