Γενικά Το άυπνο πουλι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης FIRFIR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

FIRFIR

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2015
Μηνύματα
157
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα και παλι, θα ηθελα να με βοηθησετε στο θεμα του υπνου του μπατζι μου. Οπως ισως θυμαστε απο την παρουσιαση, τον βρηκα πριν ενα περιπου μηνα και δεν ξερω ουτε που ζουσε ουτε τις συνηθειες του! Τις πρωτες μερες ηταν ανησυχος και δεν κοιμοταν καλα, μετα απο λιγο καιρο αρχισε να κουρνιαζει και επαιρνε αυτην την σταση του υπνου κι εγω χαρηκα.. Την τελευταια εβδομαδα ενω τον βαζω νωρις για υπνο σε σκοτεινο και απομονωμενο σχετικα δωματιο, οταν παω στα κρυφα μετα απο δυο ωρες να δω τι κανει ειναι ξυπνιος! Και το πρωι φυσικα ξυπνιο τον βρισκω 7 η ωρα.. Ποτε κοιμαται αυτο το πουλι;
 
Δηλαδη να μην ανοιγω καν την πορτα.. Και οταν το υπολοιπο σπιτι εχει μια σχετικη φασαρια ειδικα απο παιδακια τα πουλια δεν ενοχλουνται;
 
Αν η πόρτα του είναι κλειστή κι εφόσον αυτή είναι η συνήθης οικιακή φασαρία, θα μάθει να κοιμάται μ' αυτό. Δεν εννοούμε βέβαια αν κάποια φορά έχετε πάρτυ ή πολύ δυνατή μουσική. Το φυσικό κάθε σπιτιού.
 
Δέσποινα, καλή μας φίλη. Έχει πολύ δίκιο η Μαρία! Άστο ήσυχο να κοιμηθεί.. Μη πηγαίνεις συνεχώς να τον τσεκάρεις! Όντως σε καταλαβαίνει! Χάρισε του ένα όμορφο και από όλα ήσυχο ύπνο.. Και θα ηρεμήσεικαι θα μάθει το νέο του περιβάλλον και θα μάθει και σένα! Μην ανησυχείς.. Και κοίτα να μάθεις από αυτόν και με τη σειρά σου να του μάθεις και συ πολλά!👍
καλά χριστούγεννα και στους δυό σας!
 
Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, θα προσπαθησω να τον αφηνω στην ησυχια του, παρολη την αγωνια μου! Και εγω την επαθα σαν καμια πρωταρα μανα..
γι αυτό λοιπόν, μιας και πλέον είσαι μέλος μιας πολύ καλής και σωστά(κατά την ταπεινή μου γνώμη) εδραιωμένης παρέας, μόλις βρίσκεις χρόνο και ευκαιρία να μπαίνεις και να διαβάζεις, για να γίνεις σιγά σιγά από πρωτάρα μάνα μία ψαγμένη μάνα!👍
οι φίλοι mariap,wind-sa,yannisk για μένα είναι κάποιοι από τους πιο κατάλληλους να τους ακούς και να τους ακολουθείς..φρόντισε να κερδίσεις πολλές γνώσεις από τα παιδιά αυτά γιατί έτσι ο πιο κερδισμένος στο τέλος θα είναι η σχέση σου με το παπαγαλάκι σου, που θα πλέει πλέον σε πιο γλυκά νερά!
καλά χριστούγεννα σου εύχομαι!
 
Γενικά είναι όπως τα λέει ο Δημήτρης και ό,τι χρειάζεσαι να ρωτάς χωρίς σκέψη.
Όσο γι' αυτό,
οι φίλοι mariap,wind-sa,yannisk
Δημήτρη μου εγώ τουλάχιστον σ' ευχαριστώ που με τιμάς αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα, μην πω κι εγώ ονόματα και ξεχάσω κάποιους :)
 
Γενικά είναι όπως τα λέει ο Δημήτρης και ό,τι χρειάζεσαι να ρωτάς χωρίς σκέψη.
Όσο γι' αυτό, Δημήτρη μου εγώ τουλάχιστον σ' ευχαριστώ που με τιμάς αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα, μην πω κι εγώ ονόματα και ξεχάσω κάποιους :)
έχεις δίκιο.. Το διόρθωσα αμέσως..σίγουρα υπάρχουν πολλοί πολλοί πολλοί ακόμακαι γώ δεν τους θυμάμαι όλους..
 
Επανερχομαι στο θεμα του υπνου των πουλιων εντος σπιτιου.. Τωρα που κοιταω τον δικο μου αρχισε ηδη να νυσταζει, δηλαδη ειναι ηρεμος, μισοκλεινει τα ματια και δειχνει βαριεστημενος. Να τον βαλω τωρα για υπνο; Συνηθως τον βαζω 7.30-8 που ησυχαζουν και τα παιδια απο τα παιχνιδια τους.. Απλα δεν θελω να τον βαζω νωριτερα γιατι το μονο ησυχο μερος αυτην την ωρα ειναι το δωματιο-αποθηκη οπου εχει λιγη παραπανω σκονη..
 
Διαφορετικά που κοιμάται; Όχι δεν είναι καλό να είναι σε δωμάτιο με σκόνη. Ναι τώρα κοιμούνται πάντως. Τα δικά μου βλέπουν ήδη όνειρα :)
 
Διαφορετικα κοιμαται στο δωματιο που παιζουν τα παιδια οταν αποσυρονται 7,30-8 απο το παιχνιδι και πανε για βραδινο. Αυτο το δωματιο βεβαια εχει αλλο θεμα, επικοινωνει με το σαλονι με μια συρταρωτη πορτα, η οποια κλεινει αλλα περναει το φως απο το πορτατιφ του σαλονιου καθως και οι κουβεντες και η τηλεοραση εστω σε χαμηλη ενταση. Δεν ενοχλειται; Δεν μπαινω πια να δω αν κοιμαται και δεν ξερω τι κανει..
 
Δεν νομίζω να ενοχλείται. Εφόσον δεν υπάρχει κίνηση μπροστά του. Και στην φύση εξάλλου δεν υπάρχει απόλυτη ησυχία, τα νυκτόβια κυκλοφορούν και κάνουν ήχους τα βράδια.
Μπορείς αν θέλεις να το απομονώνεις ελαφρά με κάτι, όπως ένα παραβάν με φωτογραφίες πχ
photo-collage.jpg

είναι εύκολο και απλό στην κατασκευή και από εσάς.
Δεν ξέρω τον χώρο σας να σου πω άλλες ιδέες. Πάντως νομίζω εντάξει είναι εκεί που είναι.
 
Back
Top