Φροντίδα Το Μονκ μου με τσιμπάει, όχι επιθετικά

Mixalis Sot

PB New Member
Εγγραφή
23 Αυγ 2022
Μηνύματα
25
Πόλη
Ροδος
Καλησπερα σας απο Ροδο...! Θα ηθελα γνωμη για μια συμπεριφορα! Εχω ενα Μονκ εδω κ 1 χρονο,τον εχω απο περιπου 3 μηνων κ απο την πρωτη μερα ηταν κ ειναι πολυ καλος,φιλικος χαδιαρης κτλ!Εχει μονο ενα κολλημα...δειχνει να τρελαινεται να με τσιμπολογαει (οχι επιθετικα) κ να μου βγαζει τριχες...μαλλον θα πρεπει να συμβιβαστω με αυτη την συμπεριφορα του οπως εχω κανει ηδη εδω κ ενα χρονο αλλα θα ηθελα να ακουσω κ καποια αλλη γνωμη!Περισσοτερο θελω να καταλληξω στο αν...υπαρχει περιπτωση η τροπος να αλλαξει αυτη συμπεριφορα? Κατα τα αλλα ειμαι υπερευχαριστημενος με το Μονκακι μου....
 
@Mixalis Sot Οι παπαγάλοι εξερευνούν τον κόσμο με το ράμφος τους. Αυτό σημαίνει πως είναι σαν τα χέρια τους έτσι γεύονται, και καταλαβαίνουν τα πράγματα γύρω τους. Ως ζώα πολύ φιλοπεριεργα θα δαγκώνουν ελαφρώς πάνω μας και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που κάνει είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει όπως επίσης δεν χρειάζεται να τα περιορίσουμε τόσο. Το ότι μασάει τα μαλλιά σου είναι ένδειξη αγάπης καθώς σε βρίσκει σαν το ταίρι του και σε ξεψιρισει όπως θα έκανε σε ένα άλλο πουλάκι.
 
@Ledagcc Το ξερω καλα οτι δεν το κανει απο κακια....αλλα σαν νεος ιδιοκτητης παπαγαλου θελω να παρω κ μια αλλη γνωμη ως προς το ποσο φυσιολογικο ειναι.... η αν ισως κατι κανω εγω λαθος με την συμπεριφορα μου κ του δινω αυτο το ερεθισμα να μην σταματαει! Ευχαριστω για την απαντηση μπορω να πω πως κατι τετοιο ηλπιζα να ακουσω,οχι τοσο το να με βλεπει σαν ταιρι...αλλα το οτι προφανως κατι κανω κ εγω σωστα κ προσπαθει να ανταποδωσει με τον τροπο του!
 
Back
Top