Ασθένειες Το Κοκατίλ μου βγάζει τα πούπουλα του

Ντέιβιντ

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2017
Μηνύματα
54
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά έχω προσέξει τελευται πως εχουν αρχισει να πεφτουν τα πουπουλα του κοκατιλ μου. Αλλά από το ένα φτερό τα έχει βγάλει σχεδόν όλα. Μόνο ένα φτερό του έχει μείνει από τα πολύ μεγάλα (πτήσης νομίζω). Και τα βγάζει μόνος του Επειδή πονάει όταν τα βγάζει. Πρέπει να κάνω κάτι;
 
Και τα βγάζει μόνος του
Εννοείς μαδιέται; Αν ναι, είναι σοβαρό πρόβλημα με αμφίβολη λύση. Θύμισέ μας πόσο καιρό το έχει και την ηλικία του.
Μένει ώρες μόνο του; Έχει παιχνίδια στο κλουβί; Πόσο καιρό παρατηρείς το πρόβλημα;
Μπορείς να βάλεις κοντινή φωτογραφία του μαδημένου φτερού αύριο το πρωί φυσικά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Εννοείς μαδιέται;

Κοίτα μόνο τα πολύ μικρά πέφτουν μόνα τους. Τα μεγάλα τα βγάζει.

. Θύμισέ μας πόσο καιρό το έχει και την ηλικία του.
Μένει ώρες μόνο του; Έχει παιχνίδια στο κλουβί; Πόσο καιρό παρατηρείς το πρόβλημα;
Μπορείς να βάλεις κοντινή φωτογραφία του μαδημένου φτερού αύριο το πρωί φυσικά;

Τον έχω 2 μήνες και είναι 7μηνων
Μόνο το πρωί μένει μόνος του. Τη υπόλοιπη μέρα τον κρατάω έξω σχεδόν όλη την ημερα Επειδή το ζητάει. Παιχνίδια δεν έχει. Το πρόβλημα το παρατηρώ εδώ και 2 βδομάδες περίπου.
 
Μπορεί να είναι πτερόρροια, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όταν έχουν ψυχολογικά προβλήματα κάποια είδη παπαγάλων αυτο- μαδιούνται και ο πόνος που προκαλούν στον εαυτό τους, προκαλεί τον οργανισμό τους να παράγει ενδογενή οπιοειδή τα οποία έχουν ευφορική επίδραση για λίγη ώρα και έτσι η συμπεριφορά αυτο - ξεπουπουλιάσματος ενισχύεται με αποτέλεσμα να εξαρτώνται τα πουλιά από αυτήν την πρακτική.
Πες μας... Τα φτερά που βγάζει (εννοώ τα φτερά και όχι τα πούπουλα) έχουν καθόλου αίμα στο σημείο από το οποίο εκφύονται; Μένει αίμα στο σημείο του σώματος από το οποίο βγήκαν;
Sissy , τα ερωτήματα που κάνω είναι σχετικά με το αν έχει πτερροφαγία ή απλώς πτερόρροια;
Ντέιβιντ, μπάνιο κάνει καθημερινά το πουλί; Κανένα κουκουνάρι καθαρό υπάρχει για να ασχολείται το πρωί που είναι μόνο του;
 
Βάλε φωτογραφία να δούμε, ας μην κάνουμε εικασίες και μη φτάνουμε στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.
Το βλέπεις να παίζει κατόπιν με το φτερό;
 
Τα κοκατιλ δεν ειναι απο τα ειδη που εχουν ταση προς το μαδημα! Οι εξαιρεσεις παντα υπαρχουν βεβαια! Οπως σου προανεφεραν το καλυτερο ειναι να μας βαλεις καποιες φωτο για να δουμε! Γιατι ετσι οντως κανουμε εικασιες! Η ηλικια του ταιριαζει με τη φαση της πρωτης πτερορροιας! Μπορει να ειναι ετοιμα να βγουν και οπως καθαριζεται τα βγαζει!
 
zack27 είναι όμως υπό συνθήκες επιρρεπή σε κύστεις φτερών;

Μαρια δεν εχω ακουσει ποτε καποιο περιστατικο σε κοκατιλ! Γενικα θεωρω οτι ειναι απο τα ειδη που δεν παρουσιαζουν ιδιαιτερα προβληματα! Αν τα εχεις σε σωστες συνθηκες παντα μιλαμε!
 
Οι πένες των φτερών είναι ολόκληρες ή μασημένες-κομμένες; Κι εγώ συμφωνώ με τον Ζάχο και θέλω να πιστεύω πως δεν πρόκειται για πτεροφαγία. Φωτογράφισε τα πεσμένα φτερά αλλά αν μπορείς και τις φτερούγες του ενώ τις κρατάς ανοιχτές.
 
Είναι επίσης 7 μηνών, αρκετά μικρό δηλαδή για να αρχίσει τέτοια συμπεριφορά. Ακούγεται περισσότερο σαν πρώτη πτερόροια ίσως λίγο κακή. Πρέπει να το εξατάσει κάποιος για εξωπαράσιτα.
 
Back
Top