Αναπαραγωγή Το αρσενικό ζεμπράκι έφυγε, να πάρω ένα καινούργιο αρσενικό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gx8352
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gx8352

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2016
Μηνύματα
4
Πόλη
Βιάννος
καλώς σας βρήκα πριν από ένα μήνα αγόρασα ένα ζευγάρι Ζεμπράκια και όλα πήγαιναν κάλα και έκαναν 5-6 αυγά, αλλά από απροσεξία μου έφυγε το αρσενικό. η θηλυκιά πυρώνει κανονικά τα αυγά αλλά σήμερα είναι ανήσυχη και φωνάζει αρκετά συχνά ενώ τις προηγούμενες ημέρες ήταν ήσυχη και περισσότερη ώρα στην φωλιά. Να πω ότι τα αυγα τα έχουν περίπου δέκα μέρες. τι να κάνω να πάρω αρσενικό ή να αφησω να ολοκληρώσει την διαδικασία και μετά αγορά αρσενικού. καιπιστεύετε ότι μπορει να τα καταφέρει η θυληκιά να τα μεγαλώσει μόνη της.
 
Καλώς ήρθες!
Κρίμα για το αρσενικό που έχασες.
Όχι δεν πρέπει τώρα να βάλεις άλλο αρσενικό στο κλουβί. Κατ' αρχήν όταν θα έρθει η ώρα να το πάρεις, θα πρέπει πριν ενώσεις το ζευγάρι, να τηρήσεις καραντίνα .
Θα αφήσεις το θηλυκό να τα καταφέρει μόνο του, απλά έχε της πιο κοντά του την τροφή του και το νερό. Σουπιοκόκκαλο της έχεις στο κλουβί; 5 ή 6 αυγά έκανε; :) Έδωσες κάποιο συμπλήρωμα ασβεστίου στο νερό;
 
Γειά σου maria p σε ευχαριστώ για την βοήθεια. στο κλουβί της έχω σουπιοκόκαλο, τροφή, αυγό, μήλο, άμμο αλλά συμπλήρωμα ασβεστίου δεν έχω βάλει, έχεις κάποιο να μου προτείνεις;
 
Στα συμπληρώματα υπάρχουν πολλά αλλά το πιο φθηνό και αυτό που βρίσκεις στα περισσότερα μαγαζιά είναι το <Link Removed> Πάρε και <Link Removed> να υπάρχει διαθέσιμο μόλις σκάσουν οι νεοσσοί.
 
γειά και πάλι σχετικά με την θυληκιά δεν μπαίνει καθόλου στη φωλιά την ημέρα μα μόνο την νύχτα τι σημαίνει αυτό;
 
γειά και πάλι σχετικά με την θυληκιά δεν μπαίνει καθόλου στη φωλιά την ημέρα μα μόνο την νύχτα τι σημαίνει αυτό;
Σύμφωνα με το πρώτο σου ποστ τα αυγα την Παρασκευή τα κλωσσουσε για δέκα μέρες. Τη στιγμή που την ημέρα τώρα δεν μπαινει καθόλου στη φωλιά κατά την άποψή μου τα αυγά και ενσπορα να ήταν θα έχουν χαλάσει.
 
άρα μου προτείνεις να ξεκινήσω διαδικασία αγοράς αρσενικού;
 
Back
Top