Γενικά Το ήμερο αρσενικό μου cockatiel τσιμπάει το θηλυκό όταν είμαι παρών

vasilisbat

PB New Member
Εγγραφή
25 Σεπ 2014
Μηνύματα
71
Πόλη
Περιστέρι
Θέλω να κάνω μια ερώτηση, τον αρσενικό τον έχω από τον Μάρτιο κ μου είχαν πει ότι ήταν ήδη ενός χρόνου, έτρωγε από το χέρι μου τον χαϊδεύω γενικά ήταν πολύ καλός, πήρα μια θυλικια πριν 5 μέρες δν την έβαλα σε καραντίνα λάθος σωστό δν ξέρω φαινόταν πολύ καλά το πουλάκι, τα έβαλα μαζί και την δέχτηκε αμέσως αυτός της τραγουδάει συνέχεια σκύβει το κεφάλι του για να τον καθαρίσει η να τον ξυσει. Απλά που και που την τσιμπάει και από ότι έχω παρατηρήσει όταν είμαι εγώ... Τι σημαίνει αυτό;
 
Κακώς δεν τήρησες την καραντίνα εφόσον έχεις ένα υγιές πουλάκι, γιατί να ρισκάρεις την υγεία του;
Εκτός αυτού μετά την πάροδο της καραντίνας, τοποθετούμε τα δύο διαφορετικά κλουβιά των πουλιών στον ίδιο χώρο αλλά σε απόσταση ώστε να υπάρχει ακουστική ει δυνατόν επαφή μόνον για κάποιο διάστημα και τέλος τοποθετούμε πιο κοντά να βλέπονται ώστε να συνηθίσουν το ένα την παρουσία του άλλου και ίσως να γίνει ερωτικό παιχνίδι.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αν το αρσενικό σου είναι ήπιος χαρακτήρας δεν θα μπορούσε να δεχθεί κατ' ευθείαν την νέα ένοικο όπως και έγινε. Όσο για το θέμα υγείας εύχομαι να μην υπάρξει πρόβλημα και το κοριτσάκι να είναι υγιέστατο ώστε να έχεις ένα όμορφο ζευγαράκι.
Το ότι λες πως την τσιμπάει κατά την παρουσία σου μόνο είναι φυσικά μια υπόθεση γιατί πως ξέρεις τι κάνει όταν λείπεις;
Φυσικά ενδέχεται ως ταυτισμένο μαζί σου το πουλάκι να παρουσιάζει μια τάση ζήλειας. Τα τσιμπιματάκια συνήθως είναι πιο πολύ χειρονομία παρά επίθεση ανάμεσα σ' αυτά τα πουλιά που διακρίνονται για τον ήπιο χαρακτήρα τους και σπάνια επίπονα ιδίως μεταξύ αντιθέτου φύλου. Παρακολούθησε ωστόσο και επίσης παρακολούθησε το θηλυκό, κουτσουλιές, αν είναι καθαρή η περιοχή της αμάρας και γενική φυσική κατάσταση. Κάποια στιμγή σε νέο θέμα, ενημέρωσέ μας και προβληματίσου για την σωστή διατροφή τους.
Να σου ζήσουν!
 
Σε ευχαριστώ Μαρία για την απάντηση σου, και όλα αυτά που μου λες σίγουρα είναι σωστά το ότι δν τα έκανα είναι λόγος ότι μόλις είχα βάλει την θυλικια μέσα στο μαζί με το αρσενικό διάβασα για την καραντίνα και ελπίζω να είναι υγιέστατα κ να μην έχω πρόβλημα με την υγεία τους. Όταν λες αμαρα τι εννοείς; Όσο με την διατροφή υπάρχει κεχρί, πολυβιταμινη στο νερό τους, πιπεριά, λάχανο μαρούλι, μπανάνα η μήλο, πελετ, αυγοτροφη αλλά όχι σπιτική, και θα βάζω από αύριο και αυγό βραστό, πάντως η θυλικια είναι πολύ ζωηρή τρώει τα πάντα από την πρώτη στιγμή. Δν ξέρω αν θα τα βάλω για αναπαραγωγή πάντως
 
Αυγοτροφή ξέρεις να την ξεχωρίζεις από αυτά τα κίτρινα σκευάσματα που πουλάνε χύμα σε διαφανή σακκουλάκια. Αν ναι καλώς κανένα πρόβλημα μπορείς να την δίνεις. Αν είναι αυτά που ονομάζουν "βιταμίνες" καλό είναι να τα αποφύγεις. Αυγό σκέτο αμφιβάλλω να το δοκιμάσουν. Πάντως προσπάθησέ το, κανένα πουλί δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο.
Αμάρα αποκαλείται το σημείο κάτω και πίσω που κάνουν τις κουτσουλιές τους. Όταν οι κουτσουλιές είναι σφικτές και όπως πρέπει και το πουλάκι ζωηρό και περιποιείται τον εαυτό του, είναι καθαρή, αλλιώς έχει κολλημένες ακαθαρσίες.
Με μέτρο έως καθόλου το μαρούλι λόγω των φυτοφαρμάκων και της ασήμαντης θρεπτικής αξίας του και ενίσχυσε τα χορταρικά, τα σκούρα πράσινα, όπως σπανάκι, χόρτα εποχής ό,τι υπάρχει, γλυστρίδα, αρωματικά βότανα φρέσκα και ξηρά και από λαχανικά φανατικά μπρόκολο και κυρίως τα φύλλα του, κουνουπίδι, εποχής πάντα. Τα φρούτα με μέτρο αλλά δίνε. Κατά τ' άλλα όλα οκ τα δίνεις, και τροφή συσκευασμένη πάντα.
 
Για την τροφή το γνωρίζω πάντα συσκευασία δν παίρνω χύμα, αρωματικά φυτά εννοείς ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό δυόσμο, ;
 
Μόλις κοίταξα για την αμαρα είναι πεντακάθαρη και οι κουτσουλιές σφιχτες οπότε όλα καλά νομίζω.
 
Παιχνιδια εχουν; Το κλουβι τους τι διαστασεις εχει;
οχι πολλα πραγματα τωρα Φοιβο γτ ειναι μικρο για δυο ενα κρεμαστο μονο απο ξυλο και κουδουνακι τους ωαζω και χαρτι να κοβουν εχω και σκοινακι να τραβανε
 
Back
Top