Αναπαραγωγή Το Ζebra finch γεννησε το 2ο αυγο την 3η ημερα και κλωσσαει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης crisstos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

crisstos

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
161
Πόλη
Θεσσαλονίκη
τελικα τιποτα δεν ειναι σιγουρο. Απο τι στιγμη που πηρα τα πουλακια διαβασα αρκετα για αυτακαι παντου λεει οτι γενανε απο 4 εως 8 αυγα και καθονται μετα το τριτο, η εμενα ειναι απο αλλο πλανητη η κατι παιζει. Εκανε ενα αυγο αρχικα την τριτη μερα και οχι δευτερη εκανε ενα ακομα και απο εκεινη τι στιγμη καθετε κανονικα ολη μερα ο αρσενηκος και το βραδυ το θυλικο. Αν κανει και αυριο αυγο σημενει οτι κανει ενα ανα 3 μερες. Οποτε οτι διαβαζω λαθος ειναι οποσ και οτι κλωσαει απο το τριτο αυγο και μετα. εχει κανεις καμια τετοια εμπειρια, να ξερω...
 
Μπορει να ειναι πυρρωμενη η θηλυκια σου και οχι ζευγαρωμενη και γι αυτο να γενα αυγα...
 
crissto ολα αυτα πυο αναφερονται σε πολλα θεματα δεν ειναι παντα 100% δεδομενο οτι θα συμβουν σε καθε πουλακι που εχουμε στη κατοχη μας. Πολλα που λεγονται ισχυουν γενικα αλλα οχι παντα στο συνολο! Πχ το δεδομενο που αναφερουν πολλοι για τα ζεμπρακια οτι ειναι ευκολα στην αναπαραγωγη, αυτο προυποθετει καλη προετοιμασια κ ζευγαρι που να θελει να κανει αυγα κ πολλα αλλα.
στο θεμα σου τωρα. Γενικα ισχυει οτι κανουν τα ζεμπρακαι ενα αυγο ανα μερα κ αντε ανα δυο μερες. Ομως προσωπικα οταν τα διακ μυο γεννουσαν ειχα διαπιστωσει οτι ειχε κανει κ ενα αυγο μετα απο 3 ημερες! Οποτε δε θεωρω οτι υπαρχει κατι περιεργο στη δικη σου περιπτωση.
τωρα ως προς το αλλο ζητημα που λες οτι τα κλωσσαει απο τωρα, πολυ απλα η μπορει να μη κανει αλλα αυγα, η το πιο συνηθες ειναι απλως να εχει αρχισει να τα κλωσσαει απο τωρα. Δε βρισκω κατι κακο σε αυτο οποτε μη σε ανησυχσει ουτε αυτο. Ισα ισα που δειχνει στοργικους κ καλους γονεις. Αντε με το καλο η γεννα λοιπον!
 
τελικα στις 3 μερες εκανε 2 αυγα και εδω και 6 μερες τα επωαζει κανονικα και με το νομο. Τα κοιταξα και φαινετε να εχουν πουλακια μεσα και οχι μονο κροκο. Τελικα τιποτε δεν ειναι στανταρ μπορει να κανουν και 1 και 2 και 3 και 4 και οσα θελουν.
 
Τα παντα μπορουν να συμβουν! Σε εμενα εχει τυχει το ακατορθωτο! 2 αυγα μεσα σε 24 ωρες! Οποτε μην προβληματιζεσαι γιατι οντως μπορει να μην ισχυουν παντου ακριβως τα ιδια!
 
Back
Top