Γενικά Το αρσενικό μου Κοκατίλ κλωσσάει τα παιχνίδια του

zouzounel

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2017
Μηνύματα
241
Πόλη
Πειραιάς
Το αρσενικό μου κοκατίλ προφανώς θέλει να γινει πατέρας! :D

Επαιζε με την κόρη μου με μικρά πολύχρωμα, πλαστικά μπαλάκια και διάλεξε τα δυο
κίτρινα, τα οποία αποφάσισε να τα κλωσσήσει!
Το Σάββατο το πρωί τον είδα να κάθεται κάτω στο κλουβί φουσκωμένος και φοβήθηκα ότι
κάτι έπαθε, μόλις πλησίασα το κλουβί ανέβηκε στο κλαδάκι και μου σφύριζε, οπότε και του
άνοιξα το κλουβί να βγει έξω. Πέρναγε η ώρα και δεν έβγαινε (πρωτοφανές!) και ξαναπήγα
κοντά και τον είδα πάλι να καθεται κάτω, οπότε παρατήρησα ότι καθόταν πάνω στα μπαλάκια.
Τα κλωσάει κανονικά, και με μεγάλη επιμέλεια! Τα γυρίζει και τα ξαναβάζει κάτω από τα φτερά του! Εν τω μεταξύ έχει αγριέψει και δε μας θέλει κοντά στο κλουβί. Έτσι, για να μην εκνευρίζεται, του σκέπασα το κλουβί από τη μια μεριά, ώστε να μη μας βλέπει και να έχει την ησυχία του. Το βράδυ παρατήρησα ότι κοιμάται στο κλαδί του, όχι κάτω.

Σήμερα καθάρισα το κλουβί και αύριο λέω να τα αφαιρεσω τα μπαλάκια (του τα άφησα 3-4 μέρες μπας και ηρεμήσει). Είναι σίγουρα αρσενικό, 1,5 χρονών, με τεστ DNA και.. εκφρασμένες ερωτικές επιθυμίες σε ένα κρεμαστό παιχνίδι στο κλουβί του :)

Μα όλα τα παράξενα σε μάς! 😛
 
Ναι προφανως ειναι στην εποχη του ο καημενος τωρα! Καλα εκανες και τα εβγαλες! Καλο ειναι οταν βλεπουμε συμπεριφορες που μας δειχνουν οτι το πουλι ειναι σε φαση αναπαραγωγης να μη του ενισχυουμε αυτο το αισθημα αλλα να προσπαθουμε να το κανουμε να φυγει απο αυτη τη φαση! Δλδ μπορεις να αλλαξεις λιγο τη διαρρυθμιση τυ κλουβιου να το κανεις κανα μπανακι και φυσικα να μη του ξαναδωσετε αυτα τα μπαλακια που του θυμιζουν αυγα! Εφοσον το πουλι ειναι μονο του και δεν υπαρχει περιπτωση να προχωρησει η διαδικασια της αναπαραγωγης καλο ειναι να αποφευγουμε οτι το ωθει προς τα εκει!
 
Ναι, τα εχω βγάλει ήδη και επανήλθε στα φυσιολογικά του ο μικρός :)
καλα εκανες! Μπραβο! Και οσο μπορειτε αποφευγετε τα χαδια στο σωμα και κατω απο τις φτερουγες! Μονο στο κεφαλι και στο λαιμο χαδακια!
 
καλα εκανες! Μπραβο! Και οσο μπορειτε αποφευγετε τα χαδια στο σωμα και κατω απο τις φτερουγες! Μονο στο κεφαλι και στο λαιμο χαδακια!

Eίναι δύσκολος άντρας αυτός, χάδια μόνο στο κεφάλι και αααν θέλει :D
 
Back
Top