Αναπαραγωγή Το ενα πουλακι ειναι μικροτερο απο τα αλλα δυο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giouli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giouli

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2009
Μηνύματα
50
Πόλη
Κατερίνη
γεια σας θελω να κανω μια ερωτηση εχω τρεια μικρα καναρινια και το ενα ειναι μικροτερο απο τα αλλα δυο πριν λιγο καιρο εχασα ετσι ενα πουλακι πως μπορω να βοηθησω το μικρο πουλακι ωστε να μην εχω καμια δυσαρεστη εκπληξη
 
Τα πουλάκια δεν βγήκαν την ίδια μέρα;
Πόσες μέρες έχει διαφορά το μικρότερο απο τα άλλα;
 
ποσο ημερον ειναι το μικρο; Εχεις παρατηρησει αν ο προλοβος του εχει φαγητο;
 
λοιπον το πρωτο βγηκε τη μια μερα και τα αλλα δυο την επομενη μεχρι χθες δεν ειχαν σημαντικη διαφορα σημερα ομως. Οχι δεν ειδα φαγητο ουτε στο λαιμο ουτε στη κοιλια οσο για την ηλικια ειναι 9 ημερων
 
αμα δεν ειδες στο λαιμο κατι κιτρινο και τα αλλα δυο εχουν τοτε εγω λεω να το παρεις και να το ταισεις στο χερι.
(φιλε Γιαννη εχουμε φοβερο συνδιασμο)
 
Στον πρόλοβο(λαιμό) όπως είπε και ο Φραγκίσκος πρέπει να φαίνεται το φαγητό.. Κάτι σαν φούσκα κιτρινωπη.υπάρχει;
Τα άλλα το έχουν;
Αν όχι σημαίνει ότι δεν ταίζεται καλά το πουλάκι και γιαυτό δεν αναπτύσσεται κανονικά.
 
giouli να υποθέσω πως δεν αντικατέστησες τα αυγά με πλαστικά ε; Καλό είναι να αντικαθιστούμε τα αυγά με πλαστικά μέχρι να γεννηθεί και το τελευταίο αυγό και μετά να επιστρέψουμε τα αληθινά στη φωλιά για να δώσουμε σε όλους τους νεοσσούς που θα βγουν (ή όσους βγουν) ίσες ευκαιρίες επιβίωσης.

Αν δεις πως ο νεοσσός δεν τρέφεται καθόλου από τους γονείς του τότε θα πρέπει να αναλάβεις εσυ το τάισμα. Αν πάλι βλέπεις πως ταϊζεται κανονικά, αλλά όχι ικανοποιητικά μπορείς να συμπληρώνεις κι εσύ με μια τροφή για νεοσσούς, ώστε να το βοηθήσεις.
 
giouli να υποθέσω πως δεν αντικατέστησες τα αυγά με πλαστικά ε; Καλό είναι να αντικαθιστούμε τα αυγά με πλαστικά μέχρι να γεννηθεί και το τελευταίο αυγό και μετά να επιστρέψουμε τα αληθινά στη φωλιά για να δώσουμε σε όλους τους νεοσσούς που θα βγουν (ή όσους βγουν) ίσες ευκαιρίες επιβίωσης.

Αν δεις πως ο νεοσσός δεν τρέφεται καθόλου από τους γονείς του τότε θα πρέπει να αναλάβεις εσυ το τάισμα. Αν πάλι βλέπεις πως ταϊζετε κανονικά, αλλά όχι ικανοποιητικά μπορείς να συμπληρώνεις κι εσύ με μια τροφή για νεοσσούς, ώστε να το βοηθήσεις.
Σωστοτατη!
 
Υπάρχουν πολλές τροφές για νεοσσούς. Μία απ' τις πολλές είναι αυτή εδώ: Handmix

Οδηγίες χρήσεως
Αναμίξτε τη σκόνη με χλιαρό νερό. Ανάλογα με την ηλικία του πουλιού, το μίγμα θα πρέπει να είναι λιγότερο ή περισσότερο υγρό. Χορηγείτε το μίγμα έως ότου γεμίσει το στομάχι τους, αλλά να μη φουσκώσει σαν μπαλόνι.
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω, γιατί δεν έχω ταϊσει με σύριγγα και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να σου δώσω οδηγίες, ας περιμένουμε κάποιον με περισσότερη εμπειρία. :)
 
για να το ταισουμε πρεπει να το βγαλουμε τελειως απο τη φωλια;> φανταζομαι πως μετα ισως η θυλικια δεν το θελει γι αυτο πρεπει να το αναλαβουμε εμιες ολο αυτο.. ρωταω γιατι σημερα εχω γεννητουρια και θα εχω και εγω προβλημα γιατι ουτε εγω εχω κανει αυτο με τα πλαστικα αυγα
 
Θέμη, εαν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος δεν αναλαμβάνουμε το τάισμα των νεοσσών. Ακομα και αν η μητέρα εχει 5 νεοσσους στην φωλιά μπορεί να τα καταφερει θαυμασια, αν την βοηθάει και ο πατερας και αν δεν την ενοχλούμε όλη την ώρα. Μερικές φορές η επέμβαση μας μπορεί να εχει χειρότερες συνεπειες.

Παρακολούθα διακριτικά την εξέλιξη και αναπτυξη των νεοσσών καί μονο αν κρίνεις απολύτως απαραιτητο να επέμβεις. 🙂
 
το ξερω ελπιζω να μη χρειαζετε να επεμβω αν και δεν φανταζομαι να βγουνε ολα...
 
εγω εχω ταισει με συριγκα και ξερω γιατι εχω μεγαλωσει πολλα μικρα μονο που ολα ηταν περιστερακια και πρωτον τα μεγαλωνα με αλευρι και νερο... Τωρα εχςει περασει ενας χρονος και ειναι ολα τελεια. Δευτερων τα καναρινακια ειναι πολυ μικρα και δεν φοβαμαι μη λιωσουν στο χερι μου... ελπιζω να μη χρειαστουν τη βοπηθεια μου. Θα τα καταφερω αλλα καλυτερα με τους γονεις.



συγνωμη που συνεχως γραφω με λαθος ορθογραφια... απλως ειμαι δυσλεξικος εχω συνηθησει να γραφω αγγλικα στον υπολογιστη και γι αυτο.
 
καλα και εγω φοβομουν στην αρχη γιατι μαλιστα εγω δεν ειχα και καμια σχεση με πουλια, το μονο που ειχα ταισει με συριγγα ηταν κατι γατακια πριν χρονια που καποιος ασυνιδητος τα ειχε πετακσει στα σκουπιδια, αλλα τελικα δεν ειναι τιποτα τωρα να πω την αληθεια εχει πλακα, αλλα μιλαμε οτι εχουν μεγαλη διαφορα ενω τα δευτερα γεννηθηκαν την ιδια μερα το ενα βγηκε απο τη φωλια και το αλλο τιποτα ακομα αλλα ειμαι αισιοδοξη οτι σε μια δυο μερες θα βγει και το αλλο
 
καταλβαινω το συναισθημα που νιωθεις οταν ταιζεις καποιο πλασματακι... ειναι απλα υπερωχο! Εγω οταν ειχα μεγαλωσει καποιο μικρο μετα οταν το αφησα στο νεο του σπιτι το ακουγα να τιτιβιζει ηταν σαν να ακουγα το παιδι μου να κλαιει και ηθελα να κλαψω και εγω... Δεν το πιστευα δεν εχω κλαψει ποτε σε αποχαιρετησμους... Ουτε καν μ παιρνουσε απο το μυαλο...
 
Back
Top