Γενικά Το αρσενικό μου parrotlet περνάει κρίσεις ζήλιας

ParrotletTwityZeta

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
795
Πόλη
Μυτιλήνη
Αγαπητό μου Petbirds θέλω να σας πω ότι ο Τουίτι περνάει κρίσεις ζήλιας δηλαδή την μουνταρει ή της δαγκώνει τα ποδια οπότε βγάζω την Ζέτα μαζι του έξω .Για ποιον λόγο να το κάνει αυτό ? Είναι ορμονικό? Την ζηλεύει (παρόλο που περνάω πιο πολύ χρόνο μαζί του επειδή η άλλη κάθεται Σκοπια και φυλάει την φωλιά)? Ή με ζηλεύει και θέλει να προστατεύσει την σύζυγό του ?
ΥΓ: Μέσα στο κλουβί είναι πολύ αγαπημένα και ζευγαρώνουν κιόλας και βγαίνουν μόνο όταν θέλουν (δηλαδή έχω ανοιχτό το πορτακι)
 
@ParrotletTwityZeta Θα πρότεινα να αφαιρεθει η φωλια μιας και η εποχη ειναι άκρως ακατάλληλη να αυξηθεί η υπνος(μείωση φωτοπεριοδου) και θα ηρεμήσουν οι ορμονες αν γινουν ολα σωστα λ.
 
Όταν λέτε σας ζηλεύει τι εννοείτε? Φοβάται μην πειράξετε το θυληκό?
 
μόλις την ακουμπήσω και έχω εκεί την προσοχή μου ξεκινάει να την διώξει
Είναι απόλυτα φυσιολογική η αντίδρασή του. Θέλει να την διώξει απο εσένα γιατί είναι δικιά του. Ο μόνος τρόπος για να την διώξει απο εσένα είναι αυτό που κάνει. Θα τα άφηνα στην ησυχία τους εφόσον επιθυμείς αναπαραγωγή διότι μπορεί να την τραυματίσει. Δεν γίνεται να είναι και πετ και ζευγάρι με φωλιά ταυτόχρονα.
 
@Φοίβος δηλαδή θα ξεκινήσω να τα ξαναβάζω μετά το τέλος της περιόδου? Επίσης έναν μήνα δεν τα βγάζαμε αλλα ακόμα δεν έχουν κάνει κανένα αυγό
 
@ParrotletTwityZeta Μπορεί να μην έκαναν αυγό λόγος κακής σχέσης μεταξύ τους αλλά αφού ανέφερες ότι τα πανε καλα. Έτσι και αλλιώς νομίζω έχει περασει η περίοδος αναπαραγωγής αν δεν κάνω λάθος... Καλο βράδυ!
 
@Ameli οι σχέσεις μεταξύ τους εντός του κλουβιου είναι μια χαρά, η σύζυγος τα βλέπει κάθε πρωί ( που σηκώνεται πιο νωρίς) να ζευγαρώνουν.Μηπωσ επειδή είναι η πρώτη τους ?
 
@Φοίβος δηλαδή θα ξεκινήσω να τα ξαναβάζω μετά το τέλος της περιόδου?
Αυτό δεν μπορεί να στο υποσχεθεί κανείς, δηλαδή το να θα χαλαρώσουν οι διαθέσεις του αρσενικού απέναντί σου μετά το τέλος της αναπαραγωγής. Θα πρέπει να το αξιολογήσεις μόνος σου όταν βγάλεις τη φωλιά κι αυξηθούν οι ώρες του σκοταδιού-ύπνου.
Επίσης έναν μήνα δεν τα βγάζαμε αλλα ακόμα δεν έχουν κάνει κανένα αυγό
Κι αυτό απο μόνο του δεν λέει τίποτα. Προφανώς τα πουλιά δεν είναι έτοιμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εαν έχεις τη φωλιά μέσα απο την άνοιξη και δεν έχει γίνει τίποτα, θα σου πρότεινα να τη βγάλεις και να ξαναδοκιμάσεις το χειμώνα ή την άνοιξη αν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες στο σπίτι σας το χειμώνα απο άποψη χώρου, ησυχίας, προετοιμασίας.

Με το πως θα βγάλεις τη φωλιά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τι είδους φωλιά έχεις και που? Δεν είναι εξωτερική κρεμαστή; Το πως θα αντιδράσουν θα το δεις μόνος σου. Αν τα πουλιά δεν μπαίνουν συχνά στη φωλιά και δεν κοιμούνται εκεί, ούτε που θα την αναζητήσουν πιστεύω.
 
