Φροντίδα Το βράδυ η καρδερίνα μου κοιμάται στο πάτωμα του κλουβιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ILIAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ILIAS

PB New Member
Εγγραφή
30 Νοε 2007
Μηνύματα
7
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα σε ολους
εχω τεσσερις καρδερινες στο μπαλκονι μου. Η μια πλαινη πλευρα των κλουβιων ειναι κοντα σχεδον εφαρμοστα στο γυαλινο χωρισμα με το διπλανο διαμερισμα και το πισω μερος των κλουβιων στον τοιχο. Τα λεω ολα αυτα γιατι ειδικα η μια απο αυτες ενω την ημερα ειναι μια χαρα ζωηρη το βραδυ δεν κοιμαται πανω σε καποιο απο τα κλαδακια του κλουβιου αλλα στον πατο του κλουβιου σε μια του γωνια και οχι προς τον τοιχο αλλα στην εξωτερικη του πλευρα. Το ενοχλει πιστευετε κατι ή απλα του αρεσει εκει, γιατι εμενα μου φαινεται οτι κατι δεν παει καλα και δεν μπορω να καταλαβω τι. Μπορω να καλυψω με κατι τα κουβια για να αισθανοναται περισοτερη ασφαλεια;
ευχαριστω ολους σας για τις υπεροχες συμβουλες και πληροφοριες που παρεχετε!
 
Οι καρδερινες ειναι πουλια που εχουν μικρο χρονο ιστοριας σε κλουβι. Εν αντιθεση με τα καναρινια.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα τα αγρια ενστικτα τους να ειναι εντονα.
Για λογους ασφαλειας λοιπον (που τους υπαγορευει το ενστικτο τους),θα επιλεξουν να κουρνιασουν στο πιο ψηλο σημειο του κλουβιου. Ετσι νιωθουν σιγουρια..
Προσωπικα δεν πιστευω πως της αρεσει εκει...ή κατι δεν παει καλα με την καρδερινα σου...ή κατι την τρομαζει τοσο ωστε να χτυπιεται στο κλουβι στο σκοταδι και να καταληγει στο πατο του κλουβιου.
 
Καταρχην θα πρεπει να τσεκαρεις οτι ολα βαινουν καλως για την καρδερινα και κατα την διαρκεια της ημερας.Αν το κανει μονο η συγκεκριμενη... Αν καθεται και αλλες ωρες στον πατο του κλουβιου... Αν ειναι καπως.. Ακεφη, φουσκωμενη.
Αν αποκλεισεις ολα αυτα...
Τοτε θα σου προτεινα, αν δεν μπορεις να τους αλλαξεις θεση... (να τις βαλεις καπου ψηλα). Τοποθετησε κατι στο διαχωριστικο. Ξυλο..χαρτονι... Κατι ωστε να κρυβει πιθανες αντανακλασεις.. Τσεκαρισε αν οι διπλα κανουν θορυβους, αν τις ενοχλουν αθελα τους κτλ.
Βασικα ομως το 1ο ειναι να σιγουρευτεις για το πουλι. Καλυτερα θα ηταν να την βαλεις μονη για λιγο.
 
Αν δεν έχει η καρδερίνα κάποιο πρόβλημα βάλε στο πλάι των κλουβιών από την πλευρά της τζαμαρίας ένα μακρόστενο χαρτόνι για νιώθει το πουλί ασφάλεια.
 
Back
Top