Φροντίδα Το Κοκατίλ μου δεν εκπαιδεύεται. Τι να κάνω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης S G 10
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

S G 10

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Ξάνθη
Έχω έναν κοκατιλ. Τον έχω από τριών μηνών και τώρα θα είναι 8 μηνών. Όταν του σφιραω σφηραει και αυτος και γενικά αν δεν βάλεις το χερι μέσα είναι ηρεμος. Όμως όταν βάζω το χέρι μέσα κάνει σαν τρελό και επειδη τα κάγκελα του κλουβιου είναι μεγάλα, τα φτερά του πιάνονται καθώς φοβατε το χερι μου και τσιριζει. Εγώ τον πειρα κυρίως για την εκπαίδευση (έχω εμπειρία από προηγούμενο παπαγαλο που τον ημερευσα και καθόταν στο χέρι μου) όμως αυτός δεν εκπαιδεύεται και έχω απελπιστεί τι να κανω;
 
Καλησπερα! Το ειχες παρει ημερο το πουλακι η αγριο; Ειναια ρκετο διαστημα που το εχεις παντως και θα επρεπε να υπαρχει μια βελτιωση εστω μικρη! Θελιε προσπαθεια και αρκετο χρονο να ασχοληθεις με ενα πουλακι ωστε να γινει ημερο, παρολα αυτα καποια δεν ειναι δεκτικα, εξαρταται και απο το χαρακτηρα του πουλιου! Εξηγησε μας ομως τι εννοεις με το ορο εκπαιδευση; να ανεβαινει στο χερι σου ας πουμε η κατι αλλο;
 
Όταν το πείρα ήταν άγριο. Αργότερα σφηραγε μαζί μας και τώρα μιμητε τα σφηριγματα μας. Όμως αν βάλω το χερι μου μεσααα... Κάνει σαν τρελο.
 
. *Τον έχω από τριών μηνών και τώρα θα είναι 8 μηνών.
*5 μήνες πως προσπάθησες να το πλησιάσεις; δηλ εννοώ με ποιόν τρόπο;
Μόνο με το να βάζεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί; ή να του σφυράς;:) πχ Προσπάθησες (χωρίς να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί), να τον κάνεις να πλησιάσει τα κάγκελα για να πάρει μια λιχουδιά από σένα;
 
Οχι οχι. Έχω βάλει και το χερι μου μέσα αλλά όπως ξανα λεω κάνεις σαν τρελό και φοβάται. Έχω πάει αργά να τον πλησιάσω και φοβάται. Και έχω πάει και με λιχουδιά και πάλι φοβάται.
 
Έχω έναν κοκατιλ. Τον έχω από τριών μηνών και τώρα θα είναι 8 μηνών.
Το πουλάκι το πήρες από κάποιο κατάστημα ή από άνθρωπο που εκτρέφει αυτό το είδος;
Πως γνωρίζεις την ακριβή ηλικία του; Σου την είπε ο πωλητής ή φοράει κάποιο δαχτυλίδι στο πόδι που να δείχνει το έτος γέννησης του;

Όταν του σφιραω σφηραει και αυτος και γενικά αν δεν βάλεις το χερι μέσα είναι ηρεμος. Όμως όταν βάζω το χέρι μέσα κάνει σαν τρελό και επειδη τα κάγκελα του κλουβιου είναι μεγάλα, τα φτερά του πιάνονται καθώς φοβατε το χερι μου και τσιριζει. Εγώ τον πειρα κυρίως για την εκπαίδευση (έχω εμπειρία από προηγούμενο παπαγαλο που τον ημερευσα και καθόταν στο χέρι μου) όμως αυτός δεν εκπαιδεύεται και έχω απελπιστεί τι να κανω;
Πες μας εξ αρχής τι βήματα και τις προσπάθειες σου για να μπορέσουμε να καταλάβουμε σε τι φάση βρίσκεστε.
Αν προσπαθείς να το κάνεις να ανέβει απλά στο χερι σου... Και το πιέζεις γι αυτό, είναι λάθος.
 
θα συμφωνησω με οτι αναφερη ο vagelis76, και τα ερωτηματα του ειναι καλο να τα απαντησεις για να σε βοηθηση καθως εχει πειρα με το ειδος αυτο. επισης η σισσυ σου εκανε μια ερωτηση εαν προσπαθησες να το προσεγκισης με λιχουδια εκτος κλουβιου. Οτι ενεργεια και να κανεις συμαντικο ειναι να καταλαβης οτι η προσεγκιση πρεπει να ειναι αμοιβεα. Προσωπικα νομιζω οτι καπου εισαι λαθος. το χερι στο κλουβι περα απο ορισμενες ενεργειες π.χ καθαριοτητα κ. Α τετοιου ειδους καλο ειναι να μην το προσπαθησης να το ξανα βαλης μεσα στο κλουβι. Προσπαθησε την προσεγκιση εκτος κλουβιου με λιχουδια. επισης και αυτο που ειπε ο vagelis76, ορισμενα πουλια δεν ειναι δεκτικα. το οτι εχεις απελπιστη δεν το καταλαβενω αλλα οκ. σκεψου ακομα οτι ειναι μια ευχερεια προσεγκισης ενος ποιο αγριου πουλιου εχει την μαγεια του. η γνωμη μου λοιπον ειναι αλαξε τακτικη προσεγκισης, το ποιο σημαντικο μην βιαζεσε.
 
Θα ξεκινήσω με αυτό που λεω πάντα. Τα ζώα δεν εκπαιδεύονται, εμείς πρέπει να εκπαιδευτούμε ώστε να τους δείξουμε τι θέλουμε απ' αυτά. Αν το θέλουν θα το κάνουν.

