Αναπαραγωγή Το ενα πουλακι ειναι στην ακρη της φωλιας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zeus85
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zeus85

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2009
Μηνύματα
22
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα βγήκαν 2 πουλακια και το ενα ειναι στην ακρη της φωλιας! Φοβάμαι μην πεσει! Μπορω να το ακουμπησω για να το βαλω πιο μεσα και να το ταιζει η μανα του μετα; Ευχαριστω!
 
αν και πιστευω οτι το πιθανοτερο η μητερα του θα το φερει προς το κεντρο, ναι μπορεις οχι ομως με το χερι, μην το πιεσεις. Να το κανεις μονο αν δεις οτι μετα απο 2-3 ωρες ειναι τελειως στην ακρη. Παρε ενα καλαμακι και πλαγιως σπρωξε το προς το κεντρο. Μην το αφησεις ανασκελα ομως!
 
δν χρειαζεται να το πειραξεις,θα το βαλει η μανα του μεσα.
 
Ειναι τελειως ακρη! Η καναρα ειναι πρωταρα και εκανε την φωλια ψηλη! Και αυτο ειναι στην ακρη και μηπως δε το ανεβασει μονη της! Απλα φοβαμαι μην το παρατησει και δε το ταιζει εκει που ειναι!
 
δν υπαρχεις λογος να φοβασε οπου κ να ειναι το μικρο θα το ταισει. Ποσο ειναι το μικρο;
 
Τι εννοεις ποσο ειναι; Πριν καμια ωρα βγηκε! Δεν ημουν εδω πριν λιγο ηρθα!
 
σημερα ειναι η 13η μερα απο τοτε που τα εβαλα ολα τα αυγα! Χρησιμοποιουσα ψευτικα! Η καναρα καθεται στο ενα που ειναι μεσα στην φωλια! Εβαλα λιγο βαμβακι κατω απο την ακρη της φωλιας αν ειναι να πεσει πανω!
 
κ κατω να πεσει παλι θα το ταιζει, μπορεις να το βαλεις μεσα παλι αλλα μπορει να ξανα πεσει
 
Αν φοβάσαι πολύ τότε πλύνε τα χέρια σου, στέγνωσέ τα και μετα, εφόσον η μητέρα δεν κάθεται στη φωλιά μπορείς να το τοποθετήσεις στο κέντρο. Έχε υπόψη σου α) ότι είναι ευαίσθητο, άρα θέλει λεπτό χειρισμό και β) άμα πέσει θα το πιάσεις έτσι και αλλιώς για να το γυρίσεις τη φωλιά οπότε μη το φοβηθείς. Αντώνης
 
Άμα πέσει μικρό έξω απο φωλιά και είναι μικρότερο απο 5 ημερών δεν αντέχει πάνω απο 1 ώρα (παγώνει) και καμία μάνα δε πάει να ταίσει ένα ψόφιο νεοσσό.

Επίσης όταν έχουμε υπερφορτωμένες φωλιές με νήμα φροντίζουμε να τις βαθύνουμε λίγο αφαιρώντας νήματα για να μην έχουμε τετοια συμβάντα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk21
Back
Top