Αναπαραγωγή Το αρσενικό κυνηγούσε το θηλυκό και έτσι τον αντικατέστησα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vagos

PB Member
Εγγραφή
30 Νοε 2008
Μηνύματα
214
Πόλη
Βόλος
Έβαλα σε ζευγαρώστρα τον Κανέλο(είναι κανελής γι αυτό τον αποκαλώ έτσι)με μία θηλυκιά που αγόρασα πρόσφατα, χρώματος κατά βάσιν λευκού με λίγο κίτρινο στα φτερά. Τοποθέτησα φωλιά και νήμα και η καημένη άρχισε να την φτιάχνει σχεδόν αμέσως.Αυτός ο...χάχας όμως άρχισε να την κυνηγάει και να της επιτίθεται. Μετά από κάποιες ώρες παρατήρησης από μέρους μου, αποφάσισα να τον βγάλω απ'το κλουβί και να της βάλω άλλον αρσενικό,τον ''Ασπρούλη'', που ταιριάζουν πιο πολύ κ' στα χρώματα.
Δεν ξέρω εάν έπραξα σωστά, γι αυτό ζητώ τα φώτα σας κ' τις συμβουλές σας.Αακαι κάτι άλλο. Πριν από λίγο την άκουσα ενώ ανέπνεε να ''σφυρίζει'' από τη μύτη,όπως εμείς όταν έχουμε συνάχι. Τι είναι αυτό πάλι;
Ευχαριστώ.
 
Κυνηγητό(?)

Μήπως δεν την κυνηγουσε... Και ήθελε να συνουσιαστούν; Ετσι κανουν τα πουλάκια, σεΞ. Εγώ Θα πρότεινα αύριο πρωί πρωί να βάλεις τον κανέλο! Και όλα θα πάνε καλα.
 
Δεν είμαι ειδικός αλλά πιστεύω πως να αλλάζουμε τον αρσενικό στη θυληκιά δεν είναι και ότι καλύτερο. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία, να έχουν γνωριστεί και τα λοιπά. Μου έχει τύχει και εμένα να έχω επιθετικό αρσενικό που δεν ταίριαξε ποτέ με την θυληκιά που είχα. Τώρα για το τελευταίο, το ότι ''σφυρίζει'', για κοιταξέ το. Μακάρι να μην είναι κάτι σοβαρό.
 
Την χτυπούσε, δηλαδή την τσίμπαγε, κρατούσε πούπουλά της στο ράμφος του. Και αυτή η κακόμοιρη κρυβόταν κάτω απ'την ταίστρα.
Μήπως δεν την κυνηγουσε... Και ήθελε να συνουσιαστούν; Ετσι κανουν τα πουλάκια, σεΞ. Εγώ Θα πρότεινα αύριο πρωί πρωί να βάλεις τον κανέλο! Και όλα θα πάνε καλα.
 
"άρχισε να την κυνηγάει και να της επιτίθεται"... Τι εννοείς ακριβώς; Είδες συμπεριφορά δηλαδή επίθεση με σκοπό να την τσιμπίσει; Την τσίμπησε; Εάν όχι νομίζω ότι είναι φυσιολογική η συμπεριφορά και κακώς άλλαξες το πουλί το αρσενικό αμέσως... Εγώ έχει τύχει να βάλω αρσενικό καναρίνι μέσα σε ζευγαρώστρα που υπήρχε ήδη θηλυκιά και μόλις της είχα αφαιρέσει άλλο αρσενικό από μέσα που τον είχα μαζί της, στην αρχή και μόλις έβαλα τον δεύτερο αρσενικό μέσα το πιστεύεις ότι το πρώτο πράγμα που πήγε να της κάνει ήταν να την καβαλήσει;αυτή όμως δεν τον άφησε και υπήρξε μία μικρονευρικότητα αλλά όλα ξεπεράστηκαν μετά την πάροδο 2 ημερών όπου άρχισε να της κελαηδάει με πάθος και να τη ζευγαρώνει συνεχώς ακόμα και μπροστά μου... Μιλάμε μέχρι και 10 φορές τη μέρα το έβλεπα με τα μάτια μου... Θα ήταν ίσως και πιο πολλές τις οποίες προφανώς δεν είχα δει... Οπότε μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπέρασμα για μένα έπρεπε να τον αφήσεις και άλλο μαζί της αν βέβαια δεν την τσιμπούσε...όσο για το θέμα του ζευγαρώματος μπορώ να σου πω ότι μερικές φορές μπορεί απλά να σηκώνει την ουρίτσα της και να του κάθεται αμέσως άλλες πάλι της κελαηδούσε και την κυνηγούσε κανά δεκάλεπτο μέσα στο κλουβί μέχρι να του κάτσει(ερωτικά παιχνιδίσματα είναι αυτά), σε τέτοια φάση δηλαδή όταν θέλουν να ζευγαρώσουν και το αρσενικό και η θηλυκιά συνήθως κάνουν ένα χαμηλόφωνο τιτίβισμα (δεν μπορώ να στο περιγράψω ακριβώς κάτι σαν τι τι τι τι τι σαν υπόκοφος ήχος είναι) και πολύ φοβάμαι ότι η κανάρα σου που μάζευε και μαλλάκια μέσα στην φωλιά δείγμα ότι είναι πυρωμένη έκανε αυτό το θόρυβο γιατί φώναζε τον αρσενικό να την καβαλήσει!
 
Την χτυπούσε, δηλαδή την τσίμπαγε, κρατούσε πούπουλά της στο ράμφος του. Και αυτή η κακόμοιρη κρυβόταν κάτω απ'την ταίστρα.
sorry φίλε απαντούσα παράλληλα με σένα και δεν είδα τι είχες γράψει... Μία τέτοια συμπεριφορά όντως είναι πολύ επιθετική και καλώς έκανες που τα χώρισες
 
Δεν έχω βάλει ζευγάρια άλλη φορά, άλλωστε μόλις εφέτος άρχισα να ασχολούμαι με τα πτηνά. Οπότε είμαι παντελώς αρχάριος κ' άσχετος.Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο αρσενικός δεν πολυγούσταρε άλλους στα ''χωράφια'' του. Πάντως τον έβαλα σε άλλη ζευγαρώστρα με άλλη κανάρα. Εκεί όμως δεν έπαιρνε τσαμπουκάδες. Η κανάρα έχει σχεδόν το διπλάσιο μέγεθος απ'αυτόν.
 
Back
Top