Γενικά Το εχασα το κιτρινο το καναρινακι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Johnbbb
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Johnbbb

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2013
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Θα προσπαθησω να το παρω οσο πιο ψυχραιμα γινεται γιατι εχω στεναχωρηθει πολυ και εχω κλαψει με περισσοτερο πονο απο οτιδηποτε εχω παθει οσο ζω για αυτο το πουλακι.

Ειχα εδω και περιπου 1μισο χρονο ενα κιτρινο καναρινακι μαλλον θυλικο προφανως αρκετα μεγαλο σε ηλικια πολυ γλυκο και καλο, οταν με εβλεπε να τρωω κατι πηδουσε με χαρα φτερουγιζοντας τα φτερα του για να του δωσω και ηταν το πιο γλυκο θεαμα.

Οταν το πηρα απο κακα χερια φαινοταν οτι ειχε κατι αλλα δεν ειχα καταλαβει αν ηταν καποιο προβλημα η απλα ηταν οι στιγμες του γιατι συμπεριφεροταν παντα με ζωντανια...

Τον τελευταιο καιρο χειροτερεψε τοσο αναπνευστικα αλλα η υγειηνη του δεν μπορουσε να κρατηθει σε καλα επιπεδα και το εβλεπα οτι απο κατι υπεφερε, καταλαβα πλεον οτι ειχε ακαρι στην τραχεια, παρολα αυτα παρεμεινε χαρουμενο και με ζωντανια.

Νιωθω οτι ενω το αγαπουσα πολυ δεν εκανα πολλα γιατι δεν δοκιμασα θεραπεια και νιωθω πολυ ασχημα γιατι αρκετες φορες το ειχα παραμελησει!

Ειχε αδυνατισει πολυ παρολο που φαινοταν οτι ετρωγε κανονικα και διαφορα πραγματα, δεν ηξερα και αν θα ζησει περισσοτερο με το ακαρι η με την θεραπεια.

Χτες το ειδα πεσμενο στο κλουβι με αδεια γουλα και το ταισα με συριγγα πολλες φορες και το ειχα στο χερι,ζωντανεψε αμεσως και καθοταν απο μονο του αλλα κοιμοταν συνεχεια δεν ανοιγε τα ματια για πολυ.

Σε καποια στιγμη ξεχασε τον πονο του ανοιξε τα ματια και πηγε να τσιμπησει λιγο ψωμι που του εδωσα αλλα ματαια τα ξαναεκλεισε.

Το βραδυ το ταισα και το περασε κοιμοντας ησυχο αλλα σημερα 18 αυγουστου του 15 το πρωι στις 8 παρα 10 λιγησε και παλι και ανοιξε τα φτερα του και πεθανε... Πεταξε για ενα καλυτερο μερος.

Τι εφταιξε στο τελος; Ηταν η ηλικια; ηταν το ακαρι; Εφταιγα εγω; Που ξερω οτι εφταιξα... σημασια εχει οτι πλεον ηρεμησε απο ολα!

Θα το θυμομαστε για παντα ηταν το καλυτερο πουλακι που ειχα και δεν θα υπαρξει αλλο ιδιο ποτε.

Εχω στεναχωρηθει τοσο πολυ που πρωτη φορα δεν μπορω να κρατησω τα κλαμματα!

Σκεφτομαι και οτι θα μπορουσε να ειχε ζησει καπου και να ειχε περασει την ζωη του με πολλα αλλα πουλια παρεα ανεξαρτητο και χαρουμενο...

Κριμα που δεν εχω φωτογραφιες οταν ηταν καλα να το βλεπατε. Ειναι το χειροτερο κακο που κανω, που οτι εχω χασει ακομα και δικες μου στιγμες δεν τις εχω απαθανατισει.
 
Πολύ λυπάμαι...
Ακόμη και η πιο πάνω περιγραφή... με κάνει να καταλάβω την ένταση με την οποία βίωσες το θάνατο..
Έτσι όμως είναι η ζωή...
Για τα ζώα ο θάνατος είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και ως τέτοιο να το εκλάβεις...
Καλή συνέχεια.
 
Γιάννη, λυπάμαι για την απώλειά σου. Είναι δύσκολο να χάνεις οτιδήποτε έχει συνδεθεί μαζί σου συναισθηματικά. Να μην είσαι όμως τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου. Δυστυχώς αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν και μάλιστα περισσότερο συχνά σε αυτούς που φροντίζουν πουλιά σε σχέση με άλλα κατοικίδια. Αν πιστεύεις ότι φταις κάπου, προσπάθησε να διδαχθείς από το λάθος για να μην ξανασυμβεί. Αυτό αξίζει περισσότερο από τις τύψεις.
 
