Αναπαραγωγή Το αρσενικό ζεμπράκι τσιμπάει τους νεοσσούς

sissy-nikos

PB New Member
Εγγραφή
18 Δεκ 2013
Μηνύματα
3
Καλησπέρα, έχω εδώ και τρεις μήνες τα ζεμπράκια μου τα οποία γέννησαν και ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κλωσούσαν και οι δύο γονείς και ήταν αγαπημένοι. 'Εχει όμως τώρα λίγες μέρες όπου τα μικρά άρχισαν να βγαίνουν από τη φωλιά και να κάνουν τις βόλτες τους στο κλουβί και ο αρσενικός τους τσιμπάει. Γιατί συμβαίνει αυτό ξαφνικά; Ενώ όσο ήταν μέσα ακόμα τα τάιζε κιόλας και τα φρόντιζε.
 
καλημέρα, καλώς ήρθατε στο φόρουμ και να σας ζήσουν τα μωράκια!
Δεν είχα ποτέ γέννα σε ζεμπράκια αλλά προφανώς πρέπει να χωρίσετε τον αρσενικό από το κλουβί εφόσον διαπιστώνετε πρόβλημα.
Πιθανότατα θέλει να ζευγαρώσει και πάλι, κάτι το οποίο δεν είναι και επιθυμητό για την υγεία του ζευγαριού.
 
Σ' ευχαριστώ πολύ! Μήπως ο αρσενικός επειδή βλέπει ακόμα τη φωλιά μέσα στο κλουβί θέλει να ζευγαρώσει; Πότε μπορώ να βγάλω τη φωλιά; Τα μικρά κυκλοφορούν αρκετά έξω όλη τη μέρα αλλά κάθονται ακόμα στη φωλιά και το βράδυ κοιμούνται μέσα. Επίσης σκεφτόμαστε να πάρουμε μεγαλύτερο κλουβί άμεσα γιατί τα πουλάκια από 2 έγιναν 7 και θέλουμε να είναι πιο άνετα. Θα τους επηρεάσει η αλλαγή περιβάλλοντος τώρα που είναι πολύ μικρά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Όταν λες "νεοσσούς", πόσων ημερών εννοείς;
 
καλο θα ηταν να περιμενεις λιγο με την φωλια θα δεις να κοιμουνται εξω πρωτα τουλαχιστον ετσι κανουν τα καναριναι γιατι για ζεμπρακια δεν ξερω ουτε εγω
να ξεκινησουν να τρωνε μονα τους και μετα αλλαγη κλουβιου
 
το πρώτο μας γεννήθηκε 25 Νοεμβρίου δηλαδή 23 ημερών και τα υπόλοιπα το καθένα μια μέρα αργότερα.. Μπορεί να έκανα λάθος που τα είπα νεοσσούς, δεν ξέρω μέχρι ποια μέρα λέγονται έτσι.
 
Back
Top