Φίλε μου, με όλο το σεβασμό προς εσένα και προς τα υπόλοιπα μέλη, και χωρίς να θέλω να φανώ αγενής, γιατί μπαίνετε και ζητάτε συμβουλές αφού δεν έχετε σκοπό να τις ακολουθήσετε ή δεν τις ακολουθείτε; Πριν από 1-2 μήνες είχες ανοίξει ένα θέμα και νομίζω σου είχα δώσει σαφείς εξηγήσεις και συμβουλές για το πως να διαχειριστείς την κατάσταση, σου τόνισα την ιδιαιτερότητα που έχουν τα πουλάκια σου και σου πρότεινα να αφαιρέσεις την φωλιά, να αφήσεις τα πουλάκια να ηρεμήσουν και να την τοποθετήσεις ξανά από Σεπτέμβριο, αφού θα έχεις λύσει προτίστως, το θέμα της ησυχίας και της απομόνωσης. Αντιθέτως, εσύ κάνοντας τα δικά σου, αποφάσισες να κρατήσεις τη φωλιά (λογικά θα πρέπει να είναι στη θέση της 4 με 5 μήνες), να έχεις το κλουβί στον ίδιο χώρο με ότι αυτό συνεπάγεται και να συνεχίσεις να συμπεριφέρεσε στα πουλιά σαν πετ. Η συνέπεια των ενεργειών σου είναι να έχεις μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα αρσενικό φουλ πυρωμένο, τρελαμένο από τις ορμόνες, που σε βλέπει ανταγωνιστικά γιατί είναι ταϊσμένο από ανθρώπινο χέρι, άρα γι αυτό είσαι όμοιος του και ένα θηλυκό που δεν είναι έτοιμο για αναπαραγωγή, μπερδεμένο από τα μέσα-έξω, τα χάδια και την γενικότερη ανθρώπινη επαφή. Πρέπει πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θέλεις από τα πουλιά πετ ή αναπαραγωγή. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Αν θες τόσο πολύ να μπλέξεις με αναπαραγωγή, εγώ θα σου πρότεινα να κρατήσεις τα πουλάκια που ήδη έχεις σαν πετ και να πάρεις ένα ζευγαράκι άγρια για αναπαραγωγή. Αυτό θα έκανα στη θέση σου. Για το κεντρικό ερώτημα του θέματος σου συμφωνώ με τις απόψεις του Ανέστη @Φοίβος και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Στο τονίζω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι συνέπεια των λανθασμένων ενεργειών σου.
 
@Φοίβος είναι κρεμαστή αλλά περνάνε πολλές ώρες μέσα . Σκέφτομαι άμα θα προβάλουν αντίδραση.
Απλά την αφαιρείς. Δεν θα πάθουν τίποτα.
@jk1980 μετά την αναπαραγωγική θα μπορέσουν να είναι ως πετ ?
Δεν έχω εμπειρία από τέτοιου είδους ζευγαρώματα και δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά. Και δεν νομίζω να βρεις σαφή απάντηση και στο διαδίκτυο γενικά, καθώς αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με την εκτροφή δεν πειραματίζονται με τέτοια ζευγαρώματα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά τους, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να μην μπορείτε να τα έχετε σαν πετ.
 
@ParrotletTwityZeta

Πρεπει να θεσεις εναν ξεκαθαρο στοχο στο μυαλο σου και να πορευτείς με συνεπεια προς εκεινη την κατεύθυνση.

Το οτι τα πουλακια ειναι μεγαλωμενα στο χερι ουτως ή αλλως ανεβαζει το επιπεδο δυσκολιας αναπαραγωγικα,οποτε και η δικη σου συμπεριφορα θα πρεπει να ειναι απόλυτη ειτε ως pet είτε ως αναπαραγωγη.
Διαφορετικά θα εισαστε και εσυ και αυτα μονιμα σε μια ενδιαμεση κατασταση σαν αυτη που περιγραφεις.
 
Δεν φέρω αντίρρηση αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη η αναπαραγωγή είναι ένστικτο. Και τα σκυλάκια είναι εξημερωμένα ( εννοώ αυτά που ζουν στο σπίτι) αλλά και που τα βάζουν να ζευγαρώσουν παραμένουν ζώα συντροφιάς με λίγα λόγια pet. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι είτε είναι τάισμενα στο χέρι είτε όχι τα ένστικτα τόυς είναι πολυ " δυνατά " . Δεν είμαι ειδικός και προφανώς εσείς ξέρετε πολλαα παραπάνω από εμένα αλλά ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου για να καταλάβω καλύτερα πως λειτουργεί το πράγμα. Καλη συνέχεια!
 
@Ameli Oι παπαγάλοι θεωρούνται και είναι άγρια ζώα. Είναι το ίδιο αρχέγονο είδος που ζούσε στο δάσος κι όχι ένας εκφυλισμένος λύκος (σκύλος). Συγκρίνεις τελείως ανόμοια πράγματα.
 
@Φοίβος Αν αφήσουμε λίγο την σύγκριση στην άκρη ποιος ο λόγος τα παπαγαλάκια που είναι ταισμενα στο χέρι να μην αναοαραγωνται εφόσον είναι ένα βασικό ένστικτο που το έχουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί στον πλανητη?
 
Back
Top