Λυπάμαι και σε καταλαβαίνω. Κρίμα που δεν έχεις κάποια φωτογραφία να το βλέπαμε ☹
 
Σας ευχαριστω πολυ παιδια, τωρα που το μοιραζομαι μαζι σας νιωθω καπως καλυτερα.

Φωτογραφια δυστυχως εχω μονο απο τις τελευταιες στιγμες.

Νιωθω τυψεις γιατι εχω χασει και αλλα πουλια τα τελευταια 2 χρονια που εφταιγα εγω, αλλα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν μπορουσα να κανω κατι γιατι συνεβη οταν ελειπα και δεν το περιμενα γιατι δεν θα πηγαινα πουθενα αλλιως... αλλα εδω ειναι διαφορετικα!

Εχασα ενα διαμαντοπεριστερο αρχες δεκεμβριου πολυ μεγαλο σε ηλικια μεταξυ 9-12 ετων το υπολογιζα με καταρακτη που αποπροσανατολιζοταν και πεταγε αναποδα γιατι ετυχε να λειπω και το τυλιγα μεχρι να ηρεμησει...
Ακομα θυμαμαι το ωραιο αλλα τραχυ επαναλαμβανομενο καλεσμα του που ειχε τις νοτες με διαφορετικη σειρα απο οτι τα αλλα.

Τον νοεμβριο το 13 ειχα ενα περιστερι απο τα πολλα που ειχα μεγαλωσει απο μικρο και το ειχα ελευθερο, μια μερα ειχε μπλεχτει σε σχοινι και ειχε παθει σοκ, οταν το τακτοποιησα ηταν υγειες και πραγματικα καλα αλλα μαλλον δεν ετρωγε δεν επινε και οταν ελειψα λιγες ωρες ειχε πεταξει και αυτο.

Τον χειμωνα φετος ειχα και ενα αρρωστο περιστερι που γλυτωσα απο γατα και το εφερα σπιτι, καθοταν στο δωματιο με καλοριφερ ελευθερο και ετρωγε και επινε ανετα σαν να ηξερε τον χωρο, εζησε μια εβδομαδα.

Δεν το ειχα ζησει το πουλι φυσικα αλλα αυτη η περιπτωση δεν μου αφησε σκετη λυπη αλλα και χαρα γιατι ηταν στο καλυτερο περιβαλλον και το φροντησα πολυ. Μακαρι να ειχα μπορεσει να κανω και στα υπολοιπα το ιδιο!

Συμβαινει απλα δυστυχως τελευταια μου εχει συμβει πολυ περισσοτερο απο οσο το μπορω.
 
Μην μαζεύεις όμως περιστέρια από έξω φίλε μου. Είναι κρίμα δεν λέω αλλά συνήθως κουβαλάνε ασθένεις που μπορεί να κολλήσουν τα καναρίνια σου.
Δείξε μας όμως αν έχεις κάποια φωτογραφία από το κίτρινο καναρινάκι σου.
 
φίλε δυστυχώς έτσι είναι αυτά... ειδικά με τα περιστέρια που τα αφήνεις να πετάνε...
εγώ απο τον Απρίλιο μέχρι τώρα έχω χάσει γύρο στα 10 νεαρά περιστέρια απο γάτα δεν ήξεραν ακόμα να πετάνε καλά και... η γατα την έκανε την δουλειά... είναι δύσκολο αλλά όσον αφορά τα περιστέρια πρέπει να το συνηθίσεις (σαΐνια, γάτες, κυνηγοί) υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι άρα και απώλειες... Οπότε μην νιώθεις τύψεις έτσι είναι αυτά...
 
Γεια σας παιδια. Με τα περιστερια και γενικα τα περιστεροειδη τα ξερω περισσοτερο απο αλλα ειδη.
Φυσικα οταν τυγχαινει καποιο αρρωστο θελει απομονωση απο ειδη που εχουν κοινα νοσηματα και ευαισθητα μικρα πουλια οπως καναρινια.

Φωτογραφια λογω λαθους μου που δεν εβγαζα παλια τωρα το εχω μονο χαλια με μισοκλειστα ματια δεν θα ηταν ωραιο να το θυμομαστε ετσι...

Ακομα το θυμαμαι και σμπαραζει η καρδια μου ηταν σαν παιδι περισσοτερο απο κατοικιδιο.
 
μην τρελενεσαι εχει συμβει σε ολους, ειναι ο κυκλος του παραμυθιου που ζουμε
ξαναπαρε καναρινι η οτι αλλο θες.
μπραβο που φροντιζεις χτυπημενα περιστερια
 

Συνημμένα

  • rsz_photo0205.webp
    rsz_photo0205.webp
    101,8 KB · Προβολές: 51
Back
Top