Γενικά Το δικό μου κοκατίλ είναι αρσενικό ή θηλυκό;

Εγγραφή
13 Οκτ 2018
Μηνύματα
35
Σας παρακαλώ θα μπορούσε κάποιος να δει στο άλμπουμ μου και το δικο μου κοκατιλ; Έχω αγωνία για το αν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Αν δεν σας κάνει κόπο. Ευχαριστώ.

View album 504
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
To κοκατιλάκι σου είναι μικρό σε ηλικία και δεν δείχνει ακόμη το φύλο του. Μόλις περάσει την πρώτη του πτερόροια κι αποκτήσει το ενήλικο χρώμα του τότε θα σιγουρευτείς αν και μπορεί να έχεις καταλάβει ήδη μέχρι τότε απο τη συμπεριφορά του αν πρόκειται για αρσενικό ή θηλυκό. Αν βιάζεσαι πολύ να μάθεις υπάρχει και το τεστ DNA. :)
 
το μικρό σου είναι ένα κουκλάκι! 🙂
όπως σου είπε και ο Ανέστης είναι μικρό ακόμα για να δούμε το φύλο του. Εάν μετά την πτερόρροια κιτρινίσει η μουρίστα του είναι αγόρι. Εάν μείνει όπως τώρα, είναι κορίτσι.
από τραγουδάκια-σφυρίγματα πως πάει;λέει τίποτα ή βγάζει μονότονους ήχους;
 
Από πολύ μωρό μέχρι τώρα είναι γενικά ήσυχο πουλάκι, μόνο όταν με βλέπει να μπαίνω στο σπίτι ή να ξυπνάω τότε μόνο φωνάζει πάντα με ένα μονότονο ήχο κάτι σαν κάλεσμα. Και γουργουρίζει την ώρα που τρώει κρέμα και που του χαϊδεύω το κεφαλάκι του (σκύβει και ζητάει μόνο του το χάδι μου). Δεν έχει κάνει σφυρίγματα ποτέ. Επίσης όταν του μιλάω, ανοιγοκλείνει το στόμα και με κοιτάει καλά καλά. Οταν του λέω πού είναι η Μπαμπαλού το σκυλάκι μας, σκύβει κάτω και την ψάχνει, άρα έχει μάθει οτι έτσι λέω το σκυλί. Για να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει τόσο τι είναι το φύλο του, αλλά είναι μια αγωνία πώς να το κάνουμε. Εν αναμονή λοιπόν🙄:)
Υ. Γ. Είχα ένα μπατζί σαν άνθρωπο! Μιλούσε ένα σωρό λέξεις και φρασούλες από 5,5 μηνών. Θα ανεβάσω βιντεάκι να το δείτε για να μη νομίζετε οτι σας λέω ψέμματα. Το πήρα με κομμένα φτερά Αλλά δεν άκουσα τον εκτροφέα και δεν του έκοψα τα φτερά όταν μεγάλωσαν γιατί πιστεύω οτι δεν πρέπει να επεμβαίνεις στη φύση και μια μέρα με το που άνοιξε η σίτα για να βγω, έγινε λούης. Τρελλάθηκα κι εγώ κι ο άντρας μου, τρέχαμε γύρω στα χωράφια, το φώναζα σαν μια τρελλή όλη μέρα, πήραμε τους δρόμους σε όλο το νησί, τίποτα. Ακόμα τώρα δεν το έχω ξεπεράσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
μια μέρα με το που άνοιξε η σίτα για να βγω, έγινε λούης
Πρόσεχε πάρα πολύ με το κοκατιλάκι. Είμαι παθών και ξέρω. Αν δεν είναι υπό την επίβλεψή σου, πάντα μέσα στο κλουβί. Πάντα. Και μην εμπιστεύεσαι ποτέ ξένο άνθρωπο και φύγεις.
Να σου ζήσει και πάλι.
 
Οπτικα δε μπορουμε να καταλαβουμε το φυλο διοτι ειναι ακομα μικρο! Αν αρχισει να κανει διαφορους ηχους και σφυριγματα ειναι αγορακι, αν κανει μονοτονους ηχους ειναι κοριτσακι! Τωρα τρωει κρεμα ακομα;
 
Εδώ και 2 μέρες, του μείωσα την κρέμα σε μία φορά την ημέρα, γιατί έχει αρχίσει και τρώει κανονικά τα σποράκια του και διάφορα λαχανικά που του δίνω κάθε μέρα. Βέβαια εκεί που έχει τη ζεστούλα του κρέμα, δεν έχει τίποτα! Μάλλον το ζητάει πλέον σαν ηθική υποστήριξη, τι να πω...😛 Μας δουλεύει κανονικά μου φαίνεται. Τι να κάνω, έγινε πια 3 μηνών και κάτι! Αλλά σου λέει το τυπάκι, θα φάω το ζεστό μου, θα πέσει και το ανάλογο χάιδεμα στο σβερκάκι μετά, να τα φιλάκια, να τα διάφορα, δώστου κρέμα κάθε απόγευμα.
Οσο για το αν είναι αγόρι ή κορίτσι, αφού δεν έχει κάνει ούτε ένα σφύριγμα ως τώρα, παρά μόνο μια κραυγούλα όταν με φωνάζει... εμ... κορίτσι λοιπόν μάλλον. Που θα πει ούτε μια λέξη δεν πρόκειται να μάθει☹
 
Κοιτα ηλικιακα θα επρπεε να εχει κοψει τη κρεμα! Στους 2 μηνες απογαλακτιζονται περιπου! Προσθαθησε να του βαζεις και αυγοτροφη, αυγο, φρουτα, λαχανικα να ρχισει να τρωει για να τη κοψει σιγα σιγα! Το φυλο θα φανει ειναι μικρο ακομα!
 
Back
Top