Φροντίδα Το αρσενικό green cheek conure μου τσιρίζει

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Εχω ενα ζευγαρι green cheek. Ειναι τωρα 3,5 χρονων. Τα εχω σε μεγαλη κλουβα στο μπαλκονι απο τον καιρο που ηταν μωρα.
Περσι ειχα τρεις πολυ πετυχημενες γεννες (6 στα 6 καθε φορα).
Φετος, απο την αρχη του καλοκαιριου υπαρχει μια διαρκης αναστατωση των πουλιων ειδικα του αρσενικου και τσιριζει (σαν να υπαρχει κινδυνος) σχεδον ολη τη μερα.
Στο χωρο δεν εχει αλλαξει απολυτωε τιποτα. Ιδιο κλουβι, ιδιο μερος, ιδιοι ανθρωποι στο σπιτι. Σκεφτηκα στην αρχη οτι θελουν να ζευγαρωσουν παλι. Εκανα μια καλη διατροφικη προετοιμασια και αφου τελειωσε και η πτερορροια εβαλα ξανα φωλια. (απο αρχες οκτωβριου)
Δυστυχως η κατασταση δεν βελτιωθηκε, συνεχιζει να υπαχει πανικος και φυσικα ουτε λογος για ζευγαρωμα (αν και το κοριτσι ειναι αρκετο χρονο στη φωλια).
Το αρσενικο ειναι το προβλημα.
Οποιος νομιζει οτι μπορει να μου πει κατι σχετικο με τη συμπεριφορα τους, θα χαρω πολυ.
 
@Geokilkis υπαρχουν πραγματα ή κινησεις που ξερω οτι τα τρομαζουν, πχ οταν καθαριζω το μπαλκονι φοβουνται, γιαυτο και τα σκεπαζω. Οταν ειναι καποιος στο μπαλκονι ειναι ησυχα. Το τσιριγμα γινεται οταν ειναι μονα τους. Εχω παρακολουθησει ή βγαινω μερικες φορες να δω αν υπαρχει κατι ή καποιο πουλι και δεν εχω βρει κατι.
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω απο που προερχεται ο πανικος ειδικα του αρσενικου
 
@Christos1964
Ενδεχομένως να προσπαθεί με αυτό το τρόπο να προστατεύσει τον χώρο του, και το ταίρι του, από τους υποτιθέμενους ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Είναι μια συμπεριφορά που είναι αρκετά συχνή στα αρσενικά του είδους, στην φύση αλλά και στην αιχμαλωσία ειδικά όταν τα έχουμε ζευγάρι.
Ίσως, άν τα χωρiσεις για ένα διάστημα ηρεμήσει.
 
Μπορεί να τα ενοχλεί κάποιο έντομο ή κάτι άλλο που εμείς δεν βλέπουμε. Επίσης η πτερορροια και η τοποθέτηση φωλιάς προκαλεί μια νευρικότητα στα πουλιά οπότε μπορεί να είναι στη τσίτα που λέμε..
 
@Geokilkis η φωλια υπηρχε παντα και οσο για τη πτερορροια δεν νομιζω οτι φταιει αυτο γιατι ο πανικος ηταν και πριν αλλα και μετα απο αυτη τη φαση. Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω, ειναι πλεον πολυ κουραστικο και για μας αλλα και για τους γειτονες
 
  • Sad
Αντιδράσεις: kika
Καλημέρα.
Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω,
Κάλυψε μια πλευρά του κλουβιού με ένα πανί και παρακολούθησε αν αλλάξει συμπεριφορά, μετά την επόμενη πλευρά και πάλι παρακολούθηση.
Ίσως το ενοχλεί κάτι που δεν μπορείς εύκολα να αντιληφθείς, ίσως μια σκιά ή μια αντανάκλαση από κάποιο γειτονικό σπίτι.
 
Λογικα τον ενοχλει κατι που βρισκεται στο μπαλκονι με αποτελεσμα να το εκφραζει με κραυγες οποτε τον πιανει ο πανικος η ισως να τον ενοχλει γενικα το μπαλκονι ο χωρος δηλαδη και να προτιμαει το μεσα.
 
@Kleos ειναι στο μπαλκονι μονιμα εδω και χρονια, ακομα και με τα χιονια ή τον καυσωνα. Στο μπαλκονι εχω γλαστρες σχεδον στο ιδιο σημειο. Σιγουρα κατι βλεπει απο πιο μακρια, κατι που δεν μπορω να βρω ή να καταλαβω τι ειναι. Καθομαι και κοιταω τριγυρω στη γειτονια τι μπορει να ειναι. Και ειμαι ψηλα και σε ανοιχτο μερος. Δεν εχω κοντα αλλα μπαλκονια, μονο διπλα στο οποιο δεν βλεπουν γιατι υπαρχει τοιχος.
 
Back
Top