Γενικά Το αρσενικό lovebird κυνηγάει για να δαγκώσει το θηλυκό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Jero
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Jero

PB New Member
Εγγραφή
18 Μαρ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα! Είμαι καινούριος στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.. Πριν μια εβδομάδα πήρα ένα ζευγάρι Lovebirds. Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά και τα παπαγαλάκια έμοιαζαν αγαπημένα. Τώρα όμως, βλέπω, συνέχεια, το αρσενικό να κυνηγάει να δαγκώσει το θυλικό. Επίσης, δεν το θέλει δίπλα του, παρ' όλες τις προσπάθειες του θυλικού να το πλησιάσει. Έχω αρχίσει και το λυπάμαι. Θα τα βρούνε ξανά ή την κάτσαμε την βάρκα;να πω οτί αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς εμφανίστηκε μετά από 2μερη απουσία μου από το σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Τα Lovebirds γενικα εχουν επιθετικη ταση το ενα προς το αλλο.Ως ενα σημειο ειναι φυσιολογικο.

Αλλα αμα το φαινομενο ειναι πολυ εντονο καλο θα ηταν να τα χωρισεις για καποιο μικρο διαστημα αλλα να βλεπονται. Μετα απο κανα δυο εβδομαδες ξαναβαλε την θηλυκια στο κλουβι του αρσενικου και δες την συμπεριφορα.Αν δεν την κυνηγαει τοτε αστα αλλα αμα εχεις παλι τα ιδια ξαναχωρισε τα και επανελαβε παλι την ιδια διαδικασια.
 
Συμφωνώ με τον Φώτη... καλό θα ήταν να τα χωρίσεις δοκιμαστικά. Εγώ όμως θα σου πρότεινα να βγάλεις τον αρσενικό απ' το κλουβί, ώστε να σπάσει ο τσαμπουκάς του. Γιατί αν τον αφήσεις αυτόν στο κλουβί και βάλεις το θηλυκό μετά από κάποιες μέρες θα νιώθει ότι ο κυρίαρχος του χώρου είναι αυτός και πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν και πάλι επιθετικά συμπτώματα. 🙄

Ps. Ίσως το θηλυκό θέλει να ζευγαρώσει ενώ το αρσενικό όχι. Αν όντως μιλάμε για αρσενικό και θηλυκό. 😉
 
Μπορει να μην ειναι καν ζευγαρι. Να ειναι δυο θηλυκα ή δυο αρσενικα. Θελει μαλλον το καθενα να κυριαρχισει στο χωρο του.
Μπορει να ειναι και στρεσαρισμενα! Σε τι χωρο εχεις το κλουβι; Παρακολουθησε τη συμεριφορα τους τις επομενες μερες!
 
ζόρικα τα πράγματα.υπολόγιζα να τα χωρίσω την πέμπτη που θα γυρνούσα στην πόλη μου, γτ εδώ που είμαι δεν έχω άλλο κλουβί, αλλά δε ξέρω αν θα αντέξω εγώ μέχρι τότε... Δε μπορώ να πω σίγουρα τι είναι αλλά στην αρχή συμπεριφέρονταν σαν ζευγάρι. Τώρα βλέπω το ένα να κυνηγάει το άλλο να το δαγκώσει, με μίσος. Σταματάνε για καμιά ωρα(να φάνε) και μετά πάλι απ' την αρχή... Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να είναι και το άλλο αρσενικό γτ η συμπεριφορά του κάθε άλλο παρά επιθετική είναι.Απότι παρατήρησα, επίσης,το θηλυκό σταμάτησε να προσεγγίζει το αρσενικό όπως έκανε τις προηγούμενες μέρες. Κατά τ'άλλα το κλουβί το έχω στο δωμάτιό μου, δίπλα στην μπαλκονόπορτα.
 
Back
Top