Φροντίδα Το ήμερο κοκατίλ μου αγριέψε

maggie.troublemaker

PB New Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2014
Μηνύματα
9
Πόλη
Νάξος
Καλησπέρα με λένε μαργαρίτα κ έχω ενα κοκατιλ απο 2 μηνών το ξεκίνησα με την τροφή κρέμα. Κάθε μέρα το βγαζαμε εξω απο το κλουβί όλα καλά. Έχω όμως κ ενα Ζιζάνιο 3.5 χρονων που ενοχλούσε τον παπαγάλο κ έτσι είχε ξεκίνησε να μην τον θέλει τον γιο μου κ ερχόταν μονο σε εμένα. Έτσι αρχίσαμε να μη. Την βγάζουμε κάθε μέρα εξω απο το κλουβί αφού ο μικρός της πετούσε διάφορα. Έχουμε τώρα να την βγάλουμε 3 μέρες. Έβαλε ο μικρός το χερι του κ την χάιδεψε μέσα στο κλουβί κ στην συνεχεια την βγαλαμε εξω. Δεν αφήνει να την ακουμπισουμε μου κανει επιθεση κ θέλει να είναι συνέχεια Κοντ στον μικρο. Τι να κάνω να την ηρεμησω;
 
Γεια σου Μαργαρίτα, δεν μας λες ποια είναι τώρα η ηλικία του πουλιού. Επίσης δεν κατάλαβα ακριβώς, προτιμάει την παρέα του μικρού παιδιού σας και αγριεύει εσάς;
Πάντως σε γενικές γραμμές, τα πουλιά και όλα τα ζώα γενικότερα αγαπούν την ρουτίνα τους και έξω από αυτήν νοιώθουν ανασφάλεια και αντιδρούν καθένα ανάλογα με την ψυχοσύνθεσή του.
Το κάνουμε πολλοί αυτό, να "πέφτουμε με τα μούτρα" σε ένα ζώο όταν είναι νεοφερμένο και μετά να το "παραμελούμε". Ούτε το πριν είναι καλό, ούτε το μετά.
Τώρα θα πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα στην σχέση σας με το πουλάκι, τέτοιο που θα μπορείτε να το τηρείτε κατά το πλείστον και με ηρεμία και ήπια συμπεριφορά θα επανέλθει.
Χρησιμοποίησε λιχουδιές, παιχνιδάκια, μαλακή φωνή και θα ηρεμήσει. Μην ξεχνάς ότι αφού το ταίσατε με κρέμα σας θεωρεί κάπως σαν γονείς και η παραμέληση το ενόχλησε.
Το παιδάκι είναι μικρό φυσικά και είναι δύσκολο να καταλάβει πως πρέπει να αντιμετωπίζει το πουλάκι, γι αυτό η ώρα της φροντίδας του πουλιού θα πρέπει να είναι κοινή για όλους ή έστω ενός ενήλικα και του παιδιού, ώστε σιγά σιγά να επανέλθει η κατάσταση στα προηγούμενα και να εξελιχθεί.
Όλα θα πάνε καλά, να χαίρεστε και το παιδάκι σας και το κοκατιλάκι σας :)
 
Ναι είναι 7 μηνών τώρα. Γενικά ηταν κάθε μερ εξω απο το κλουβί. Το περισσότερο που δεν έχει βγει καθόλου απο κλουβί είναι 3 μέρες. Μόλις της μιλούσα ήρεμα κ να ηταν άγρια ηρεμουσε κ εκανε το Κεφαλά κι της κάτω για να την χαιδεψω. Σήμερα μετα απο 3 μέρες στο κλουβί το πρωτο χερι ηταν του μικρού. Κ απο εκεί κ πέρα οπου πήγαινε ο μικρός ηταν απο πίσω κ ή Πόλυ. Κ Μολις της ομιλούσα εγώ μου έκανε επιθεση κ με δάγκωμα με δυναμη. Ενω στον μικρο που πάντα του φώναζε μοκισ τον έβλεπε ηταν πανω του κ του γαργαλουσε το αυτί.. Δεν της έχω κόψει φτερά μας έχει βγει κ καταλάθος εκτός σπιτιού 3 φορες αλλά ηταν παλι πανω μου δεν έφευγε. Στεναχωριεμαι που δεν μς θέλει αλλά χαίρομαι που τα βρήκε με τον μικρού λι μου. Αλλά έτσι όπως έκανε φοβήθηκε ο μικρός κ δεν την ήθελε μέχρι που τριβοταν στο κεφάλι του κ του εκανε γαργαλιματα ατο αυτά κι του... σκευτομουν να της φέρω παρέα αλλά τώρα που αγριεψε φοβαμε πως θα χειροτερέψει με την παρέα...
 
Θα επανέλθει και μ' εσάς. Απλά σας κρατάει κακία και θεωρεί ότι σ' εκείνον οφείλεται η έξοδός της. Σιγά σιγά και εφόσον συνεχίζετε να την βγάζετε θα της περάσει. Πρόσεχε με τους ανοιχτούς χώρους, πολλά δεν φεύγουν επανειλλημμένα, αλλά κάποια στιγμή φεύγουν.
 
Ναι πήραμε μετρα γιατί την πρωτη φορά της έκανε επιθεση στον αέρα ενα χελιδόνι κ την τραυμάτισε ευτυχώς λίγο.. σας ευχαριστώ πολύ. Θα το παλεψω γιατί είναι πολύ καλό πουλάκι, σας ευχαριστώ πολύ.
 
Να μας ενημερώνεις και ό,τι χρειάζεσαι το συζητάμε :)
 
Back
Top