Ασθένειες Το αρσενικό μου lovebird πέθανε

mixmoutaf

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2017
Μηνύματα
47
Πόλη
Κως
Καλησπέρα στην παρέα. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το λοβάκι μου. Θα σας εξηγήσω αμέσως. Σήμερα το πρωί πηγα να αλλάξω το νερό και την τροφή στα λοβάκια μου (ζευγάρι), και βρίσκω την θηλυκιά να κάθετε στην είσοδο της φωλιάς τους και να κοιτάει τον αρσενικό μου ο οποίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. Μεγάλη απώλεια για εμένα γιατι τον είχα 5 χρόνια. τον είχα πάρει το 2014 από pet shop. Όλες αυτες τις τελευταίες του μέρες δεν μου έδειχνε ότι κάτι δεν πάει καλά, ίσα ίσα ήταν όπως πάντα. ευδιαθετος. Με αυτά που σας λέω από τι πιστεύετε ότι μπορεί να με άφησε ο πολύ καλός μου φίλος; Από τη μεριά μου εγώ νομίζω ότι από το pet μου είχαν πει ψέματα για την ηλικία του. Τον αγόρασα το 2014 και μου ειπαν οτι είναι ενός έτους. Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο.
 
Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο.
Μιχάλη, λυπάμαι για την απώλειά σου, αλλά μακάρι να σου απέκρυψαν την ηλικία του και το πουλάκι να ήταν ήδη μεγάλος, και να έφυγε πλήρης ημερών.
Τώρα, θα πρέπει όπως καταλαβαίνεις, προκειμένου να μάθεις από τι πέθανε, να το στείλεις το σωματάκι του για νεκροψία. Δύσκολο να σου πούμε από εδώ τους λόγους που οδήγησαν στον θάνατό του, εκτός κι αν υπήρξαν συγκεκριμένα συμπτώματα, που όπως μας λες στο μήνυμά σου, δεν υπήρξαν.
Όσον αφορά στο θηλυκό πουλάκι, θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να το ελέγχεις οπτικά για ο,τιδήποτε διαφοροποιημένο παρατηρήσεις και σε πρώτο σύμπτωμα (μακάρι να μην συμβεί τίποτα φυσικά) να τρέξεις σε ειδικευμένο σε πτηνά γιατρό. Κι αυτό στο λέω, για τον φόβο των Ιουδαίων, και για την περίπτωση φυσικά το αρσενικό να είχε κάτι το μολυσματικό, το οποίο κόλλησε και το θηλυκό σου παπαγαλάκι. Οπότε το επόμενο χρονικό διάστημα θα είσαι σε επιφυλακή. Επίσης καλό θα ήταν να εντοπίσεις κοντά σου έναν πολύ ικανό πτηνίατρο, και να έχεις πρόχειρα τα στοιχεία επικοινωνίας του. Δες στη λίστα που σου παραθέτω (διάβασε και τα σχόλια μελών όπου υπάρχουν και συζητάμε περαιτέρω για το ποιός θα μπορούσε να είναι) https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Γεια σου Μιχαλη, λυπαμαι για την απωλεια σου...

Από τη μεριά μου εγώ νομίζω ότι από το pet μου είχαν πει ψέματα για την ηλικία του. Τον αγόρασα το 2014 και μου ειπαν οτι είναι ενός έτους. Μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Απο την στιγμη που το πουλακι δεν φοραγε δαχτυλίδι η ηλικια του ειναι αγνωστη με οτι αυτο συνεπαγεται,
Το γεγονος οτι το πηρες απο pet ενισχύει περαιτερω το παραπανω.