Δεν ξέρω αν το παπαγαλάκι ήταν άγριο ή ήμερο. Ξέρω πως θέλει απεριόριστη υπομονή και μικρά βήματα που στην αρχη απαιτούν να το αφήνουμε ήσυχο. Πρέπει να συνηθίσει το χώρο, την παρουσία μας, την κατάστασή του.

Να του μιλας να μάθει τη φωνή σου, να μην επεμβαίνεις στο χώρο του παρά μόνο αν σε "προσκαλέσει". Αν το κλουβί του δεν είναι ένα "άβατο" που θα αισθάνεται ασφάλεια πως κανείς δε μπορεί να το πειράξει, τότε δε μπορεί να ηρεμήσει και να "χτίσει" γέφυρες μαζί σου.

Ξεκίνα απ' την αρχή. Ήρεμα, προσεκτικά και μεθοδικά. Μίλα του από κάποια απόσταση απ' το κλουβί. Βάζε χερι μέσα ΜΟΝΟ για να του αλλάξεις τροφή και νερό και μην επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση να τον "πιάσεις". Δώστου χώρο και άστο να πάρει αυτο τα "ηνία". Βλέποντας την πρόοδο θα προχωράς ανάλογα. Αλλά πάντα με μικρά βήματα και σταθερά.
 
Πράγματι. Όμως φοβαμε μην μεγαλώσει πολύ και δεν ηρεμεί. Όταν τον πειρα δεν ήταν τόσο ηρεμος αλλά στη συνέχεια ηρεμισε. Όμως αν βάλω το χερι μέσα για να πλύνω το κλουβί. Χτυπιέται και στενεχωριεμαι. Θεκω μια οδηγία για το πως θα μπορέσει να είναι ηρεμος καθώς βάζω το χέρι μου μέσα στο κλουβί του. Δεν τρώει πολλά φρούτα οπότε δεν μπορώ να του προσφέρω λιχουδιά. Και τον πειρα από κατάστημα στενού φίλου και ξέρω πως είναι νέος.
 
Νομίζω ότι όλα όσα πρέπει να σου πει κανείς στα έχουν ήδη αναφέρει τα παιδιά στα προηγούμενα μηνύματά τους. Θα είσαι ήρεμος, θα βάζεις το χέρι σου μέσα με μεγάλη ηρεμία και μόνο όταν είναι απαραίτητο, θα του μιλάς σιγά, θα κάθεσαι ώρα κοντά του χωρίς άτσαλες κινήσεις και θα συνηθίσει.
Για λιχουδιά πρόσφερέ του κεχρί μίλετ
 
Πραγματικά να είστε καλά όλοι και να σας εχει καλα ο Θεος που νε βοηθήσατε. Ευχαριστώ τώρα είμαι έτοιμος να ξανα προσπαθήσω με τον μικρό μου φίλο. Καλή Ανάσταση.
 
Θα πρέπει να περάσει ΠΟΛΛΕΣ ώρες καθισμένος απλώς δίπλα στο κλουβί, προτού μπορέσεις να βάλεις το χέρι σου μέσα στο κλουβί χωρίς να πανικοβληθεί. Να δοκιμάσεις να του δίνεις κεχρί στο τσαμπί έξω απο το κλουβί αρχικά αφού δεις ότι συνήθισε την παρουσία σου.
 
Πραγματικά να είστε καλά όλοι και να σας εχει καλα ο Θεος που νε βοηθήσατε. Ευχαριστώ τώρα είμαι έτοιμος να ξανα προσπαθήσω με τον μικρό μου φίλο. Καλή Ανάσταση.
S G 10 , δεν είναι ακόμα κάπως νωρίς για...Ανάσταση; 😛 Εκτός κι αν εννοείς ότι θα πάρει πολύ καιρό έως να εξοικειωθείτε με τον μικρό σου φίλο... Το οποίο (εύχομαι να μην ισχύει) αλλά το πιθανότερο είναι ότι με τις περιγραφές που μας δίνεις τα πράγματα μεταξύ σας θα κυλήσουν πολύ - πολύ αργά και προσεκτικά από πλευράς σου. Αλλά στο τέλος θα επιτευχθεί αυτό το οποίο επιθυμείς και θα είσαι χαρούμενος. Οπότε υπομονή και θα έλεγα μάλλον. Καλό καλοκαίρι και βάλε 😉
 
Το πουλάκι το πήρες από κάποιο κατάστημα ή από άνθρωπο που εκτρέφει αυτό το είδος;
Πως γνωρίζεις την ακριβή ηλικία του; Σου την είπε ο πωλητής ή φοράει κάποιο δαχτυλίδι στο πόδι που να δείχνει το έτος γέννησης του;.
Στην ερωτηση του vagelis76 δεν εδωσες ομως απαντηση και ειναι βασικη ερωτηση που θα κρινει τις απαντησεις 😉
 
Στην ερωτηση του vagelis76 δεν εδωσες ομως απαντηση και ειναι βασικη ερωτηση που θα κρινει τις απαντησεις 😉

Νομιζω οτι απάντησε το παρακάτω...
Και τον πειρα από κατάστημα στενού φίλου και ξέρω πως είναι νέος.

Και κρατάω οτι έχει εμπιστοσύνη στο φίλο του.Βέβαια αν δε φοράει δαχτυλίδι και δε είναι πουλί από γέννα του φίλου του. Ούτε τότε ειναι σιγουρη η ηλικία του. Γιατί το πιο πιθανό είναι να του έχουν πει κι εκείνου οτι είναι νεαρό πουλι. Με λίγα λόγια πουλι που δε φοράει δαχτυλίδι κλειστού τύπου ότι και να σου πουνε ποτέ δεν είσαι σιγουρος.
 
Back
Top