Διατροφή Το γάλα αμυγδάλου είναι κατάλληλο για African grey;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης italos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

italos

PB New Member
Εγγραφή
21 Νοε 2019
Μηνύματα
23
Καλησπέρα παιδιά, να ρωτήσω κάτι, το γάλα αμυγδάλου είναι κατάλληλο για το ζακο; Έχω κάνει ένα μικρό ψάξιμο σχετικά αλλά δε βρήκα κάποια πληροφορία.
 
Παλιά στα parrotlets έδινα γάλα αμυγδάλου και τους άρεσε πολύ. Το αγόραζα από κατάστημα βιολογικών τροφίμων, χωρίς ζάχαρη.
Αμύγδαλα τρώει; Αν ναι, μήπως του δίνεις μουσκεμένα; Τους αρέσουν πολύ περισσότερο γιατί γίνονται σαν τσάγαλα (τα συντηρώ στο ψυγείο για 3-4 μέρες, αλλαγή νερό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα).
Αν τους αρέσει και τρώνε αμύγδαλα δεν βρίσκω (τώρα πια) τον λόγο να πίνουν γάλα αμυγδάλου...
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Στο αμύγδαλο ειναι ετσι κ έτσι η αντίδραση, πιο πολυ της αρέσει το καρύδι πχ. Σκεφτόμουν μα χρησιμοποιήσω το γάλα αμυγδάλου για να μουλιασω κανα πελετ μπας κ την καταφέρω έστω κ λι καιγο. Το ΚΑΡΠΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟ του Ολυμπος κοίταζα, μου φάνηκε καλό στα συστατικά. https://www.olympos.gr/proionta/rof...ta-amygdalou/rofima-amygdalou-choris-zachari/
 
Τα πελετς μπορείς να τα μουλιάσεις σε σκέτο βραστό νερό (μουλιάζουν πιο γρήγορα) και να του δώσεις ένα ένα με το χέρι. Τα περισσότερα πουλιά μόλις δοκιμάσουν τη ζεστή και μαλακή τροφή την τρώνε χωρίς αυτό να σου εγγυάται ότι θα ξεκινήσεις να τρώει και τα στεγνά. Επίσης μπορείς να τα μοιυλιάσεις και σε χυμό πορτοκάλι, ρόδι ή ότι άλλο φυσικό χυμό χωρίς ζάχαρη έχεις ή μπορείς να φτιάξεις ο ίδιος.
 
Τα πελετς μπορείς να τα μουλιάσεις σε σκέτο βραστό νερό (μουλιάζουν πιο γρήγορα) και να του δώσεις ένα ένα με το χέρι. Τα περισσότερα πουλιά μόλις δοκιμάσουν τη ζεστή και μαλακή τροφή την τρώνε χωρίς αυτό να σου εγγυάται ότι θα ξεκινήσεις να τρώει και τα στεγνά. Επίσης μπορείς να τα μοιυλιάσεις και σε χυμό πορτοκάλι, ρόδι ή ότι άλλο φυσικό χυμό χωρίς ζάχαρη έχεις ή μπορείς να φτιάξεις ο ίδιος.
Μόνο το πορτοκάλι είχε ένα μικρό αποτέλεσμα.
 
πχ Τα πέλετς ο Μάριος τα έτρωγε μουσκεμένα σε πορτοκάλι, συνήθως τον τάιζα ενώ τα ''έπλαθα'' στο χέρι μου και δημιουργούσα μια μαλακή πάστα ( 😉 όχι τόσο μαλακή ώστε να του λερώνει την μύτη! 😁💕).
 
@italos
Δεν μπορει να σου φαίνεται καλο στα συστατικα ενα γαλα αμυγδαλου με 3% περιεκτικότητα σε αμύγδαλο...