Το γεγονος οτι ο θανατος ηταν αιφνιδιος χωρις να εχει δειξει κατι το πουλακι μπορει να οφειλεται σε καποιο καρδιολογικο προβλημα χωρις βεβαια να αποκλειονται αλλες αιτιες.
Το κλουβακι ειναι σε εσωτερικο ή εξωτερικο χωρο;
 
Είναι δυοροφη κλουβα και ειναι στη βεραντα. Καθώς καθάριζα το κλουβί αυτό που παρατήρησα ειναι κουτσουλιές με αίμα. Είναι κάτι σοβαρό και για την υγεία της θηλυκιάς μου αλλά και για εμάς;
 
Είναι δυοροφη κλουβα και ειναι στη βεραντα. Καθώς καθάριζα το κλουβί αυτό που παρατήρησα ειναι κουτσουλιές με αίμα. Είναι κάτι σοβαρό και για την υγεία της θηλυκιάς μου αλλά και για εμάς;
Δηλαδή Μιχάλη, θεωρείς ότι οι κουτσουλιές με αίμα μπορεί να προέρχονται από το θηλυκό πουλάκι; Αν ναι, πρέπει να πάει σε πτηνίατρο άμεσα.
 
Δηλαδή Μιχάλη, θεωρείς ότι οι κουτσουλιές με αίμα μπορεί να προέρχονται από το θηλυκό πουλάκι; Αν ναι, πρέπει να πάει σε πτηνίατρο άμεσα.
Απο το αρσενικο πριν φυγει
 
Μιχάλη τα πουλιά όπως και τα άλλα όντα δυστυχώς δεν πεθαίνουν μόνο απο φυσικό γήρας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας το άλλο πουλάκι για μια εξέταση σε έναν ειδικό γιατρό το συντομότερο.

Γράφεις για αίμα στις κουτσουλιές. Έχεις κρατήσει το χαρτί ή καμιά φωτογραφία να δούμε; Το αίμα εκτός κι αν είναι της στιγμής δεν φαίνεται κόκκινο πάντως στο χαρτί.

Μπορούμε παρόλα αυτά να δούμε μερικές φωτο απο φρέσκες κουτσουλιές απο το πουλάκι που έμεινε πάνω σε λευκή κόλλα Α4?
 
Τελευταία επεξεργασία:

Οκ, κανε αυτο που σου προταθηκε με τις κουτσουλιες γιατι πολλες φορες οι κουτσουλιες αποκτουν χρωμα απο την τροφη(κροκετα, πελετς) ειτε απο φρούτα και λαχανικα.
 
Καλε μου φίλε Μιχάλη καλησπέρα. Λυπαμε για την απολια. Προσωπικά ξέρω ποσο πόλη αγαπάς και φροντιζης τα πουλάκια σου, και τις υπερωχες συνθήκες διαβιωσεις και καθαριότητας τους παρεχεις. τα μέλη σε κατευθηναν πόλη σωστά. Να είσαι καλά, και πολλά φιλια στο μωράκι σου.
 
Έκτορα μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είσαι άνθρωπος που εκτιμώ βαθύτατα. Οι συζητήσεις και οι συμβουλές σου, που κάνουμε συχνά για αυτά τα υπέροχα πλάσματα τα παπαγαλάκια με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Η απώλεια του μικρού μου φίλου ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για εμένα...
 
Μηχάλη λυπάμαι πολύ για τον ξαφνικό θάνατο του αρσενικού σου.
Το σίγουρο είναι ότι τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό, αντθέτος μπορείς να ενεργήσεις και να προλάβεις μιν συμβεί κάτι και στην θηλυκά σου.
Και εγώ θα σε πρότεινα και θα συμφωνήσω με τον Γιάννη να το πάς σε πτηνίατρο άμεσα.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση βοήθεια για τον θάνατο του μικρού μου φίλου. Δυστυχώς εδώ στο νησί της Κω που διαμένω δεν υπάρχει πτηνίατρος. Παρόλα αυτά μίλησα τηλεφωνικά με μια πτηνίατρο από κομοτινή. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πό ξαφνικά και άδικα έφυγε το φιλαράκι μου, και ξέρω ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεται τώρα προσέχει ακόμη περισσότερο τη Λίνα του και τα δυο τους πιτσιρίκια. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.
 
Παρόλα αυτά μίλησα τηλεφωνικά με μια πτηνίατρο από κομοτινή.
Πες μας για αυτό, σε κατηύθυνε να στείλεις δείγματα για εξετάσεις; Σου είπε να περιμένεις;
 
Back
Top