Γενικά Το αρσενικό το έσκασε, μπορώ να κανω κατι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Chrisa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Chrisa

PB New Member
Εγγραφή
13 Ιουλ 2008
Μηνύματα
2
Πόλη
Ρόδος
καλημέρα παιδιά! Είμαι νέο μέλος και βρήκα το site από αναζήτηση για ένα πρόβλημα που έχω!Έχω 2 ζεμπράκια και εδώ και 10 μέρες έχουν καινούριο αυγουλάκι. Σήμερα το πρωί έβγαλα έξω στην βεράντα το κλουβί για να το καθαρίσω (μένω στον 4ο όροφο αλλά η πολυκατοικία έχει αυλή με δέντρα και δεν είναι πολύ κοντά στον δρόμο) και το αρσενικό το έσκασε.. Έψαξα να το βρώ αλλά τίποτα. Μπορώ να κάνω κάτι;Να ελπίζω οτι θα ξαναγυρίσει μόνο του; Αν δεν γυρίσει να φέρω καινούριο αρσενικό?Αλλά τι θα γίνει με την φωλιά και το αυγό που υπάρχουν ήδη; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγχαρητήρια για το πολύ ενημερωμένο και κατατοπιστικό forum.
 
Chrisa καλως ηρθες! Τωρα λιγο δυσκολο να ξαναρθει το αρσενικο αλλα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αφησεις το κλουβι εξω μηπως κ ακουσει το θηλυκο να το καλει κ επανελθει. Απο την αλλη θ αμπορουσες να περιηγηθεις στη γειτονια κ να ρωτησεις γειτονες κτλ εαν το ειδαν η εαν το δουν να προσπαθησουν να το πιασουν.
Εαν τελικα δε το βρεις καταρχην φροντισε να προσεχεις λιγο περισσοτερο οταν τα καθαριζεις. Το λεω φιλικα οχι με αυστηρο τονο για να μην ξαναεχεις τετοιο προβλημα.
εφοσον το θηλυκο υπαρχει νομιζω δεν τιθεται θεμα αυγου. Ισως κανει κ αλα αυγα αλλα λογικα δεθα ειναι γονιμοποιημενα αφου πλεον δεν υπαρχει αρσενικο.η θηλυκια λογικα ομως θα συνεχισει να κλωσσαει κανονικα.

εγω για νεο αρσενικο εφοσον δεν βρεθει ο χαμενος,θα ελεγα να επιχειρησεις αργοτερα αφου περασουν οι μερες για το αυγουλακι που υπαρχει ηδη. Κ εφοσον βγει νεοσσος, να μεγαλωσει πρωτα κ μετα.
 
Σ'ευχαριστώ πολύ annouk313! Έχω ήδη αφήσει το κλουβάκι έξω και ελπίζω να γυρίσει... Το θηλυκό πάντως δεν έχει σταματήσει να το φωνάζει- συνήθως δεν είναι πολύ "ομιλητικό" και αυτό με κάνει να στεναχωριέμαι ακόμα πιο πολύ...
ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ και πάλι... Και σίγουρα θα είμαι τριπλά προσεκτική την επόμενη φορά.Ήταν μεγάλο πάθημα-μάθημα γιατί τα λατρεύω...
 
Χρύσα λυπάμαι πολύ για ότι σου συνέβει!
Θα σου έλεγε κι εγώ να ακολουθήσεις τις συμβουλές της Άννας!
Απο τη στιγμή που το αυγό είναι 10 ημερών και είναι ένα μόνο, η μάνα θα τα καταφέρει μια χαρά με το μικρό, αν είναι γόνιμοποιημένο το αυγό!
 
Back
Top