H μεγάλη ποσότητα/κατανάλωση αμυγδάλου μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα σε ανθρωπους και ζώα. Είναι πολύ θρεπτικά κι ωφέλιμα αλλά με μέτρο. Το 3% δεν μου ακούγεται κακό.
 
H μεγάλη ποσότητα/κατανάλωση αμυγδάλου μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα σε ανθρωπους και ζώα. Είναι πολύ θρεπτικά κι ωφέλιμα αλλά με μέτρο. Το 3% δεν μου ακούγεται κακό.

Αυτο που αναφερεις Ανεστη ισχυει για τα πικραμυγδαλα μονο, ο γλυκος καρπος του αμυγδαλου δεν περιεχει υδροκυανικο οξύ.
 
@Tony Forpus Αντώνη, η αμυγδαλίνη περιέχεται σε μικροποσότητες και στα γλυκά αμύγδαλα. Αν το καλοσκεφτούμε, η μόδα της εποχής επιβάλλει αμυγδαλόγαλα. Πόσα αμύγδαλα όμως είναι φτιαγμένο να δέχεται το ανθρώπινο σώμα;
 
Το αρθρο που παρεθεσες μιλα για ιχνη αμυγδαλινης της ταξεως του 0.05%.
Μιλαμε για ιχνη αμυγδαλινης και οχι για ποσοστα που μπορουν να οδηγησουν σε τοξικοτητα Ανεστη.
Τα γλυκα αμυγδαλα εχουν προερθει απο μεταλαξη των πικρων αμυγδαλων γι αυτο και ανιχνευονται ιχνη, αυτα τα ιχνη ομως δεν ειναι ικανα να αναπαραγουν τοξικες ποσοτητες υδροκυανικου οξεως.

Το χαμηλο ποσοστο στα ροφηματα -και οχι γαλατα- αμυγδαλου δεν εχει καμια σχεση με την τοξικοτητα αλλα με το κοστος του αμυγδαλου και κατ επεκτασιν του προιοντος.

Θανατηφορα μπορει να ειναι η δοση 50γρ αμυγδαλινης ή η καταναλωση 60 πυρηνων απο βερίκοκο.
[automerge]1592664758[/automerge]
Το ποσοστο 0.05% αμυγδαλινης αντιστοιχει σε παραγωγη ποσοστου 0.003% υδροκυανικου οξεως
Οπως γινεται αντιληπτο δεν μπορει να προκυψει καμια τοξικοτητα αν αναλογιστουμε και τις ποσοτητες που μπορει να φαει καποιος ανθρωπος ή ζωο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus Αντώνη δεν μίλησα για θανατηφόρο δόση. Πριν απο εκεί υπάρχουν τα διάφορα στάαδια τοξίκωσης. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο άρθρο λέει
Mean amygdalin levels ranged from ~0.2 to 16 mg/100 g in sweet varieties
Γράφουν οι ελληνικές συσκευασίες την περικετικότητα σε αμυγδαλίνη ή αν έχουν ελεγχθεί για περιεκτικότητα σε ανεκτά επίπεδα; Αυτά που βρίσκω εγώ εδώ πάντως δεν το γράφουν.

Για να μην παρεξηγηθώ, είπα απλώς ότι δεν χρειάζονται υπερβολές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος

Οχι δεν αναγραφουν τα ποσοστα αμυγδαλινης γιατι δεν προκύπτει κατι τετοιο απο το κανονιστικό πλαισιο της ΕΕ και δεν υπαρχει και διατροφικη επισημανση για τον πιθανο κίνδυνο της αμυγδαλινης.Ακριβως γιατί δεν προκυπτει προβλημα τοξικοτητας.

Το 0.2% προκυπτει απο ελαφρως πικρα αμύγδαλα και οχι απο γλύκα.

Bitter almonds contain high levels of amygdalin (3–5%), whereas only trace levels are found in almonds
from sweet varieties (<0.05% amygdalin) and from slightly bitter varieties (<0.2% amygdalin).
 
Back
Top