Αναπαραγωγή Το αρσενικό στη φωλιά με τα αυγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mousepad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mousepad

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2014
Μηνύματα
53
Καλησπέρα.

Έψαξα το φόρουμ να βρω κανένα παρόμοιο ποστ αλλά δεν βρήκα. Πριν 3 εβδομάδες μας έδωσαν καναρίνια και το θυληκό γέννησε. Στη φωλιά όμως κάθεται το αρσενικό συνεχεια. Η θυληκιά δείχνει να μην ενδοιαφέρεται καθόλου. είναι φυσιολογικό; Αν σπάσουν τα αυγουλάκια τι θα γίνει; Θα ασχοληθεί μαζί τους σε περίπτωση που βγουν πουλάκια; Ωοσκόπηση πρέπει να κάνω οπωσδήποτε;
 
Καλησπέρα! Η συμπεριφορά των πουλιών σου είναι η ίδια που ανέφερες; Αν το ένα από τα δύο πουλάκια, κλωσάει συνέχεια τα αυγά και σηκώνεται μόνο για φαγητό και νερό είναι το θηλυκό. Και προφανώς αυτό που δεν ενδιαφέρεται είναι το αρσενικό.
Όταν εκκολαφθούν οι νεοσσοί με το καλό θα ενδιαφερθούν και οι δύο γονείς. Τις πρώτες 5 μέρες θα ταΐζει μόνο το θηλυκό. Μετά την πέμπτη μέρα θα αρχίσει να ταΐζει και το αρσενικό και από τη δέκατη μέρα και μετά αναλαμβάνει σταδιακά την αποκλειστική σίτισή τους.
Ωοσκόπηση δεν είναι απαραίτητο να γίνει. Απλά, είναι ένα σύστημα το οποίο θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσει χρόνο και δεν σπαταλάτε μισός μήνας που απαιτείται για την περίοδο της επώασης των αυγών. Όταν η θηλυκιά κλωσά μόνιμα τα αυγά και σηκώνεται μόνο για νερό και φαγητό, μετράς 7 ημέρες και κάνεις ωοσκόπηση. Παίρνεις την φωλιά σε ένα σκοτεινό μέρος, ακουμπάς απαλά την επιφάνεια των αυγών με έναν μικρό φακό και εξετάζεις το εσωτερικό τους. Αν τα αυγά μέσα φαίνονται διαφανή με τον κρόκο, τότε είναι άσπορα(κλούβια). Αν μέσα είναι σκούρα και φαίνονται φλεβίτσες, τότε είναι ένσπορα.
 
Ναι αλλα αναφερει πως το αρσενικο καθεται στην φωλια.. Παραγει την σωστη θερμοτητα ενα αρσενικο; Πιστευα πως ενας λογος που καθεται ενα αρσενικο καναρινι στην φωλια ειναι για να διατηρησει την θερμοτητα.
 
Μήπως η θηλυκιά είναι πρωτάρα; Το ότι κάθετε στην φωλιά το αρσενικό καναρίνι, εμένα μου δείχνει ότι θα γίνει ένας καλός γονέας! Δεν βρίσκω κάτι παράλογο μιας και οι χαρακτήρες των πουλιών διαφέρουν !
Μην αγχώνεσαι για τα πουλιά. Θα κάτσει και η θηλυκιά στην φωλιά, θα ταΐσουν και οι δυο γονείς!
Για ωοσκόπηση ότι σου είπε ο Αμβρόσιος! :)
 
Καλημέρα.
Δεν ξέρω. Ίσως να είναι. Δεν έχει περάσει ένας μήνας που τα έχω και κάνανε αυγουλάκια (εμένα μάλλον περιμένανε για να κάνουν). Και εγώ δεν έχω ιδέα για το τι πρέπει να κάνω. Τόσο διάβασμα δεν έριξα ούτα στο σχολείο!
 
Μήπως είναι και τα 2 θηλυκά; Είσαι σίγουρος για το φύλο και των 2; 😛
 
ενα και ενα ειναι. αφου εχουν αυγουλάκια.
 
το αρσενικό σου είναι ποιο χοντρό από την θηλύκια;
 
Δεν σημαίνει κάτι αυτό... Μπορεί να είναι και τα δύο θηλυκά και να έχουν κάνει και τα δύο αυγά και να κλωσάει μόνο το ένα...
 
δεν εχω προσεξει αν ειναι πιο χοντρο η όχι. εχει σημασια; 3 εβδομαδες τα εχω μόνο και ξαφνικά γεννησαν. Δεν έχω παρατηρήσει τέτοιες λεπτομέριες. και δεν είχα στο παρελθον καναρίνια. Τώρα μαθαίνω και ελπίζω με επιτυχία
 
ετσι νομιζω (με τη λογική οτι το αρσενικό κελαϊδάει όπως μου έχουν πει). μπορεί να κάνω και λάθος τελικά. Θα δείξει. στο μέλλον θα βγάλω φωτογραφία να μου πείτε εσεις ωστε να ξέρω. Προς το παρόν θα το αφήσω έτσι και ότι βρέξει θα κατεβάσει μεχρι να σπασουν τα αυγά (αν σπάσουν)
 
παντως αν ειναι και τα δυο θηλυκα να ξερεις δεν θα εχουν σπορο μεσα...
 
Το φαντάζομαι. Για αυτο ειπα αν σπασουν στο προηγουμενο μηνυμα.
 
Βάλε στο internet και δες πως είναι απο κάτω το κάθε φύλλο για να μάθεις τι είναι.. Υπαρχουν και εικόνες..
 
ναι. Δεν μπορουσε να τα φροντισει αλλο
 
Τώρα άστα μην τα πειράξεις... Μπορεί να είναι όντως ζευγαράκι και να δεις και μικρά! Πότε έκανε τα αυγά; Μπορείς να μας πεις ημερομηνίες; Τώρα μη δίνεις τίποτα.. Μόνο σπόρους νερό και κανένα λαχανικό καλά πλυμένο και στεγνό(μπρόκολο, ραδίκι, κουνουπίδι, αντίδι, μήλο κτλ)..
Και μην τα ενοχλείς πολύ ούτε να τα μετακινείς... Καλή τύχη!
 
Καλημέρα.
Δεν τα πειράζω. Ούτε θέση αλλάζω πάνω στο τραπέζι δίπλα από το παράθυρο :) Μεγάλο σάββατο (19 απριλίου) έφτιαξε τη φωλιά και είδα 5 αυγουλακια στο σύνολο. ελπίζω να δω μικρούλια. το επόμενο βήμα είναι να βρω το φύλο τους (ανάποδα τα κάνω όλα ☹ 😕) Θα μάθω!
 
Back
Top